Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1270)
(340) claes-erik
Wed, 2 April 2014 09:54:34
email

Jadu Roger,detta är inte lätt men håller med dig speciellt i andra stycket..oss vill de flesta ha med.....osv precis man har hört från andra Bla bla bla,,,det är det Precis ja menar..läser o hör det man vill höra. O tolkar det som F--n läser bibeln..säger som en del säger,,HUR **** * SVÅRT KAN DET VA!!!!!!!!

(339) Arrangör
Wed, 2 April 2014 07:44:33
email

Vad är problemet med vilket reglemente det tävlas under??? Naturligtvis så borde grF typade bilar tävla och vara godkända utifrån sitt reglemente. Likaså ska VOC bilarna vid tävling vara godkända utifrån sitt reglemente. Att sedan alla arrangörer förutom i Sverigeserien slår ihop dem till EN klass tävlingsmässigt är väl en självklarhet då de är rätt snarlika.

Att bjuda in dem under resp klass som VOC M, grF, grN 0-1400 mfl Till en i tävling sammanslagen klass borde vara en självklarhet. Det har ju funkat så i alla år innan grF kom till så vad är problemet?

Att nu försöka göra en reglementesfråga av det självklara som funkat i alla år för att på så vis försöka komma runt att bjuda in Voc som klass. vilket de givetvis om någon ska bli inbjudna under då de är den i särklass största klassen av de som normalt slås samman.

Släpp hink o spade SBF det räcker nu.

(338) Roger Fransson
Tue, 1 April 2014 21:42:08
email

Om att bjuda in VOC Mekonomen Rally...

Claes-Erik, Arrangör och alla andra. Det borde vara den mest logiska och naturliga saken i världen att bjuda in VOC Mekonomen som VOC Mekonomen. Vill man ha med oss i sin tävling så bjuder man in oss. Vill man av någon anledning inte ha oss med så bjuder man inte in oss.

Oss vill de allra flesta ha med, men några (väldigt få måste jag tillägga) vill inte bjuda in oss. Någon säger att man inte gillar klassens namn och sponsor, och därför bjuder man inte in oss. Andra säger att de är sura på mig, hävdar att jag är en idiot, och därför vill man straffa klassens förare genom att inte bjuda in dom till sina tävlingar och cuper. Viktigt att understryka är att väldigt få av de som hävdar detta aldrig ens har pratat med mig i telefon, och absolut inte träffat mig i verkligheten. Men, man har ”har hört”, och just ”att man har hört” verkar för vissa vara den allra viktigaste informationskällan. Sanning och fakta som kan bevisas spelar ingen roll.

Som ni vet så träffade jag RU (Rallyutkottets) ordförande Magnus Månsson i går. Vi hade ett bra samtal och jag fick återigen försöka att ställa en rad missuppfattningar till rätta.

Även Magnus fick klargöra vissa saker - det viktigaste där var att när VOC Mekonomen Rallys bilar tävlar i GrF så är det VOC Mekonomen Rallys gällande (sanktionerade) reglemente som gäller, dock inte i sin helhet. Det är inte helt klart vilka av våra regler som inte skulle gälla om våra bilar skulle tävla i GrF...

Jag var då tvungen att påpeka problemet med att det inte är så det står i SBF´s skrivning kring GrF och VOC (Officiellt meddelande 2013-10-16 återpublicerat 2014-02-25), dvs att det är vårt sanktionerade reglemente som gäller. Tvärtom säger man där klart att det är GrF´s reglemente som gäller, men att bilar som tävlat i vår klass tidigare får tävla även i GrF trots att de egentligen hör hemma i en annan bilklass. Jag är osäker på om jag lyckades få Magnus att förstå detta.

Magnus ville kontrollera några frågor i SBF´s led. Jag kommer att återkomma till honom redan i morgon angående detta.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(337) ClaesErik
Tue, 1 April 2014 15:46:32
email

ja jisses amanda. vilka stollar det finns i vår herres hage,, !!! som sagt vad i h****** är det så svårt o bjuda in voc ser mer ut som rigida FASONER...undrar vad di andra vinner på detta dreta-agerande o vad vinner dom på det....O som sagt läser som f-n läser bibeln

(336) Arrangör
Tue, 1 April 2014 15:28:19
email

Nä Claes-Erik förnuftets gåva är ej självklar hos SBF samt vissa cupansvariga då det sagts att VOC ej bjudes in till vissa tävlingar. Ty där har di ansvariga sagt att bara grF skall stå som inbjudna till deras tävlingar. Det finns ju i dagsläget hela 10 bilar i Sverige och ca 700 Vocare så logiken haltar lite smått.

Handlar om att visa makt o prestige, att visa vem som bestämmer och sätter agendan.
VOC ska helt enkelt kuvas sedan Franssons snesteg förra sommarn.
Man kan ju bara hoppas att SBF kommer på andra tankar och släpper hink o spade.

(335) claes-erik eriksson
Mon, 31 March 2014 21:11:40
email

Måste ställa frågan Vad i hela H****** är det så konstigt med att bjuda in VOC,,,vad är så farligt med det,,det är väl helt naturligt alltigenom förmuftets gåva,? verkar som en del/ganska många läser vissa saker lr hör på hörsägen som fan läser bibeln ! ! !

(334) Roger Fransson
Sun, 30 March 2014 22:25:39
email

VOC Mekonomen Rally och att bli inbjuden i rätt klass, Arrangör...

Självklart har du rätt!

Vi har ett till möte redan i morgon angående detta. Jag är övertygad om att jag och Magnus löser det här problemet så att vi alla kan inrikta vår tid och energi på frågor som för svenskt rally framåt istället för att på hantera tjafs.

Jag återkommer med rapport. Jag hoppas att jag då kan säga att allt gått bra och att den fullständiga rapporten kommer i samband med ett gemensamt formulerat "Officiellt meddelande" från förbundet.

Håll tummarna!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(333) Arrangör
Sun, 30 March 2014 19:37:33
email

Hej.

Har ni haft några fler möten med SBF angående att få bli inbjudna som klass.

Såg nedan att Roger skrev att vissa cuper ej vill/ska bjuda in VOC utan endast grF
och att dessa ju riskerar vikande startfält på vocsidan. Nog fan borde man väl som delarrangör i sådan cup ha rätten att bjuda in vilka bilklasser man vill, oavsett vad cupen ifråga tycker om detta.

Bara för att en cup sitter med fingrarna i SBF,s anti voc syltburk så är man väl inte bakbunden som delarrangör att bjuda in er som klass till våran tävling?? Eller??

(332) Kent Larsson
Fri, 28 March 2014 12:23:04
email

Nu gött folk är det dax att sko om rallybilen till grus skottar däcken :-) ha det gött

(331) Roger Fransson
Thu, 27 March 2014 10:52:26
email

Angående antal startande i SverigeSerie...

Säsongen 2013 så var det 184 startande, det är bara att summera Elit A + Elit B + Cup + Juniorer i slutliga listan som ligger ute under TÄVLINGAR (SverigeSerie 2013 uppe till höger).

Jag tror att vi blir fler i år. Ett prisbord på 150 000:- tror jag lockar. Dessutom har några cuper valt att inte bjuda in oss, det tror jag också bidrar till att fler väljer en serie där de kan känna sig riktigt välkomna.

Dessutom tror jag att SommarSerien med en rad fina tävlingar i Sveriges centrala delar och med sina ytterligare 50 000:- på prisbordet lockar ytterligare några.

---

Det är olyckligt när saker drar ut på tiden men ingen kan rimligen ha missat att det har varit ett väldigt turbulent år med stora (tom livsavgörande!) frågor för klassen. Och då måste mindre viktiga frågor prioriteras ned, i synnerhet sådana frågor som inte ställer till med överhuvudtaget något problem trots att de inte är lösta.

Nu hoppas jag att vi snart kan se ett definitivt slut på dessa frågor inom en mycket snar framtid. Då kan jag rikta min tid och energi på framtid och utveckling istället för på sådant som inte för vare sig klassen eller svenskt rally framåt.

Och, Andreas Björkman, du är en riktig duktig rallyförare och jag tycker om dig ändå! :-)

/ VOC Mekonomen Rally - Roger


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha