Nyheter

SSR South Swedish Rally är premiär i VOC’s SverigeSerie 2024

2024 05 08

Kan någon stoppa fjolårsvinnare i SverigeSerien Patrik Fredriksson från att vinna i SSR? Foto: Arkiv

Kan någon stoppa fjolårsvinnare i SverigeSerien Patrik Fredriksson från att vinna i SSR? Foto: Arkiv

En hel rad år har hunnit passera sedan VOC Mekonomen Rally körde SSR South Swedish Rally i sin SverigeSerie senast, men nu är det dags igen. En stor nyhet är att rallyt inleder en omdanad SverigeSerien där numera bara sommar och grustävlingar ingår. En sak är säker, Älmhult och gänget kring SRR kommer som alltid att bjuda på ett rally i absolut toppklass.

SverigeSerien innehåller från och med i år bara sommartävlingar. Vad är då bättre än att öppna serien med en riktig superklasstävling – SSR South Swedish Rally.

-SSR bjuder faktiskt på mer än ett rally, en hel rallyweekend med sprintar både torsdag och fredag toppat med stora SSR på lördag. Allt med rallyprofilen Anders Martinssons smått fantastiska Millebygden Arena som bas, säger klassansvarig Roger Fransson.

Det här kommer att bli något alldeles extra. Kanske inleder vi rent av säsongen med årets absoluta höjdpunkt?

Sedvanligt tuffa tag i VOC att vänta

Att det kommer att bli tuffa tag och strid på kniven är ingen överraskning för någon som följer den här klassen i allmänhet och SverigeSerien i synnerhet.

-Eftersom att SverigeSerien nu dessutom går med sammanslagen A/B klass men att detta är första serietävlingen där detta sker så blir seedningen lite ovanlig, fortsatt uppdelad på A och B med fjolårssäsongens resultat som grund. Detta kommer att se annorlunda ut framöver.

Men vem vinner då det sammanslagna A/B klassen.

-Jag tror detta blir en affär mellan fjolårsvinnare Patrik Fredriksson och fjolårstvåan Magnus ”Linkan” Lindkvist. Men jag måste samtidigt gardera för Tim Palmqvist fjolårsvinnare i B och även för hemmaåkare Mattias Erelt. Ska också bli intressant att se vad Jonas Karlsson har för planer för premiärhelgen.

Svårare att tippa C.

-Att tippa C-klassen är alltid en utmaning. Flera av förarna har en spikrak utveckling uppåt. Det är ändå fyra namn jag vill lyfta lite extra. Ville Larsson, en riktig jättetalang som nu är uppklassad från junior, han kan faktiskt gå rätt upp högst på prispallen. Strikt utifrån tidigare resultat så borde detta vara en affär mellan Tobias Petterson Nordwall och Felix Nordenfors men kanske blir svaret ändå en söderåkare i form av Kristoffer Bengtsson. Han är van vid noterna och van vid vägtypen som är väsentligt annorlunda, inte minst mer svängig och krönig nere i landets mer sydliga regioner.

Välkomna till en fantastisk start på 2024-års SverigeSerie. Välkomna till SSR South Swedish Rally.