Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(346) Roger Fransson
Thu, 3 April 2014 12:54:54
email

Att kuva VOC´are ...

Jag tror du har en stor poäng där Claes-Erik, om vissa av förbundets företrädares tanke är att försöka kuva oss i VOC-gänget, då tror jag dom har gett sig på fel gäng. Det är en strid dom inte kan vinna.

Vi är jättemånga och vi gillar den klass vi tävlar i precis som den är. Vi är inne på vårt 25 år, och klassen växer igen ! Det ska bli mååånga år till. Ingen ska få förstöra det för oss.

Carleric och det härliga gänget kring honom har gjort ett fantastiskt jobb med att skapa och utveckla klassen - det vill vi alla hedra, inte bryta ner.

Svenska Bilsportförbundet har gett Carleric utmärkelsen "SBF Lifetime Award" för hans näst intill obegripliga gärning för svensk bilsport, det är en utmärkelse som bara några få i landet som fått. En viktig del i denna utmärkelse spelade skapandet av VOC. Det verkar den nuvarande ledningen ha glömt bort.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(345) claes-erik
Wed, 2 April 2014 20:31:23
email

Voc kuvas ha ha ha ha ha ha ha i en utopisk drömvärld kanske..ev,,i verkligheten inte en chans.övriga drömmare o myskoxar godnatt

(344) Joakim Nilsson
Wed, 2 April 2014 15:53:39
email

Hallå !
Jag satt o grunna lite häromdagen om en sak,
Om man mot all förmodan åker tävling där det enbart bjudits in till GrF med din Voc, Är det något krångel med uppklassningspoängen då ? Jag bara undrar då du inte åker i Voc då lr har jag fattat helt galet? Har ju hänt förr.
mvh Bunke.

(343) Roger Fransson
Wed, 2 April 2014 15:49:42
email

Angående ABS och AC vid VOC bygge...

Nej, det behöver det inte. Men! Bilprovningen kan knota om det finns lämningar efter ABS på bilen, därför måste du vara noga med att plocka bort alla komponenter om du väljer den vägen. Ett enklare sätt vad gäller ABS är därför att sätta den ur funktion under tävling genom att helt enkelt ta bort säkringen.

Tekniskt Reglemente VOC 740/940, pkt 4.1 Färdbroms (sidan 11).

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(342) Jonas
Wed, 2 April 2014 15:26:24
email

Nån som har koll på om ABS och AC måste sitta kvar om man bygger ny 940 voc?


(341) Roger Fransson
Wed, 2 April 2014 13:51:08
email

Att bjuda in VOC Mekonomen Rally på rätt sätt...

Arrangör och Claes-Erik. Jag håller förstås med er till 100%, allt annat än att bjuda in oss som oss själva är helt ologiskt.

Det skrämmer mig också att förbundet signalerar att de ska lägga sig i hur ni arrangörer slår ihop bilklasser (inbjudningsklasser) och skapar era tävlingsklasser. Det beslutet är och har alltid varit arrangörens, inte förbundets. Arrangören kan sin egen tävling, hur startfälten brukar se ut, och måste få bestämma över sin tävling. En viktig del av detta är att arrangören måste få behålla beslutanderätten över hur man slår ihop bilklasser och skapar sina tävlingsklasser. Precis som du "arrangör" säger: det har fungerat bra i alla tider varför ska det inte fungera även nu och i framtiden?

Elaka tungor sprider för rykten om mig ute i debatten (inte minst på nätet) och vill framställa mig som "svenska-rallyarrangörers-fiende-nummer-1".

Men, tvärtom så är min respekt för, och uppskattning av, er och ert arbete enorm. Jag vet vad det innebär att arrangera rallytävling och hur komplext det är jämfört med att arrangera tävling på en fast anläggning, som tex folkrace eller rallycross. Utan alla dessa (er!) ideella eldsjälar och funktionärer så är svenskt rallys dagar räknade. Då spelar det liten roll om vad en klass heter och än mindre vilken växellåda som ska vara tillåtna i den.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(340) claes-erik
Wed, 2 April 2014 09:54:34
email

Jadu Roger,detta är inte lätt men håller med dig speciellt i andra stycket..oss vill de flesta ha med.....osv precis man har hört från andra Bla bla bla,,,det är det Precis ja menar..läser o hör det man vill höra. O tolkar det som F--n läser bibeln..säger som en del säger,,HUR **** * SVÅRT KAN DET VA!!!!!!!!

(339) Arrangör
Wed, 2 April 2014 07:44:33
email

Vad är problemet med vilket reglemente det tävlas under??? Naturligtvis så borde grF typade bilar tävla och vara godkända utifrån sitt reglemente. Likaså ska VOC bilarna vid tävling vara godkända utifrån sitt reglemente. Att sedan alla arrangörer förutom i Sverigeserien slår ihop dem till EN klass tävlingsmässigt är väl en självklarhet då de är rätt snarlika.

Att bjuda in dem under resp klass som VOC M, grF, grN 0-1400 mfl Till en i tävling sammanslagen klass borde vara en självklarhet. Det har ju funkat så i alla år innan grF kom till så vad är problemet?

Att nu försöka göra en reglementesfråga av det självklara som funkat i alla år för att på så vis försöka komma runt att bjuda in Voc som klass. vilket de givetvis om någon ska bli inbjudna under då de är den i särklass största klassen av de som normalt slås samman.

Släpp hink o spade SBF det räcker nu.

(338) Roger Fransson
Tue, 1 April 2014 21:42:08
email

Om att bjuda in VOC Mekonomen Rally...

Claes-Erik, Arrangör och alla andra. Det borde vara den mest logiska och naturliga saken i världen att bjuda in VOC Mekonomen som VOC Mekonomen. Vill man ha med oss i sin tävling så bjuder man in oss. Vill man av någon anledning inte ha oss med så bjuder man inte in oss.

Oss vill de allra flesta ha med, men några (väldigt få måste jag tillägga) vill inte bjuda in oss. Någon säger att man inte gillar klassens namn och sponsor, och därför bjuder man inte in oss. Andra säger att de är sura på mig, hävdar att jag är en idiot, och därför vill man straffa klassens förare genom att inte bjuda in dom till sina tävlingar och cuper. Viktigt att understryka är att väldigt få av de som hävdar detta aldrig ens har pratat med mig i telefon, och absolut inte träffat mig i verkligheten. Men, man har ”har hört”, och just ”att man har hört” verkar för vissa vara den allra viktigaste informationskällan. Sanning och fakta som kan bevisas spelar ingen roll.

Som ni vet så träffade jag RU (Rallyutkottets) ordförande Magnus Månsson i går. Vi hade ett bra samtal och jag fick återigen försöka att ställa en rad missuppfattningar till rätta.

Även Magnus fick klargöra vissa saker - det viktigaste där var att när VOC Mekonomen Rallys bilar tävlar i GrF så är det VOC Mekonomen Rallys gällande (sanktionerade) reglemente som gäller, dock inte i sin helhet. Det är inte helt klart vilka av våra regler som inte skulle gälla om våra bilar skulle tävla i GrF...

Jag var då tvungen att påpeka problemet med att det inte är så det står i SBF´s skrivning kring GrF och VOC (Officiellt meddelande 2013-10-16 återpublicerat 2014-02-25), dvs att det är vårt sanktionerade reglemente som gäller. Tvärtom säger man där klart att det är GrF´s reglemente som gäller, men att bilar som tävlat i vår klass tidigare får tävla även i GrF trots att de egentligen hör hemma i en annan bilklass. Jag är osäker på om jag lyckades få Magnus att förstå detta.

Magnus ville kontrollera några frågor i SBF´s led. Jag kommer att återkomma till honom redan i morgon angående detta.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(337) ClaesErik
Tue, 1 April 2014 15:46:32
email

ja jisses amanda. vilka stollar det finns i vår herres hage,, !!! som sagt vad i h****** är det så svårt o bjuda in voc ser mer ut som rigida FASONER...undrar vad di andra vinner på detta dreta-agerande o vad vinner dom på det....O som sagt läser som f-n läser bibeln


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha