Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1301)
(351) Roger Fransson
Fri, 4 April 2014 15:03:07
email

Vilka regler gäller för en VOC Mekonomen Rallybil tävlande i GrF? ...

Ni är många som ringer, SMS:ar och mailar så jag väljer att svara här.

Jag har försökt att nå Magnus Månsson, RU:s ordförande både på telefon och mail men inte lyckats få kontakt. Jag vill att han ska bekräfta det han var tydlig med på mötet i måndags:

På vårt möte klargjorde Magnus att när VOC Mekonomen Rallys bilar tävlar i GrF så är det VOC Mekonomen Rallys gällande (sanktionerade) reglemente som gäller, dock inte i sin helhet. Det är inte helt klart vilka andra av våra regler som inte skulle gälla om våra bilar skulle tävla i GrF...

Jag påpekade att det inte är så det står i SBF´s skrivning kring GrF och VOC. Där säger man att det är GrF´s reglemente som gäller, men att bilar som tävlat i vår klass tidigare får tävla även i GrF trots att de egentligen hör hemma i en annan bilklass. Jag är osäker på om jag lyckades få Magnus att förstå detta.

Återkommer så snart jag fått en tydligt bekräftelse av Magnus i frågorna.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(350) claeserik
Fri, 4 April 2014 08:19:23
email

Ja Du, det är ganska patetiskt igentligen,,,då har dom tagit för stor tugga av en smörgår som dom INTE kan svälja lr smälta,,o som sagt tolkar det dom läser lr hör som F-n läser Bibeln ....

(349) Andreas Liljeberg
Thu, 3 April 2014 18:37:57
url  email

Grattis VOC-Sverige!

MaxSport i Sverige har nu ett lager med "VOC-däck" för leverans. Priset för däcket är 970 kr (inkl. moms) och har med utmärkt betyg testats av vår alldeles egen Niklas Carlson.

Under 2014 kommer MaxSport leverera däck med fri frakt till alla tävlingar som ingår i Sommarserien. Utrymmet är begränsat så först till kvarn gäller. Vårt lager ligger nordväst om Stockholm så kommer man behöva däck efter Finland så finns utmärkta möjligheter att svänga förbi och hämta däck på plats där.

Vi vågar påstå att med detta erbjudande är MaxSport det överlägset mest prisvärda rallydäcket på Svenska marknaden. Kika gärna in på vår hemsida för mer information om dimensioner m.m.

Kör hårt i sommar och håll bilen på vägen så får ni ut maximalt av säsongen!

/Andreas

P.s. Erbjudandet gäller så länge jag håller bilen i körbart skick så jag kan vara med och tävla i alla tävlingar. Motsatsen har ju hänt... :)

(348) Tommy
Thu, 3 April 2014 16:56:29
email

Uppklassning
Om det bara bjuds in till en klass, t.ex Grp F så räknar alla uppklassningspoäng avsett om det är en Grp F eller Voc.
Har du en sammanlottad klass där du anger, Voc, Grp F, grp N 0-1400, så räknas uppklassningspoängen i resp. klass. Arrangören måste ange bilklass och förarklass i resultatlista. Så är gängse rutiner hittills i all fall.

(347) Roger Fransson
Thu, 3 April 2014 13:01:25
email

Uppklassningspoäng, Bunke...

Det var en riktigt bra fråga. En helt annan vinkel än förmodligen någon tänkt på. Jag gissar att det är okej, men i det klimat som råder nu av djup otydlighet så törs jag egentligen inte ha en uppfattning.

Måste be dig passa vidare frågan till utkottet...

RY 2.4T säger: Bil ska anmälas i den grupp och/eller klass som bilen enligt tekniska bestämmelser tillhör och som enligt inbjudan ingår i tävlingen.

Om detta inte uppfylls ska man inte få starta. Och om man ändå får starta, får man då uppklassningspoäng? Och kan man ta poäng i en cup? Jag vet helt enkelt inte...

HELT TYDLIGT ÄR: Utskottet MÅSTE förtydliga vad som gäller.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(346) Roger Fransson
Thu, 3 April 2014 12:54:54
email

Att kuva VOC´are ...

Jag tror du har en stor poäng där Claes-Erik, om vissa av förbundets företrädares tanke är att försöka kuva oss i VOC-gänget, då tror jag dom har gett sig på fel gäng. Det är en strid dom inte kan vinna.

Vi är jättemånga och vi gillar den klass vi tävlar i precis som den är. Vi är inne på vårt 25 år, och klassen växer igen ! Det ska bli mååånga år till. Ingen ska få förstöra det för oss.

Carleric och det härliga gänget kring honom har gjort ett fantastiskt jobb med att skapa och utveckla klassen - det vill vi alla hedra, inte bryta ner.

Svenska Bilsportförbundet har gett Carleric utmärkelsen "SBF Lifetime Award" för hans näst intill obegripliga gärning för svensk bilsport, det är en utmärkelse som bara några få i landet som fått. En viktig del i denna utmärkelse spelade skapandet av VOC. Det verkar den nuvarande ledningen ha glömt bort.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(345) claes-erik
Wed, 2 April 2014 20:31:23
email

Voc kuvas ha ha ha ha ha ha ha i en utopisk drömvärld kanske..ev,,i verkligheten inte en chans.övriga drömmare o myskoxar godnatt

(344) Joakim Nilsson
Wed, 2 April 2014 15:53:39
email

Hallå !
Jag satt o grunna lite häromdagen om en sak,
Om man mot all förmodan åker tävling där det enbart bjudits in till GrF med din Voc, Är det något krångel med uppklassningspoängen då ? Jag bara undrar då du inte åker i Voc då lr har jag fattat helt galet? Har ju hänt förr.
mvh Bunke.

(343) Roger Fransson
Wed, 2 April 2014 15:49:42
email

Angående ABS och AC vid VOC bygge...

Nej, det behöver det inte. Men! Bilprovningen kan knota om det finns lämningar efter ABS på bilen, därför måste du vara noga med att plocka bort alla komponenter om du väljer den vägen. Ett enklare sätt vad gäller ABS är därför att sätta den ur funktion under tävling genom att helt enkelt ta bort säkringen.

Tekniskt Reglemente VOC 740/940, pkt 4.1 Färdbroms (sidan 11).

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(342) Jonas
Wed, 2 April 2014 15:26:24
email

Nån som har koll på om ABS och AC måste sitta kvar om man bygger ny 940 voc? Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha