Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1270)
(610) Simon olsson
Sat, 8 November 2014 14:52:15
email

Jo det är jag!! Det låter bra blir kul att se:) mvh

(609) Roger Fransson
Sat, 8 November 2014 12:31:34
email

Sträckor i Torsby, Simon....

Kul att se dig här i Gästboken, Simon tror det är första inlägget från dig. Utgår då från att du är den Simon Olsson som jag tror (klubbkompis med undertecknad), i så fall ytterligare ett juniornamn som jag tror alla ni andra läsare bör lägga på minnet... vi lämnar det så än så länge ;-)

Sträckorna i Torsby är vad jag förstår från dialogen med tävlingsledningen klara. Men, eftersom att jag är tävlande själv så får jag inte veta exakt vilka.

Vad vi vet är karaktären. Omväxlande jättesnabbt och väldigt tekniskt, för att sedan bli jättesnabb igen. Ett otroligt fint rally. Och flera av sträckorna med anor från Svenska VM-rallyt.

Har också fått feed-back från förare som kört Sveg (Härjedalsbrickan) och jag säger bara mums! Även det ett vinterrally i absolut toppklass av vad Sverige kan erbjuda.

Och sedan avslutar vi i Vännäs, som junior har du inte hunnit köra dessa forna SM-sträckor, men det är vi många som har gjort och njutit. Dessutom skvallrar man till mig om lite nytänk, förlängning av speciellt en sträcka som om allt går i lår blir en "tvåmilare" som i så fall är helt grym, som redan innehåller ALLT och som i så fall blir EXTRA ALLT. Vännsä blir helt enkelt en mäktig och värdig avslutning på en GRYM VinterSerie.

Finns vad jag känner till några rallyn till i landet som kommer upp den här kvalitén, men något försvinner på datumkrock andra på att att klassansvarig är lite försiktig på att kräva alltför långa resor för den stora majoriteten av klassen (se tidigare inlägg - tack för befogade, vettiga åsikter och din korrekta saklighet, Johan).

Men! Vi är klassen som utvecklas ständigt. Kanske har vi hittat en lösning som gör "landet lite rundare" och så därför gör det tillgängligt att köra även Norrbotten till säsong 2016. En idé finns men inte pengarna för att kunna genomföra den... än!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(608) simon olsson
Fri, 7 November 2014 20:39:31
email

hej, roligt med en vinterserie!! är det bestämt vilka sträckor som kommer köras i Torsby? :) MVH

(607) Johan Löfgren
Thu, 6 November 2014 23:44:45
email

Kanske är dags att återinföra startbidraget istället för ett fett prisbord.

Det skulle sannolikt ge en större bredd än spetsigare topp.

Som avståndsexempel en juniorförare från Jokkmokk har 45mil till närmaste voc tävling i Vännäs mellan 80mil till de mitt emellan och 105mil till de två längst bort enbart i vinterserien. Totalt ca 460mil.

En förare från Karlstad har motsvarande 250mil och kan dessutom skita i den längst bort och då stanna på totalt 90mil...

En liten tankeställare iaf...

(606) Roger Fransson
Wed, 5 November 2014 09:21:51
email

Angående serietävlingar i Norrbotten, Johan...

Som klassansvarig har man hela tiden ett besvärligt pussel med massor av hänsyn att ta. Ett är det faktum att Sverige är ett väldigt avlångt land och att den övervägande majoriteten av klassens förare (liksom landets befolkning) finns i landets mellan- och sydliga regioner.

Kort sagt: Kör vi i Norrbotten så blir det väldigt många som ska flytta sig väldigt långt. Medan vi är ganska få som flyttar oss söderut då tävlingarna går där. Det skulle bara leda till svaga startfält (många skulle välja tävlingen långt bort som "stryktävling" i sin personliga serie) och på så sätt bli dåligt för alla, inklusive arrangerande Norrbottens klubb.

Eftersom att jag själv bor i norra Västerbotten, faktiskt inte långt från gränsen till Norrbotten så skulle Norrbottenstävlingar passa mig personligen som hand-i-handske. Dessutom finns flera jättefina tävlingar uppe i norr, fullt tänkbara för våra serier. Men, jag måste lägga serier för klassen... inte för dig och mig, Johan och våra regionala rallykompisar.

Jag ser också väldigt positivt på en stark frammarsch för VOC Mekonomen Rallybilar uppe i norr, vi växer konstant och med kraft.

Nu fick vi norr-norrlänningar i alla fall en tävling i Vännäs, ganska långt för många men relativt nära för dig och mig med flera, åtminstone med norrländsk uppfattning om avstånd :-)

Måhända trots allt en vettig kompromiss. Och efter 2015 så kommer 2016...

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(605) Johan Löfgren
Tue, 4 November 2014 23:28:08
email

Roligt med vinterserie, dock mycket tråkigt att vi norrbottningar åter igen inte erbjuds arrangera voc rallyn!!!

(604) Roger Fransson
Thu, 30 October 2014 13:49:37
url  email

Fel i nyhet och pressrelease.

Tyvärr blev det ett fel i nyheten om årets final. Det team som tilldelats utmärkelsen "Årets Team" är Broberg Motorsport och inget annat.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(603) Dan Rhodin
Thu, 30 October 2014 13:45:33
email

Hur mycket är klart vad det gäller serierna 2015? Sverigeserie, sommarserie, vinterserie(?). Jag missade ju avslutningsfesten, var det något som avslöjades där?

(602) Charlie
Tue, 28 October 2014 18:00:14
email

Ett stort tack till Roger och alla andra arrangörer för en riktigt rolig och bra säsong. Hög klass på tävlingarna rakt igenom.även ett stort tack till alla konkurrenter och medtävlande för ett roligt år.

Vi ses i januari hoppas jag!(601) Andreas Liljeberg
Sun, 26 October 2014 10:07:29
email

Tack för en bra final och trevlig prisutdelning igår.
MaxSport däcken, som för övrigt finns i lager, fungerade bra i fukten! ;)

Knåpade ihop ett litet reportage från karriärens första vinst. Mycket nöje!

http://www.liljeberg.biz/rallychallenge/html/odensvangen.html


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha