Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(476) Christer Karlsson
Mon, 9 June 2014 20:57:34
email

Hej
Kan bara instämma med Roger .Att säkerhets utrustningen har fungerat och gjort sitt när grabbarna åkte av . Båda hade HANS på sig vilket nog var tur . Vi har en bil står som vi ska bygga ny 940 Voc på . Men det kanske tar en stund innan grabbarna kommer ut . Det är mycket som måste köpas nytt . Men troligtvis kommer Rasmus låna lille bror Dennis bil nån tävling när dom är återställda

(475) Roger Fransson
Mon, 9 June 2014 11:49:38
email

Vi avvaktar att uppdatera SommarSerie tabell efter Laxå...

Det råder oklarheter om slutlig resultatlista från Laxå, det har tydligen blivit fel på några tävlandes tider till följd av den strykning som skedde av SS1 efter olyckan.

Vi avvaktar tills detta är slutligt utrett innan vi räknar tabell.

--- ---

Som jag brukar då olyckan är framme har jag pratat med Rasmus och kan berätta att både han och CoDriver Sebbe som var de som kraschade mår väl. Inget brutet. Inga inre skador. Och de fick lämna sjukhuset redan i lördags, förstås ömma och blåslagna men vid riktigt gott mod. Fullt inställda på ComeBack så snart det är möjligt. Rätt inställning!

Inspekterade också bilen efter olyckan tillsammans med Rasmus pappa. Jag är som alla som känner mig vet absolut inte teknisk expert men såvitt jag kan bedöma har säkerhetsutrustningen fungerat perfekt. Skönt!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(474) Rickard
Sun, 8 June 2014 15:24:35
email

Med anledning av youtube filmen som lades upp på FB.

Jag Rickard Gustafsson är inte närheten av stolt hur mitt agerande i situationen blev. Jag gjorde en väldigt felaktig bedömning och bromsade bilen på tok för sent. Jag är helt och hållet skyldig till att det blev fel och jag ångrar detta agerande helt och fullt. Om jag kunde göra om det idag så skulle jag ha bromsat mycket tidigare. Bara att konstatera att man inte alls handlar logiskt eller rätt i vissa situationer. Jag är glad att det slutade bra och att ingen kom till skada. Filmen lades upp för att Rasmus och Sebbe samt att Rasmus pappa skulle få se hur vi uppfattade situationen. Helt klart är att vi tror att bilarna till vänster efter målet är de som vi bör vara försiktiga i kring. Inga personskadeflaggor syns och det är väldigt sent som vi förstår att det är bilar till höger som är problemet. Att folk vinkar ner kan man inte snacka bort men som sagt vi tror att det gäller bilarna till vänster. Allt händer väldigt fort och misstaget är ett faktum. Jag har varit i kontakt med Rasmus per telefon och bett om ursäkt och även hans far. Det som aldrig får hända hände och jag har verkligen tagit lärdom av händelsen. Alla har rätt att tycka precis vad dom vill om oss i bilen . men när adrenalinet pupar och det är tävling så Blir det ibland Helt åt helvete fel val!. Idag när jag tittar på filmen Skäms jag och önskar att det gick att göra ogjort.


(473) Peter sivtoft
Sun, 8 June 2014 15:04:53
email

Rickard// Vi i södra tycker inte det är så konstigt. Vi har D1 D2 D3 D4, så har det varit länge och man slår ihop bilklasser. Tror grupp N -1400 också kör bland vocarna. Så bjuder man in enligt reglementet i sin tävling är det helt ok. Både förare och arrangörer vet var dom ska köra. Att inte nämnda klubbar skulle bjuda in voc är därför fel, det gör dom.

(472) Charlott Holmqvist
Sun, 8 June 2014 10:55:48
email

Konstaterar att SMK Nyköping är oroliga för att förlora intäkter om startande från VOC Mekonomen Rally inte kommer till tävling. Man vädjar att vi ska komma, men bjuder inte in oss. Märkligt beteende.

Klubben har själva valt vilken cup man vill köra.

Man kan inte både äta kakan och ha den kvar samtidigt!

(471) Rickard Gustafsson
Sun, 8 June 2014 10:14:43
email

Peter Sivtoft, läser igen och tycker kanske att det hade blivit tydligare om man kallat D1a för standard eller Orginal rally. Förtydligat att Gr-f och VMR är de två bilklasserna i denna tävlingsklass. Jag tror man gått bort sig lite. man kallar 2wd för tävlingsklass och där är det ingen som misstolkar.. sen kallar man sin tävlingsklass för samma som en en bilklass och säger att voc går in i gr-f och där slår man krockben på sig själv och förtydligar att man inte håller isär bilklass och tävlingsklass. Kanske är svårt att veta vad sm är vad ibland men det är skillnad. otydligt är det iallaf. OCH vi vill inte köra och bedömas emot fel regelverk. vi vill definitivt inte behöva bygga om våra bilar mellan tävlingar. SÅ för allas enkelhet Bjud in oss RÄTT! Mvh Rickard

(470) Rickard Gustafsson
Sun, 8 June 2014 10:03:40
email

Peter Sivtoft, Jag gick in och kollade det du skrev till Jens. Jag kan bara anta att du också har tappat bort dig i djungeln hur vi blir inbjudna. Att voc går in under Gr-f är juh fastslaget hos sbf. MEN om vi inte blir inbjudna som egen bilklass så kommer vi inte bedömas vid besiktning och efterkontroll på vårat regelverk. då är det gr-f som gäller. OM DM-Södra hade skrivit Gr-f Rwd,Voc mekonomen rally i sin tävlings klass beskrivning hade vi inte haft någon åsikt. Men nu skriver man att voc går in i bilklassen gr-f (enligt SBF tolkning) som man kallar tävlngsklass: D1a Olyckligt men väldigt lätt att rätta till!.
Mvh /Rickard Gustafsson

(469) Rickard Gustafsson
Sun, 8 June 2014 09:45:37
email

Jag hoppas att så många som möjligt gör som man borde i denna fråga och faktist bojkottar SMK Nyköping. DOM har och har alltid haft rätten att välja hur man bjuder in klasser. VMR hade definitivt kunnat bli inbjudna och tävla utanför cupen. Det hade gett intäkter och inte stört cup upplägget. Så det är skitsnack!. Jag kommer inte köra för jag känner att vi inte är välkomna!. Vad är mest naturligt?. ATT gå på en fest man är inbjuden och välkommen till eller gå på en fest man vet att man INTE är inbjuden och välkommen till?? Avgör själva.

(468) Roger Fransson
Sun, 8 June 2014 09:26:27
email

SMK Nyköping med tävlingen Gästabudstrofèn bjuder inte in oss som klass.

Stora oklarheter finns och Juridiska kommer att granska situationen. Fram tills denna granskning är klar kan vi inte rekommendera er förare att köra er VOC Mekonomenbil i en annan klass på ett annat reglemente.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(467) SMK NYKÖPING
Sun, 8 June 2014 09:13:14
email

Nu börjar det bli dags att anmäla sig till SMK NYKÖPINGS Gästabudstrofé.

Tävlingen med Sveriges enskilt största prisbord???? Värt ca 70 000 kr.
Fina penningpriser i MÅNGA klasser bland annat 5000kr till snabbaste 4wd samt snabbaste 2wd. Däck. oljedunkar, massor av presentcheckar(ca 20 000 kr totalt)fördelat hos ett flertal företag i bilsportbranschen.

Till detta tillkommer såklart de totala prispotterna i Svenska Rally Cupen samt dito i Gr E Cupen och 1300 Rally cup där tävlingen ingår.

DM status för Södermanland/Västmanland samt Gotland.

Ca 50 km SS och 165 km totalt. Notat av Barth.

Tyvärr är VMR ej inbjudna som klass till vår tävling. Detta beslut har ej tagits av SMK NYKÖPING. Vi är i frågan hänvisade till SRC och deras cupbeslut vad det gäller inbjudans utformning.

Vi hoppas naturligtvis att en del av er ändå kan tänka er att åka vår tävling och vi kan bara hoppas att bortfallet av startande ej blir allt för kostsamt för oss som arrangör.

Välkomna!
 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha