Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(576) Jonas Sandberg
Sun, 21 September 2014 18:36:00
email

En dum undran kanske och absolut INGET påhopp nu.
Men varför förlita sig på en arrangör som drar sig ur för andra året i rad nu med kort varsel?
För det var väl en liknade historia förra året när Rikspokalen blev en ersättnings tävling??
Bara en undran nu som sagt.

//Jonas Sandberg

(575) Robert Jacobsson
Sat, 20 September 2014 22:42:16
email

Hej rallyvänner! Vill också lyfta på hatten för det Roger å Lotta gör för klassen och hade rally varit enkelt så hade det kallats för fotboll !!! Det är ju inte så enkelt när arrangörer backar ur i sista stund..... Men vi kommer! Blir sista tävlingen för Mattias i ungdomsrally.
Trevlig helg!

(574) Roger Fransson
Sat, 20 September 2014 15:50:19
email

Inför slutfinish på bil och team inför Finland så kommer här en lite KOM IHÅG lista som hjälp för er (även mailad!). Läs och bocka av....

PÅ VÄG TILL TÄVLING
• Ta med dig papper på släpvagnen! Finska polisen är jobbiga och är svåra att förmå att acceptera det vi kan visa på nätet från vår Transportstyrelse.

SHAKE-DOWN
• Det finns möjlighet att åka Shake-Down sträcka på torsdag, se inbjudan! Tänker ni åka denna så anmäl er via mail till hannuvaari@gmail.com

VID ANMÄLAN
• Till anmälan på plats i Finland måste du ta med dig Fordonspärmen och kommer också att få visa försäkringspapper och uppge försäkringsnummer på rallybilen. Så se till att ha dessa lättillgängliga, uppdaterade och i ordning.

• Ta med utskrivet kvitto på din betalning till anmälan.

• Vid anmälan kommer vi alla att få skriva på ett papper. Det är en ansvarsfriskrivning som krävs i-och-med att vi tävlar i Finland fast på svenskt reglemente (=vissa dispenser). Det har bara praktisk betydelse för den finska organisationen, våra försäkringar gäller precis som hemma.

NOTER
• Noter för oss av Gunnar Barth kommer att finns i anmälan. Kontant betalning 1600:- (svenska kronor) eller 190 € (Euro). Kvitto finns att få.

VID REKOGNOSERING
• Det är inte tillåtet att köra recce med rallybilen.

BESIKTNING
• På besiktning kommer ni att träffa Roger Nilsson som tekniker specifikt för vår klass. Hjälp honom i dialogen med finska besiktningspersonalen.

PÅ SERVICEPLATSEN
• Vår serviceyta är helt på gräsunderlag. Ta med plattor av lämpligt material för att ställa under domkraft och pallbockar.

• Det är fasta platser på serviceplatsen. Vill ni stå tillsammans så MÅSTE ni meddela detta. Maila och med angivande av namn på förare som vill stå tillsammans SENAST i morgon söndag kväll, dvs 21 september, till hannuvaari@gmail.com

• Det måste finnas med en extra brandsläckare som ska finnas på serviceplatsen/ servicebilen.

• Det ska finnas medel/kärl för att ta hand om oljespill på serviceplatsen

• Även servicebilen ska stå på tät presenning på serviceplats. OBS! Det står fel i inbjudan angående detta och kommer att justeras i ett PM!

UNDER TÄVLING
• Glöm inte extraljusen! Första kvällens utmanade sträcka går helt i mörker!

• Säkerhetsutrustning är med våra dispenser samma som gäller oss i Sverige med TVÅ UNDANTAG:
– Du måste ha HANS/HNRS skydd (Gamla Peltor G78 är godkänd på dispens).
– Föraren måste ha handskar på sig på sträcka. Helst speciella rallyhandskar men andra handskar i icke eldfängt material (=skinn) kan accepteras, dock inte t ex monteringshandskar i gummi eller konstmaterial.

• Om du brutit dag 1 (kvällssprinten) men ändå ska komma till start dag 2 så måste du meddela detta, se inbjudan för detaljer och telefonnummer. OBS! Har du missat detta så får du inte komma till start dag 2!

FÖRARKONTAKT
• Ovan angiven mailadress hannuvaari@gmail.com går till Hannu Koivumäki som är förarvärd för vår klass. Hannu pratar mycket bra svenska. För frågetecken på plats, ring Hannu på +358 400 331677. Går Hannu ej att få tag på, reserv Janne Koivumäki (Hannus son boende i Sverige men på plats under tävlingen) +46 (0)70-244 48 81.

Hjärtligt välkomna till ett riktigt rallyäventyr!

/ VOC Mekonomen Rally – Roger och Lotta och TAMUA

(573) Roger Fransson
Sat, 20 September 2014 12:02:09
email

Angående flyttad final i SverigeSerie och SommarSerie...

Tack för din insikt, Andreas. Jag vill understryka att jag inte på något sätt tycker det är bra att cuper krockar. Inte bra under säsongen, och ännu sämre när en mycket sen förändring skapar inte bara en dubbel, utan en trippelkrock (VOC-SRC-SSRC).

Jag vill inte skapa konflikt eller onödiga problem för andra cuper och deras arrangerande klubbar, men allra minst så vill jag skapa onödiga problem för några förare. Jag lider med er drabbade och ber återigen om ursäkt och hoppas att ni inser mitt svåra dilemma.

I en perfekt värld finns det hur många helger som helst, och hur många tävlingar som helst som passar och har resurser/möjlighet att ta emot stora cupfält. Men verkligheten är en annan. Särskilt så här i slutet på säsongen.

Hade jag fått ett mycket tidigare besked av Västerås MS så hade det säkert funnits fler möjliga alternativ. Men sanningen är att så sent som i tisdags förmiddag så var jag lika säker som alla er andra att vi skulle köra RallyXplosion som planerat sedan ett drygt år tillbaka. Möjligen flyttat en vecka för att undvika krock med Eskilstunas sprintfinal i samma distrikt.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

PS: Återigen en sanning; Nästan inget är så enkelt som man tror då man tittar på det från sidan om. Få klarar att se hela bilden och alla konsekvenser. Jag var själv emellanåt hård med Carleric under den tid som jag bara körde. Senkommet offentligt förlåt för detta Carleric! Efter att ha tagit över så förstår jag!

(572) Andreas Liljeberg
Sat, 20 September 2014 06:29:44
email

Så tråkigt när folk väljer att kritisera istället för att reflektera kring vad som hänt.

Hatten av till dig Roger som som återigen visar vilken kraft och energi du lägger på den här klassen. Låt inte gnäll av den här typen bli nedslående - uppenbarligen har man inte ens läst den information som finns.

Det Roger dessutom inte skriver är att han och Lotta senaste två veckorna varit förkylda medan man jobbat med att reda ut det här!

/Andreas

(571) Roger Fransson
Fri, 19 September 2014 23:24:35
email

Angående finaldatum, Kalle som egentligen förmodligen heter något annat och som jag enligt reglerna här i 'ästboken därför egentligen inte ska svara, men ändå ...

Inte otur när jag tänkte. Utan istället väldigt, väldigt olyckligt!!

Att Västerås MS kastar in handuken några veckor innan det är dags är förstås ett skräckscenario, det tror jag alla förstår. Och förstås inget som jag kan styra över. I hela vår långa dialog har man inte nämnt något sådant här ens i en stavelse! Tvärtom, vi har jobbat gemensamt och målmedvetet med att reda ut de utmaningar vi haft att hantera.

Att ställa in våra finaler är förstås otänkbart. Återstår alltså att hitta ersättningstävling. Och det i en del av säsongen då det inte finns så många tävlingar kvar att välja mellan. Och ännu mycket färre som klarar av att ta emot ett stort fält som vårt.

Konkret drabbas några få namn och till er kan jag inte annat än att be om ursäkt på Västerås MS vägnar. Flera av dessa namn har dessutom redan problemet att SRC och SSRC finalerna krockar.

Där har du situation och mina val som klassansvarig, Kalle. Du får hemskt gärna ta över mitt jobb med att planera serierna. Jag förstår av din kritik att du har har en bättre lösning än den jag kunnat få fram på rekordtid.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger


(570) Kalle
Fri, 19 September 2014 21:58:10
email

Bra att det blir en final, o perfekt att ge det sura SRC-gänget en rejäl känga och köra VOC-finalen samma dag som deras (även SSRC finalen) finaltävling, eller inte???
Hur tänkte ni nu?
Här har alla serie/cup-datum var klara länge, folk från både söder och hela Mellansverige har kunnat åka i cuper/serier och DM, nu måste man välja i elfte timmen och tappa möjliga prispengar osv...
Otur när man tänkte?

(569) Roger Fransson
Mon, 15 September 2014 22:38:50
email

Slutlig anmälningslista till Finland publicerad..

Nu är lista med oss som slutligen är anmälda till Pirelli Rally i Tammerfors, Finland publicerad i BLOGGEN, du hittar länk till den högst upp på sidan i det gula fältet.

Anmälan är nu stängd. Vill ni efteranmäla så hör av er till oss på roger@k2-online.nu så ska jag förmedla kontakt till Finland.

OBS! Jag kan inte lova att det går att efteranmäla sig!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(568) Roger Fransson
Mon, 15 September 2014 00:44:46
email

Finland, ytterligare en chans att anmäla sig...

Jag har varit i kontakt med Finland efter fråga från en tävlande.

Har förhandlat fram en möjlighet att betala kontant på plats MEN då MÅSTE ni anmäla er senast måndag 15 september klockan 18.00... sedan går listorna iväg från oss till Finland och då är det definitivt för sent.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(567) Micke
Sun, 14 September 2014 20:33:04
url  email

Hejsan. Någon som vet hur ja kan komma i kontakt med Ola Wördin ifrån MK Ratten? Gäller film ifrån EMK-Kannan.

släng iväg ett mail vettja :)

rallymicke@hotmail.com

Mvh Micke


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha