Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(726) Henrik
Thu, 26 February 2015 07:53:49
email

Hej Roger och alla andra!

Försöker hålla mig utanför diskussioner på denna sida, Roger vet varför och vi pratar inte mer om det!

I handboken som vissa (största) besiktningsföretagen har står det följande:
Standardrallybil. Fordonet godkänt med stöd av 42 kap. 38 – 69 §§ i Vägverkets föreskrifter (VVFS 2003:22) om bilar samt släp- och efterfordon som dras av bilar. Skyddsbur monterad. Bilbälten och säten fram utbytta. Undantagen upphör att gälla om ägaren saknar giltig tävlingslicens utfärdad av SBF.

Jag förstår att det ibland blir diskussioner att man ska visa upp sin tävlingslicens.

(725) Andreas Liljeberg
Thu, 19 February 2015 20:25:42
url  email

Lars-Åke, jag har skickat lite info till dig om asfalt-däck från MaxSport.

(724) Lars-Åke
Wed, 18 February 2015 19:06:05
email

Hej...som nybliven vocägare för 5e gången så har jag en liten fråga.Ni som kör rs-tävlingar på asfalt,vad har ni för stötdämpare o fjädrar bak,krängningshämmare eller inte o sist men inte minst...vad kör ni för däck...blev visst 3frågor..

(723) Roger Fransson
Mon, 16 February 2015 22:14:51
email

Förarlicens för att regbesiktiga, Niklas...

Nej det behöver du inte. Kravet som står i transportstyrelsens papper är att bilen inte får framföras i vanlig trafik om inte ägaren har tävlingslicens... men det finns inga krav på att ägaren är den som måste besiktiga bilen.

Däremot har jag hört hiskeliga historier där någon övernitisk besiktningsman (som uppenbarligen inte är läskunnig) tvingat någon stackare att åka hem efter licensen för att få besiktiga, någon som alltså det inte är krav på!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(722) Niklas
Mon, 16 February 2015 16:23:23
email

Hej.

Måste man ha förarlicens för att få registreringsbesikta en VOC mekonomen rallybil?

/Niklas

(721) Fredrik
Sat, 14 February 2015 21:27:30
url  email

Nu finns det en uppdaterad tabell efter sista deltävlingen i VinterSerien.

VMK bjöd på en grym finaltävling med helt magiska sträckor!

/ VOC Mekonomen Rally Fredrik

(720) Kai-Ove Andersson
Wed, 11 February 2015 12:29:28
email

Bunke har rätt i att det numera är tillåtet att dra fram rör från främre båge till fjädertorn i Grupp F! Men det är inget krav! I ärlighetens namn går inte bilarna ett skit fortare med dessa stag! Till syverne och sist hänger det på bestättningarna vilket resultatet blir!
Ha nu en härlig säsong 2015 allihopa, med många fräääna fighter å goa häng!(719) Stefan Edlund
Tue, 10 February 2015 18:04:45
email

Snälla, stoppa nu innan det spårar ur...igen.
Frågan gällde som sagt en homologierad rallybil och där är det från årsskiftet krav på dessa rör.

(718) Lestrade
Tue, 10 February 2015 17:52:49
email

Idag byggs bilarna med upp till 8 olika sorters stål. De byggs med deformationselement från front till bakdel. Jämförelsen funkar inte då 940 byggdes för att ge med sig vid ev krock. Och dagens bilar för att stå imot. Detta för att kroppen numer har hjälp från alla airbagar och åtdragna bältessträckare som tar kraften som annars går rakt in i kroppen.

(717) Stefan Edlund
Tue, 10 February 2015 17:23:08
email

Först och främst, jag svarade på en fråga ang.bur i en homologierad grp-f bil!!
Sedan inbillar jag mig att utvecklingen går framåt och att det rimligen är minst lika hög säkerhet i en Vw Polo från idag som en 25 år gammal Volvo 940. Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha