Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(486) Dagge Lundqvist
Sun, 15 June 2014 17:08:07
email

Finns det någon som har en volvo 940 med bur eller hel bil utan motor el stolar .
Allt av intresse./Eddie Lundqvist
070-6533455


(485) Carleric Johansson
Sun, 15 June 2014 14:02:44
email

Hej Andreas.
Först och främst: tack för omtanken. Har inte haft så mycket tid att tänka på rally senaste veckan.
Men nu till din fråga:
1. Nej, du kan inte få dispens för att bygga en Gr H-bur i en 740 eller 940.
2. Ja, det finns några tidigt byggda bilar med dispens. Dispenshandlingarna är alltid undertecknad av mig och ska sitta i vagnboken för att dispensen ska gälla.
Bakgrund: Innan vi beslutade ta fram en homologerad enhetsbur gjorde vi tillsammans med några VOC-förare ute i landet ett antal testbyggen. Vi gjorde kvalitets- och prisjämförelser och tidsstudier på burbyggen. När vi bestämde oss för KBT-buren fanns alltså några bilar som av naturliga skäl fick dispens för att köras. Alla provbilar var 740-bilar, när 940-modellen skrevs in tillkom någon enstaka dispens.
Tilläggas ska också att SBF:s krav för att vi skulle få köra 740/940 i VOC var att burarna skulle vara homologerade. SBF ansåg att "hemmabyggda burar" inte var tillräckligt säkra.
Vårt sätt att motverka den kostnadsökning detta skulle medföra var att tillsammans med KBT och Olle J Bilteknik utveckla en homologerad bur för egenmontering.
Mvh/Carleric Johansson


(484) Christer Karlsson
Fri, 13 June 2014 11:46:16
email

Hej
Angående burbågar till 740/940 så har jag synat Rasmus burbåge lite mer efter smällen i Lördags . Den har nog vad jag kan se fungerat väldigt bra . Är glad över att han hade KBT bågen . Okey den kan kanske kan verka vara dyr men den är bra .

Tyvärr så har dom nu upptäckt att Rasmus har spricka i höften och ländryggen . Så det tar nog ett tag tills han kör igen . Men han och jag kommer nog ner till Växjö imorgon och hejar på

(483) Andreas Björkman
Fri, 13 June 2014 09:14:06
email

Självklart har jag översende med det. Men jag vill att det utreds fullständigt. Bilen saknar ju en del saker som MÅSTE finnas i våra vocar. Och jag personligen kan inte förstå hur en voc kan få en dispens på en sådan sak. Enda undantaget jag kan komma på är om det är den första 940 vocen som byggdes någonsin och det inte fanns några andra alternativ i dåläget.

Jag vill även skänka Carl-Erik och hans familj en tanke.

(482) Roger Fransson
Fri, 13 June 2014 08:58:46
email

Angående VOC 940 med GrH båge, Andreas...

Jag såg också detta. Dispensen är inte från min tid som klassansvarig.

Jag pratade med Carleric redan i förrgår kväll då jag såg detta, utredning är i gång.

Men, Carlerics mamma har precis gått bort och jag var tydlig med att han ska ta detta då tid och möjlighet ges - en eventuell dispens på en båge känns i sammanhanget mindre prioriterat. Hoppas du också har överseende med detta.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(481) Andreas Björkman
Fri, 13 June 2014 08:41:47
email

Tja.
Har en liten fundering ang en "voc" som är till salu på en annons sida. Den har grh båge och saknar plasten på a-stolparna samt att det har klippts bort en hel del golvmatta. Det står att bilen har dispens och är godkänd med det. Hur kan det vara möjligt? Kan jag med bygga en voc med grh båge? och reducera golv mattan betydligt?

(480) Björn Kallin
Thu, 12 June 2014 07:38:40
email

Hej Eric är väl bara så att m46an är lite tung men annars har den fungerat bra..

(479) Jens Thorsell
Wed, 11 June 2014 21:31:45
email

Har fortsatt med "fredagsnöjet" idag Onsdag!
Ytterligare 2 st klubbar som bjuder in Voc Mekonomen Rally!
Heder och tack!
Hässleholms MK
Almunge MK

P.s Örebro har inte bjudit någon särskild klass alls, utan bjudit ungdom, appendix, 2WD och 4WD!
Jag tolkar det som att alla klasser är bjudna i Örebro!


(478) Fredrik
Tue, 10 June 2014 20:17:30
url  email

Jag har vågat mig på att räkna tabellen då vi ännu inte hört något om eventuella justeringar. Tabellen finns under fliken TÄVLINGAR under rubriken SommarSerien.

Det är väldigt roligt att se att det redan är 95 olika förare som kört i den för året nya SommarSerien efter de två första tävlingarna. Törs man säga att det redan är en succé?

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik

(477) Eric
Tue, 10 June 2014 06:42:25
email

Hej!
En Teknisk fråga!

Är det nån som har erfarenhet av volvos M46-vxllåda?
Alltså den 4-växlade(+1st 5 OD-vxl)?

Håller den bra i rallyskogen och är nåt vettigt att åka med?


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha