Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1238)
(428) Robban
Sat, 24 May 2014 13:29:37
email

Hm, hade faktiskt en "smiley" efter, men den kanske försvann i värmen...

Men till huvudfrågan, vad konkret i klartext gör att en "Voc" inte går att köra/klassar in i GrF ??
För en vanlig "dödlig" som inte är tekniskt insatt, har läst i lite regler men ser inte hindren i så fall... Kan inte någon utveckla för oss oinsatta.
El vill man hålla detta hemligt för att lämna en teknisk protest på tävlingen och elda på brasan och osämjan ytterligare??
Jag kan väl i valfrihetens tecken tycka det är positivt om det går att köra i flera std.bilsklasser med min 240:a , eller ?

(427) Roger Fransson
Sat, 24 May 2014 11:53:14
email

Signaturen Robban... tror du missförstod Bunke, det var nog tvärtom som han menade att skandalen var!

/VOC Mekonomen Rally - Roger

(426) Robban
Sat, 24 May 2014 09:57:24
email

Håller med Bunke, skandal att Voc vill tvinga alla att åka "Voc" ;-)
Sen, mycket snack om ett en regelmässigt ok "Voc" inte kan gå i GrF. Kan inte någon vänlig själ i text förklara vad/vilka delar på en "Voc" som inte är Ok i GrF??
Skall ärligt säga att jag inte vart så positiv till "nyordningen" i Voc-org med Meko osv, har bara skapat osämja i rallysverige, och sponsorproblem för många tävlande o arrangörer.

(425) joakim Bunke Nilsson
Fri, 23 May 2014 15:21:59
email

Detta är ju en skandal på hög nivå . Det är ju bara att kolla hur många Gr F VS Voc det finns anmälda i listorna .Det finns plats för båda klasserna .

(424) Roger Fransson
Fri, 23 May 2014 14:12:33
email

Angående VOC Mekonomen och Gr F, Kal P Dal...

Nu läste du mitt svar som "fan läser bibeln". Jag sa tvärtemot vad du hävdar att det är helt upp till bilägaren att bestämma. Ingen blir "inlåst" som du säger någonstans.

MEN! Jag har både kollat och dubbelkollat detta med Juridiska också: En rallybil MÅSTE självklart stämma överens med det reglemente som den tävlar på - det gör inte våra VOC bilar gentemot Gr F:s reglemente.

Man kan heller ALDRIG kontrollera en bil i en klass gentemot reglementet för en annan klass. Förbundet slår själva fast så sent som i går i sitt Officiella Meddelande att VOC Mekonomen Rally är en klass och Gr F är en annan klass.

Kort sagt: Ska du köra din VOC rallybil i Gr F så måste du se till att du byggt om så att den klarar kontroll enligt det reglementet. Och då blir det jättebökigt att få den tillbaka till VOC igen om du eller kanske en senare ägare skulle vilja gå tillbaka till vår klass.

Vad som definierar en VOC rallybil? Det är förstås att den är byggd och det uppfyller VOC reglementet för bilmodellen. Precis som en Gr E är byggd och uppfyller Gr E reglementet, en GrN GrN reglementet osv. Ber om ursäkt för att jag inte tydliggjorde detta.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(423) Andreas Liljeberg
Fri, 23 May 2014 13:57:27
email

Hej Kal P Dal.
Jag tycker nog att du gör en lite väl hastig slutsats nedan.
Låt oss börja med vad en "VOC"-bil är. Det är ju helt enkelt, i detta sammanhang, en rallybil som är byggd enligt VOC-reglementet och har en tillhörande vagnbok där bilklass är angiven till VOC. Att det är en standardrallybil har inget med detta att göra. (Notera att Grupp F kan vara Std-rallybil eller rallybil.)
Vad gäller att organisationen VOC Mekonomen Rally skulle tvinga in någon bilmodell i denna klass tycker jag inte stämmer alls. Det finns 2-7-940 bilar i Grupp E som går som Standardrallybilar - jag har aldrig hört ens tendens att man skulle vilja ha in dessa i den här klassen inte heller har jag hört någon försöka tvinga in de som byggt Grupp F RWD i VOC-klassen.
Vad jag däremot tycker mig kunna identifiera är den raka motsatsen mot din farhåga. Just nämligen att RU nu bedriver ett aktivt arbete för att TVINGA in alla VOC-bilar i Grupp F RWD.
Om du tänker så här Kal; du har lagt tid och pengar på att bygga en rallybil enligt VOC:s reglemente. När du vill tävla har SBF genom RU skapat en illusion till alla klubbar att de behöver inte bjuda in VOC, bjud in Grupp F RWD istället. När du sen ska tävla kan du konstatera att din bil ska efterleva Grupp F-reglementet - ett reglemente som sannolikt inte ens fanns när du byggde bilen. Hur ser du på detta?

Helt rätt att den aktiva väljer vilken klass man åker i MEN aldrig i annan klass än den bilen tillhör.

Att föra en retorik som att det är ett problem att klassen är privat eller drivs genom ett företag tycker jag känns olyckligt. Det är en förutsättning för att den här klassen ska finnas till och det är inget nytt alls. Det är i min värld inte en rättighet att få åka VOC, det är ett privilegium.

Tack Roger och alla runt dig för att du/ni orkar driva klassen vidare trots motarbetandet.

/A

(422) Kal P Dal
Fri, 23 May 2014 12:57:57
email

Alltså, har således rätt att den privata Voc-organisationen (privata företaget), vill bestämma var en 2-7-940 standardrallybil skall/får tävla, nåja föga överraskande...
Får dock inget svar på vad som definierar en "Voc", bilen är väl en standardrallybil (enl. TrpSty.) i registreringshandlingarna, och någon homologeringshandling finns inte för dessa, så vad formellt gör den till en "Voc" ?? Ja mer än att en tävlande kan välja att följa ett privat regelverk, eller följa ett Sbf-regelverk (GrF).
Det måste väl vara den aktive tävlande som väljer i vilken klass/regelverk hen vill åka på.
Förstår såklart att du "vill låsa in 2-7-940" i ditt "Voc-system, men vill nog påstå att ditt resonemang haltar betydligt...
Ha en bra rallyhelg, oavsett klass ni tävlar i.

(421) Roger Fransson
Fri, 23 May 2014 09:47:24
email

Bäste Kal-P-Dal, som förstås heter något annat...

Du har i grunden rätt men gör ändå en tankevurpa.

Förbundet har sedan tidigare slagit fast att VOC Mekonomen och Grupp F är två olika klasser. Det understryker man med gårdagens skrivelse ännu tydligare.

Även om Grupp F´s reglemente i grunden är ett plagiat så skiljer det sig också från vårt (VOC Mekonomens reglementen) på flera viktiga punkter.

I Svenska Bilsportförbundets Tävlingsregler RY 2.4.2T slår man fast att en bil ska anmälas i den "klass som bilen enligt tekniska bestämmelser tillhör".

Du har rätt såtillvida att så länge Grupp F existerar kan ingen hindra bilägaren från att bygga om sin bil till Gr F, dvs bygga om sin VOC så att den stämmer överens med Gr F´s reglemente. Men då måste man efter detta bara köra den i Gr F och inte växla mellan klasser.

Därför strider den märkliga friskrivningen mot rallys egna regelverk, och det måste vi alla följa, inklusive förbundet själva.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(420) Kal P Dal
Fri, 23 May 2014 09:18:47
email

Bästa Roger, tolkar jag dig rätt att du vill förbjuda en s.k Voc-bil att tävla i GrF ?? (För det är faktiskt det du skriver...)
Äger du rätten var och hur enskilda personer skall tävla med sin standardrallybil ??
Vad definierar en "Voc-bil", är det inte en standardrallybil? Och i GrF får man tävla med en standardrallybil.
Tror nog väldigt många själva vill bestämma var de vill tävla med sin standardrallybil, även om det råkar vara en Volvo 2-7-940, det skall knappast en privat kommersiell företagare komma och bestämma, du/ni har väl inget avtal med åkarna (eller arrangörer).(419) Roger Fransson
Thu, 22 May 2014 23:44:10
email

Angående VOC Mekonomen Rally och Grupp F, part II...

Igår (torsdag) kom det Officiella Meddelandet, men det var INTE det som vi trodde att vi var överens med förbundet om.

Det som kom är i sak exakt samma som vad som redan gällt och som skapat den infekterade situationen.

Vet inte om SBF´s företrädare tycker att det är en framkomlig väg när man ska lösa ett problem att förödmjuka sin motpart - jag tycker inte att det är det! Och jag kan heller inte finna något stöd i vare sig teori eller praktik för att någon annan heller anser att det skulle vara en möjlig väg för att lösa en motsättning.

Så här löd det som vi trodde skulle komma:

Sollentuna, 2014-05-xx
Rallyutskottet har beslutat att bilklasserna VOC Mekonomen Rally och Grupp F RWD fortsättningsvis ska bjudas in till tävling som enskilda klasser och på respektive tekniskt reglemente. Beslutet innebär att det godkännande, som publicerades under Officiella Meddelanden 2014-01-10, att VOC-bilarna kan tävla i klassen Gr F RWD upphävs.

Ett publicernade av den ovanstående texten HADE löst våra problem...

/ VOC Mekonomen Rally - Roger


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha