Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(366) Johan Löfgren
Mon, 7 April 2014 22:29:19
email

Lite tråkigt för oss rallyåkare från norr att närmaste Sverigeserie tävling är Sundsvall därefter Finland följt av Eskilstuna...

(365) Janne Carlson
Mon, 7 April 2014 12:44:42
email

Hej Ingvar
Du undrar skillnaden på GrpF och VOC Mekonomen Rally?
Det enklaste sätt du kan se det är genom att ta ut reglementet och läsa det framför dej i lugn och ro jämföra det i dess text form
Reglementet på GrpF finner du på SBF`s hemsida sbf.se under Rally och tekniska regler och VOC Mekonomen Rally`s finner du på denna sida
Tror att du får mest ut av det och hoppas du finner det svar du önskat. I annat fall ring någon av oss tekniker för frågor som inte är klara så hjälper vi gärna dej

/VOC Mekonomen Rally Tekniker-Janne

(364) Ingvar
Mon, 7 April 2014 12:16:55
email

Hej

Har läst flera gånger att Voc
bilarna ej överensstämmer med
Grp F men inte något förklaring om vad som skiljer , mest nyfiken på 240 reglementet

Tacksam för svar
Ingvar

(363) Roger Fransson
Mon, 7 April 2014 09:01:27
email

Vilka regler gäller för en VOC Mekonomen Rallybil tävlande i GrF - PART 2? ...

Till er som ringer, SMS:ar och mailar. Eftersom att ni är många så väljer jag återigen att svara här.

På mitt möte med Magnus Månsson, rallyutskottets ordförande förra måndagen klargjorde han att när VOC Mekonomen Rallys bilar tävlar i GrF så är det VOC Mekonomen Rallys gällande (sanktionerade) reglemente som gäller...

Under förra veckan låg jag på för att få förtydliganden. Jag bad honom dels bekräfta detta, dels förtydliga vilka av våra regelrn som inte gällde då en VOC Mekonomen bil tävlar i GrF.

Nu har han ändrat sig helt och hållet. Så här skriver Månsson i mail:

"Jag hade fel, de ska tävla enligt Grupp F reglementet så klart (om de tävlar i Grupp F), det blir svar på båda dina frågor"

Vi är tillbaka på ruta ett. Våra bilar passar inte in i GrF - de avviker på flera punkter. Det är fullständigt orimligt att bygga en bil på ett reglemente och tävla den på ett annat. Och det är inte heller tillåtet enligt rallys regelverk att omväxladne tävla en bil på olika regelver - den ska tävlas i det regelverk den tillhör:

"RY 2.4T: Bil ska anmälas i den grupp och/eller klass som bilen enligt tekniska bestämmelser tillhör och som enligt inbjudan ingår i tävlingen."

Vi gör verkligen allt vi kan för att försöka lösa upp den här knuten. Mötet förra måndagen var påkallat av mig och vi betalade tom hyran för möteslokalen. Månsson kom till mötet men hade tyvärr bokat en tidigt flyg hem så vi fick ganska begränsat med tid. Jag hade för min del bokat sista planet.

Jag tror också att alla förstår att om man för ett besked på måndag, och sedan det rakt motsatta samma fredag så blir det väldigt svårt att föra en vettig dialog och komma framåt.

Till helgen är det förbundsmöte.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(362) Kent Larsson
Sat, 5 April 2014 20:38:35
email

Givetvis är det till 242 som jag söker tips och råd till :-)

(361) Kent Larsson
Sat, 5 April 2014 20:32:50
email

Söker tips och råd på hur eller vad man skall använda för setup till att åka asfalt sprintar :-)

(360) Andreas Liljeberg
Fri, 4 April 2014 21:13:40
url  email

Arrangör 2 mfl.
Vill förtydliga min sista mening. Den var INTE menad som en syrlig kommentar för att du och vissa andra väljer anonymitet. Det finns ibland skäl till det. Jag har full förståelse för att man som arrangör inte vill hänga ut sin klubb i senaste tidens infekterade diskussion. Oavsett vad man har för åsikt.

Tycker personligen att ett anonymt sakligt inlägg är bättre än inget alls. Problemet uppstår när man använder anonymitet för att idka personangrepp eller på liknande sätt förstöra debattklimatet.

Hoppas du inte tyckte jag var oförskämd. Var inte menat så men insåg att det lätt kunde uppfattas så - det ständiga problemet med det skrivna ordet.

/A

(359) Johnny Söderlund
Fri, 4 April 2014 20:16:00
email

Tack för svar Fredrik.
Får väl kanske bli en VOC då.
Någon 240 till salu kanske ?
johnny.soderlund@swemco.se

(358) Fredrik
Fri, 4 April 2014 20:02:18
url  email

VOC och framtiden Johnny - Du behöver inte vara orolig, klassen har funnits i 25 år och den kommer att finnas kvar ett bra tag till! Vi har sanktion i tre år och innan den gått ut så ska nog alla frågetecken som nu finns vara lösta. Som du ser är årets SverigeSerie och Nordic West Euro Cup klara och Sommarserien är i det närmaste klar (bara detaljer återstår)så vi jobbar på som vanligt och funderar redan över nästa utvecklingssteg där vi har ungdomarna i åtanke. Mer om detta berättar vi förhopningsvis i slutet av årets säsong.

Ingemar - De dekalbeställningar som inkommit t.o.m. 23/3 har behandlats och skickades ut 26/3 (Se Rogers inlägg här i gästboken). MEN, du har ju beställt en gång tidigare (Jag hittar inte det mailet men det spelar ingen roll för nu har vi alla uppgifter) Jag vet inte vad som felat med din första beställning men beklagar att att du inte fått dina dekaler. De kommer i nästa utskick! Roger är på hockey och har en rallyfri fredagskväll (jo, det är faktiskt sant) så ikväll kan jag inte kontrollera när nästa utskick går iväg men lovar att höra av mig då jag vet mer.

Jag kan passa på att tipsa alla som ska beställa dekaler att göra som Ingemar gjort, passa på att beställa även de små dörrdekalerna med SverigeSeriens sponsorer som stöttar och hjälper oss alla att kunna ha kul ute i rallyskogen. Föredömligt Ingemar!

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik

(357) Johnny Söderlund
Fri, 4 April 2014 19:33:32
email

Hej
Om man har tänkt komma igång med lite rally igen,törs man prova med VOC eller ska man satsa på nåt annat ?
Tänkte även att dottern ska åka ungdomsrally snart.
Vad händer med allt tjafs.


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha