Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1270)
(490) Rickard Gustafsson
Mon, 16 June 2014 07:23:19
email

Vi är fortfarnade inte inbjudna till Nyköping så välkommna att bojkotta den tävlingen. SRC hjälper RU att förstöra i Rallysverige. Bara att säga grattis! Vissa tror visst att detta är Rogers Verk. Men vi som åker VOC är mest intresserade av att vi ska få åka bil på VÅRAT regelverk!. Det är lustigt att det ska va så svårt att greppa.

// Rickard

(489) SMK NYKÖPING
Sun, 15 June 2014 22:18:02
email

Perfekt tillfälle att visa upp sig för sina sponsorer.

Vid Svenska rallycupens deltävling i Nyköping den 5/7 kommer vi att ha serviceplats i anslutning till SS 1 som körs delvis inne på Björkvik ring på asfalt.

Ni har här möjligheten att visa upp er för era sponsorer och låta er servicepersonal se er in action under en längre körsekvens som innehåller allt från hårnålskurvor till snabbare partier. Detta parti av banan körs bara ett 20 tal meter från servicearean där ni senare kommer in för att serva era bilar efter SS 2.

Ovanstående tillsammans med servering, rallyradiosändning, liveresultat tjänst från resultatservice samt även en publikparkering i anslutning till Björkvik rings serviceplats borgar för en riktigt bra rallyupplevelse.

En liten förhoppning om att kunna bjuda in VMR som klass till Gästabudstrofén i 11 timmen har tänts efter diskussioner med SRC. Hoppas på svar om detta inom kort.

Välkomna.


(488) conny
Sun, 15 June 2014 20:19:21
email

Andreas Björkman du får bygga en grupp f det är en framtids klass ;)
(487) Andreas Liljeberg
Sun, 15 June 2014 17:11:57
email

Tackar Wäxjö MS för en utmärkt tävling och underbara vägar med ett reportage.

http://www.liljeberg.biz/rallychallenge/html/dackefejden.html

/Andreas

(486) Dagge Lundqvist
Sun, 15 June 2014 17:08:07
email

Finns det någon som har en volvo 940 med bur eller hel bil utan motor el stolar .
Allt av intresse./Eddie Lundqvist
070-6533455


(485) Carleric Johansson
Sun, 15 June 2014 14:02:44
email

Hej Andreas.
Först och främst: tack för omtanken. Har inte haft så mycket tid att tänka på rally senaste veckan.
Men nu till din fråga:
1. Nej, du kan inte få dispens för att bygga en Gr H-bur i en 740 eller 940.
2. Ja, det finns några tidigt byggda bilar med dispens. Dispenshandlingarna är alltid undertecknad av mig och ska sitta i vagnboken för att dispensen ska gälla.
Bakgrund: Innan vi beslutade ta fram en homologerad enhetsbur gjorde vi tillsammans med några VOC-förare ute i landet ett antal testbyggen. Vi gjorde kvalitets- och prisjämförelser och tidsstudier på burbyggen. När vi bestämde oss för KBT-buren fanns alltså några bilar som av naturliga skäl fick dispens för att köras. Alla provbilar var 740-bilar, när 940-modellen skrevs in tillkom någon enstaka dispens.
Tilläggas ska också att SBF:s krav för att vi skulle få köra 740/940 i VOC var att burarna skulle vara homologerade. SBF ansåg att "hemmabyggda burar" inte var tillräckligt säkra.
Vårt sätt att motverka den kostnadsökning detta skulle medföra var att tillsammans med KBT och Olle J Bilteknik utveckla en homologerad bur för egenmontering.
Mvh/Carleric Johansson


(484) Christer Karlsson
Fri, 13 June 2014 11:46:16
email

Hej
Angående burbågar till 740/940 så har jag synat Rasmus burbåge lite mer efter smällen i Lördags . Den har nog vad jag kan se fungerat väldigt bra . Är glad över att han hade KBT bågen . Okey den kan kanske kan verka vara dyr men den är bra .

Tyvärr så har dom nu upptäckt att Rasmus har spricka i höften och ländryggen . Så det tar nog ett tag tills han kör igen . Men han och jag kommer nog ner till Växjö imorgon och hejar på

(483) Andreas Björkman
Fri, 13 June 2014 09:14:06
email

Självklart har jag översende med det. Men jag vill att det utreds fullständigt. Bilen saknar ju en del saker som MÅSTE finnas i våra vocar. Och jag personligen kan inte förstå hur en voc kan få en dispens på en sådan sak. Enda undantaget jag kan komma på är om det är den första 940 vocen som byggdes någonsin och det inte fanns några andra alternativ i dåläget.

Jag vill även skänka Carl-Erik och hans familj en tanke.

(482) Roger Fransson
Fri, 13 June 2014 08:58:46
email

Angående VOC 940 med GrH båge, Andreas...

Jag såg också detta. Dispensen är inte från min tid som klassansvarig.

Jag pratade med Carleric redan i förrgår kväll då jag såg detta, utredning är i gång.

Men, Carlerics mamma har precis gått bort och jag var tydlig med att han ska ta detta då tid och möjlighet ges - en eventuell dispens på en båge känns i sammanhanget mindre prioriterat. Hoppas du också har överseende med detta.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(481) Andreas Björkman
Fri, 13 June 2014 08:41:47
email

Tja.
Har en liten fundering ang en "voc" som är till salu på en annons sida. Den har grh båge och saknar plasten på a-stolparna samt att det har klippts bort en hel del golvmatta. Det står att bilen har dispens och är godkänd med det. Hur kan det vara möjligt? Kan jag med bygga en voc med grh båge? och reducera golv mattan betydligt?


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha