Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(436) Lars
Sun, 25 May 2014 16:10:27
email

6.3 Reservhjul
Får medföras fritt i bagage rum. Skall vara väl fastsatt. Antal reservhjul är fritt.
16.5 Rutor
PUR-limmad vindruta är tillåtet.
Fönsternät får monteras. Montering enligt SBF:s regler.Fredrik,var står det du dillar om i grp-f reglementet med reservhjul o splitterfilm i rutan?

(435) Roger Fransson
Sun, 25 May 2014 13:44:29
email

Angående VOC Mekonomen och Gr F, igen...

Evert, Robban och Kal P Dal. Gömda bakom alias och skapade mailadresser som kalpdal@hotbrev.nu så får ni i alla händelser inga svar. Det omogna agerandet får mig att utgå från att ni inte alls tillhör klassen som ni påstår att ni gör, dvs att ni inte alls har någon VOC rallybil utan att ni istället är någon annan.

Ett första steg är att följa Gästbokens regler och träda fram med era riktiga namn och mailadresser. Åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt riktiga namn är inte heller värda att lyssna på. Det är precis som "många tycker" och "jag har hört" och "de flesta", dvs lösa och oprecisa uttryck (rykten, skvaller, förtal och annat) som rallysverige tyvärr tycks avguda ... inte är värda att ägna någon uppmärksamhet, än mindre basera några beslut på.

Hursomhelst. Rallyutskottet ägnar stor energi i att försöka slå krokben för vår klass. Målet är att tvinga in våra tävlande i den kaparklass man själv skapat - en klass som i stora delar är ett direkt plagiat. Men som visat sig locka väldigt få om förarna själva får välja. Bjuder man in både VOC Mekonomen och Gr F RWD så har hittills cirka 95% valt att tävla i VOC Mekonomen.

Det finns viktiga skillnader, när ni jämför reglementena mot varandra så ser ni snart det. Varken jag, någon av klassens tekniker eller någon annan i organisationen kommer att bistå i kapningsprocessen, det torde varje tänkande individ inse.

Utskottet själva har konstaterat att det är två olika klasser. Och rallys regelverk fastslår som jag refererat tidigare flera gånger att en rallybil ska tävlas (och kontrolleras/uppfylla) i den klass den enligt tekniska regelverket tillhör.

Detta är som jag sagt både kollat och dubbelkollat med SBF´s Juridiska kommité också.

Vårt uppdrag är att sköta vår klass, VOC Mekonomen Rally. Det tydliga rådet från oss blir därför att tävla din VOC i VOC Mekonomen, då blir det aldrig några problem.

Tror du inte på längre på vår klass, en klass som drivs vidare på exakt samma sätt som visat sig så framgångsrikt i 25 år, och vill därför lämna oss och istället tävla i Gr F så är vi förstås de första att beklaga detta. Men ingen kan hindra dig från det. Fast då måste du se till att din bil uppfyller Gr F reglementet. Det gör du (som i alla andra rallyklasser) genom att jämföra din bilen på punkt för punkt mot Gr F reglementet.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(434) Evert
Sun, 25 May 2014 12:47:35
email

Tack Fredrik för ditt svar

Men fortfarande "de uppenbara sakerna"
Berätta nu en gång för alla vad du menar med detta kryptiska svar.

Min fråga är fortfarande vad är det som gör att inte min VOC240kan tävla i GrpF
nationellt.

Tekniska regler GrpF
Reservhjul
Får fritt medföras i bagagerum.
Skall vara väl fastsatt
Antal reservhjul är fritt

Om du vill ha fler än ett reservhjul så
förutsätter det att dom kan vara väl fastsatta, fästen utöver original.

Var snäll och svara på mina frågor så jag slipper vara tjatig

MVH
Evert(433) Fredrik
Sun, 25 May 2014 11:36:01
url  email

skillnader i reglementen - Jag måste börja med att tjata om hur viktigt det är att faktiskt läsa och jämföra reglementena. De är uppbyggda efter principen att om det inte står att man får göra något så är det inte tillåtet, det är därför mycket enkelt att jämföra dem.

Förutom de uppenbara sakerna finns det en del saker som de flesta kanske inte tänker på men som ställer till det en hel del för vissa grupper av VOC-åkare. En sådan skillnad är att GrF är tänkt för tävlande inom Sveriges gränser medan VOC finns i ett flertal länder. Det innebär bl.a. att våra vänner i Europa inte kan tävla med sin VOC här om de inte bjuds in rätt eftersom att i GrF måste bilen vara svenskregistrerad eller homologerad av SBF. Det innebär också att våra svenska förare som far ut i Europa för att köra vår NWEC får problem med att splitterfilmen på sidorutorna som krävs vid tävlingarna i bl.a. Tyskland inte är tillåten enligt GrF's reglemente.

Sen finns det en del rena dumheter som bara ställer till det. Av någon anledning (jag har försökt få svar på varför både på nätet och i direkt dialog med en ledande företrädare för GrF utan framgång) så tillåter man inte att man svetsar eller bultar fast ett riktigt reservshjulsfäste i skuffen på en GrF- bil. Man är helt enkelt hänvisad till att spänna fast reservhjulet med hjälp av remmar. man får inte ens montera extra öglor för spännbanden, allt ska vara original och orört!

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik

(432) carleric Johansson
Sun, 25 May 2014 09:59:03
email

Ibland kan man inte låta bli att vara lite ironisk.
Satt och lekte lite med det senaste meddelandet på Svenska Bilsportförbundets hemsida.
Då blev det så här:
Förtydligande angående Simtävling Damer och Simtävling herrar.
Svenska Bilsportförbundets Simutskott vill förtydliga att Simtävling Damer och Simtävling Herrar är två klasser.
Om man bjuder in till dessa två simklasser så kan man slå samman dessa till en tävlingsklass och göra eventuella efterkontroller efter respektive reglemente.
I de simtävlingar som inte bjuder in till Herrklassen kan de aktiva herrar som vill tävla tillåtas tävla i Damklassen - om arrangören tillåter det. Arrangören kommer då vid eventuell efterkontroll att kontrollera att herrarna verkligen är damer.

Ha en bra dag – nu ska vi åka och rösta.


(431) Evert
Sun, 25 May 2014 09:46:48
email

Du Jerry

Robban ställer en enkel fråga om varför
det inte går att åka med en VOC 240 i GrpF
Ditt svar är aningen arrogant för att passa i forumet.
Vi är nog många fler som undrar samma sak
alla är inte tekniska experter och kan tolka regler på rätt sätt.
Jag har själv ställt frågan tidigare men
fått samma svar "kolla i reglerna"

Har nu ängnat förmiddagen med att jämföra
de båda regelverken efter bästa förmåga
Jag kan inte hitta något som hindrar mig från att åka i GrpF med min VOC 240
En standardrallybil är ju inte homologierad för en viss tävlingsklass.

Så bäste Jerry (eller någon annan) tala nu om vad det är jag inte förstår.

Om det nu är så stort fel och kan få så allvarliga konsekvenser att åka i GrpF med en 240VOC som Roger beskriver så borde väl det delges alla VOC åkare
så vi inte accepterar att åka i GrpF

Hoppas på ett klart och tydligt svar

Evert

(430) Jerry
Sat, 24 May 2014 21:54:19
email

Men hur svårt skall det vara för folk att se skillnaden på VOC och GrF, läs reglementena!!! på Svenska bilsportsförbundet finns länkar till respektive klass så man behöver inte vara med i Mensa för att kolla upp en sådan sak! (lade inte till en länk till SBF för att sortera bland dom som inte ens ids kolla fakta innan dom skriver)

(429) Frippe
Sat, 24 May 2014 16:21:49
email

Det känns illa genomtänkt av sbf. Nu kan man ha bilen lite mitt emellan de båda reglementena och åka VOC ena helgen och få anmärkningar i vagnboken för att nästa helg åka gr F och släcka dessa men dra på sig nya som man sedan släcker genom att åka VOC igen :) skitpraktiskt för de som vill fuska utan att åka dit.

(428) Robban
Sat, 24 May 2014 13:29:37
email

Hm, hade faktiskt en "smiley" efter, men den kanske försvann i värmen...

Men till huvudfrågan, vad konkret i klartext gör att en "Voc" inte går att köra/klassar in i GrF ??
För en vanlig "dödlig" som inte är tekniskt insatt, har läst i lite regler men ser inte hindren i så fall... Kan inte någon utveckla för oss oinsatta.
El vill man hålla detta hemligt för att lämna en teknisk protest på tävlingen och elda på brasan och osämjan ytterligare??
Jag kan väl i valfrihetens tecken tycka det är positivt om det går att köra i flera std.bilsklasser med min 240:a , eller ?

(427) Roger Fransson
Sat, 24 May 2014 11:53:14
email

Signaturen Robban... tror du missförstod Bunke, det var nog tvärtom som han menade att skandalen var!

/VOC Mekonomen Rally - Roger


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha