Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(376) Martin
Wed, 9 April 2014 05:52:17
email

Kristoffer/Simon
Vad säger södras respektive Smålands dm regler,vilken klass får poäng i dm?

(375) Kristoffer Karlsson
Tue, 8 April 2014 22:11:12
email

Simon: Jo det vet jag men Ljungbys tävling ingår ju ändå i Ssrc som bjuder in Voc Mekonomen Rally till cupen. Jag tycker bara att det är konstigt att de inte kan ha ett enhetligta regler gällandes bilklasser för Södras och Smålands Bf.. Sen vad dom döper klassen till är inte så noga. Trams på hög nivå..

(374) Johan Löfgren
Tue, 8 April 2014 19:40:29
email

Tack för ett bra svar Roger, ville bara belysa våra norrlands problem. Men jag och NMS Boden ser fram emot en fin vinterserie framöver.
/ Johan

(373) simon
Tue, 8 April 2014 19:02:05
email

Kristoffer

Simrishamn och kongen går under södras bf regler. Ljungby går under smålands Bf regler.

(372) Arrangör
Tue, 8 April 2014 16:19:58
email

Varför i hela h.....e kan arrangörerna ej bjuda in både grF samt VOC???? Jag kan dä bara se en enda anledning till detta. SBF och vissa arrangörer som kom pä kant med er i somras har helt enkelt skapat regler för att kunna sätta sig på er och sätta sin egen agenda i och med detta, sån jävla sandlådenivå så det saknar motstycke.

Jag föreslår att ni vocare mangrant bojkottar dessa arrangörer som bara bjuder in grF till sina tävlingar för att sätta sig på er. Så kan dom leka själva i sin sandlåda med bästisen SBF.

Ni och erat deltagande som klass gör skillnad mellan ett + eller - resultat för dessa arrangörer, så sluta be om ursåkt (det har ni redan gjort tillräckligt många gånger )och sätt istället hårt mot hårt mot dessa.

(371) Kristoffer Karlsson
Tue, 8 April 2014 11:56:56
email

Kan bara hålla med dig Roger!!
Rätt så intressant här nere i södra Sverige.. SSRC har med Voc Mekonomen rally i sitt regelverk, och även deltävling 1 (Simrishamn) och deltävling 2 (Kristianstad) bjuder in Voc Mekonomen Rally. Men inte deltävling 3 (Ljungby), hur får dom ihop det? Intressant att ändra godkända bilklasser i cupen efter två tävlingar..

(370) Roger Fransson
Tue, 8 April 2014 11:34:38
email

VOC Mekonomen inbjuden i GrF, Kristoffer...

Ja, du Kristoffer, det är sorgligt det som sker. Jag kan inte din bil i detalj men när du tittar på GrF reglementet (som utskottet numera säger är det som gäller när vi kör i GrF) så kommer du att hitta en rad punkter där din bil inte stämmer.

Vad händer om en av dina medtävlare lägger in en protest? Det enkla svaret är nog tyvärr: Ingen vet! Ingen kan ge ett rakt svar.

Det ÄR ALDRIG en bra idé att bygga en bil/utrustning på ett reglemente och tävla den på ett annat - det är en grundläggande princip inte bara i rally utan i idrott i stort.

På så sätt är den generella friskrivningen som rallyutskottet valt att göra unik i idrottsvärlden.

Tänk om man i tex skidor skulle skriva: Doping är självklart helt förbjudet men dock ger vi alla som tidigare tävlat för LAND XXX en generell tillåtelse att tävla oavsett resultat i dopingprov.

Vilket liv det skulle bli!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(369) Kristoffer Karlsson
Tue, 8 April 2014 11:15:01
email

Nu hittade jag en beskrivning hos Sbf att Vocbilar är godkända att köra under Grupp F. Då tävlingen enbart bjuder in Grupp F.. Vilket sörja. Att det kan vara så jobbigt att skriva att Voc är inbjudna med. Så slipper det bli missförstånd..

(368) Kristoffer Karlsson
Tue, 8 April 2014 10:30:24
email

Om en tävling bjuder in enbart Grupp F, får jag inte köra med min Voc Mekonomen rallybil då? Det är ju sån soppa.. Så man vet varken ut eller in.. Tänker på Ljungby MK " midsommardansen".

(367) Roger Fransson
Tue, 8 April 2014 08:33:52
email

Angående SverigeSerie i norr, Johan...

Jag kan inte annat än att hålla med dig även om det är jag som är helt ansvarig för att det ser ut som det gör. Själv bor jag som du säkert vet i Skellefteå och har långt till alla tävlingar.

Problemet är tvådelat:

Det viktigaste är att vi trots allt är ganska få här uppe i norr som kör rally, även om VOC Mekonomen även här uppe är den dominerande klassen - och att den växer! Kör vi en serietävling tex i Boden så är det många som ska åka väldigt långt. Kör vi istället i tex Eskilstuna så är vi ganska få som får långt till tävling. Ett generellt "norrlandsproblem".

Det andra är att det finns begränsat med passande tävlingar, som klarar ett stort startfält, fotocellstidtagning som krävs i vår superjämna klass etc. Speciellt på sommaren så är det väldigt ont om rallytävlingar i norra Sverige.

Men! Jag det finns hopp. Till nästa säsong talar vi om att dra igång även en vinterserie igen (liknade årets sommarserie). Då ser situationen helt annorlunda ut. Då måste vi norrut för att hitta en hel serie riktigt bra tävlingar.

Hoppas detta är svar på dina frågor. Att du förstår mitt dilemma. Och att du ser att det finns planer på utveckling även angående detta.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha