Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1270)
(370) Roger Fransson
Tue, 8 April 2014 11:34:38
email

VOC Mekonomen inbjuden i GrF, Kristoffer...

Ja, du Kristoffer, det är sorgligt det som sker. Jag kan inte din bil i detalj men när du tittar på GrF reglementet (som utskottet numera säger är det som gäller när vi kör i GrF) så kommer du att hitta en rad punkter där din bil inte stämmer.

Vad händer om en av dina medtävlare lägger in en protest? Det enkla svaret är nog tyvärr: Ingen vet! Ingen kan ge ett rakt svar.

Det ÄR ALDRIG en bra idé att bygga en bil/utrustning på ett reglemente och tävla den på ett annat - det är en grundläggande princip inte bara i rally utan i idrott i stort.

På så sätt är den generella friskrivningen som rallyutskottet valt att göra unik i idrottsvärlden.

Tänk om man i tex skidor skulle skriva: Doping är självklart helt förbjudet men dock ger vi alla som tidigare tävlat för LAND XXX en generell tillåtelse att tävla oavsett resultat i dopingprov.

Vilket liv det skulle bli!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(369) Kristoffer Karlsson
Tue, 8 April 2014 11:15:01
email

Nu hittade jag en beskrivning hos Sbf att Vocbilar är godkända att köra under Grupp F. Då tävlingen enbart bjuder in Grupp F.. Vilket sörja. Att det kan vara så jobbigt att skriva att Voc är inbjudna med. Så slipper det bli missförstånd..

(368) Kristoffer Karlsson
Tue, 8 April 2014 10:30:24
email

Om en tävling bjuder in enbart Grupp F, får jag inte köra med min Voc Mekonomen rallybil då? Det är ju sån soppa.. Så man vet varken ut eller in.. Tänker på Ljungby MK " midsommardansen".

(367) Roger Fransson
Tue, 8 April 2014 08:33:52
email

Angående SverigeSerie i norr, Johan...

Jag kan inte annat än att hålla med dig även om det är jag som är helt ansvarig för att det ser ut som det gör. Själv bor jag som du säkert vet i Skellefteå och har långt till alla tävlingar.

Problemet är tvådelat:

Det viktigaste är att vi trots allt är ganska få här uppe i norr som kör rally, även om VOC Mekonomen även här uppe är den dominerande klassen - och att den växer! Kör vi en serietävling tex i Boden så är det många som ska åka väldigt långt. Kör vi istället i tex Eskilstuna så är vi ganska få som får långt till tävling. Ett generellt "norrlandsproblem".

Det andra är att det finns begränsat med passande tävlingar, som klarar ett stort startfält, fotocellstidtagning som krävs i vår superjämna klass etc. Speciellt på sommaren så är det väldigt ont om rallytävlingar i norra Sverige.

Men! Jag det finns hopp. Till nästa säsong talar vi om att dra igång även en vinterserie igen (liknade årets sommarserie). Då ser situationen helt annorlunda ut. Då måste vi norrut för att hitta en hel serie riktigt bra tävlingar.

Hoppas detta är svar på dina frågor. Att du förstår mitt dilemma. Och att du ser att det finns planer på utveckling även angående detta.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(366) Johan Löfgren
Mon, 7 April 2014 22:29:19
email

Lite tråkigt för oss rallyåkare från norr att närmaste Sverigeserie tävling är Sundsvall därefter Finland följt av Eskilstuna...

(365) Janne Carlson
Mon, 7 April 2014 12:44:42
email

Hej Ingvar
Du undrar skillnaden på GrpF och VOC Mekonomen Rally?
Det enklaste sätt du kan se det är genom att ta ut reglementet och läsa det framför dej i lugn och ro jämföra det i dess text form
Reglementet på GrpF finner du på SBF`s hemsida sbf.se under Rally och tekniska regler och VOC Mekonomen Rally`s finner du på denna sida
Tror att du får mest ut av det och hoppas du finner det svar du önskat. I annat fall ring någon av oss tekniker för frågor som inte är klara så hjälper vi gärna dej

/VOC Mekonomen Rally Tekniker-Janne

(364) Ingvar
Mon, 7 April 2014 12:16:55
email

Hej

Har läst flera gånger att Voc
bilarna ej överensstämmer med
Grp F men inte något förklaring om vad som skiljer , mest nyfiken på 240 reglementet

Tacksam för svar
Ingvar

(363) Roger Fransson
Mon, 7 April 2014 09:01:27
email

Vilka regler gäller för en VOC Mekonomen Rallybil tävlande i GrF - PART 2? ...

Till er som ringer, SMS:ar och mailar. Eftersom att ni är många så väljer jag återigen att svara här.

På mitt möte med Magnus Månsson, rallyutskottets ordförande förra måndagen klargjorde han att när VOC Mekonomen Rallys bilar tävlar i GrF så är det VOC Mekonomen Rallys gällande (sanktionerade) reglemente som gäller...

Under förra veckan låg jag på för att få förtydliganden. Jag bad honom dels bekräfta detta, dels förtydliga vilka av våra regelrn som inte gällde då en VOC Mekonomen bil tävlar i GrF.

Nu har han ändrat sig helt och hållet. Så här skriver Månsson i mail:

"Jag hade fel, de ska tävla enligt Grupp F reglementet så klart (om de tävlar i Grupp F), det blir svar på båda dina frågor"

Vi är tillbaka på ruta ett. Våra bilar passar inte in i GrF - de avviker på flera punkter. Det är fullständigt orimligt att bygga en bil på ett reglemente och tävla den på ett annat. Och det är inte heller tillåtet enligt rallys regelverk att omväxladne tävla en bil på olika regelver - den ska tävlas i det regelverk den tillhör:

"RY 2.4T: Bil ska anmälas i den grupp och/eller klass som bilen enligt tekniska bestämmelser tillhör och som enligt inbjudan ingår i tävlingen."

Vi gör verkligen allt vi kan för att försöka lösa upp den här knuten. Mötet förra måndagen var påkallat av mig och vi betalade tom hyran för möteslokalen. Månsson kom till mötet men hade tyvärr bokat en tidigt flyg hem så vi fick ganska begränsat med tid. Jag hade för min del bokat sista planet.

Jag tror också att alla förstår att om man för ett besked på måndag, och sedan det rakt motsatta samma fredag så blir det väldigt svårt att föra en vettig dialog och komma framåt.

Till helgen är det förbundsmöte.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(362) Kent Larsson
Sat, 5 April 2014 20:38:35
email

Givetvis är det till 242 som jag söker tips och råd till :-)

(361) Kent Larsson
Sat, 5 April 2014 20:32:50
email

Söker tips och råd på hur eller vad man skall använda för setup till att åka asfalt sprintar :-)


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha