Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1270)
(1210) Gustav
Wed, 9 January 2019 12:39:12
email

Jag tycker att man skall godkänna brickan med det/dem kortare stagen! Monterar man bricka på staget som är 390,5 mm (Detaljnummer 3 530 789) Så bygger brickan 4mm. (har mätt!) Vilket betyder att det ändå är kortare än
396,0 mm (Detaljnummer 3 530 791) och kostar endast 20kr/st istället för nästan 1300kr!! Voc skall ju vara en budget klass, då ska man inte behöva köpa saker som kostar 2500kr istället för 40-50kr!!

Nån som vill diskutera bara ringa mig..076 18 74 082.

(1209) Björn Kallin
Tue, 8 January 2019 14:35:26
email


Längden på godkända casterstag (länkarmsstag) är specificerad i Råd och Tips. Med extra bricka/brickor så stämmer inte de godkända måtten.
Dessutom framgår i Generalklaus 0.1 i respektive reglemente att monterade godkända delar får endast monteras i avsett antal, måste vara korrekt monterade OCH får endast ha den funktion som de var avsedda att ha (0.1 tredje respektive nionde stycket)


(1208) Dennis
Tue, 8 January 2019 13:11:31
email

Kallin
Tycker din förklaring låter konstig
Brickan finns/fans ju på Volvo
Ja menar vi blandar ju å ger lite hur som med grejor
Från 2,7,940
Så varför inte de här också?

(1207) Roger Fransson
Mon, 7 January 2019 16:48:17
email

Förtydligande om sträckor i Finnskogsvalsen...

Som framgår av PM 1 så har det blivit en förändring på fördelningen mellan sträckor i ljus och de i mörker.

För oss som delar rallyt i två delar innebär det att vårt första rally blir kort och av sprintkaraktär, två sträckor på totalt ca 2,5 mil SS. En bra inledning på säsongen.

Därefter får vi ett fullängdsrally i mörker på tre sträckor och totalt cirka 5,5 mil SS.

Det innebär också en något längre service. Har inte sett färdig tidplan men dessa justeringar, tillsammans med ett något mindre startfält än i fjol då även SuperCupen var med, gör att även de som drabbas av en avåkning på rallyts första del (vår första deltävling för året) har möjlighet att hinna tillbaka till omstart efter service.

I VOC delar vi som sagt tävlingen på två, och man startar om i "vår deltävling två" dvs efter service utan tidstillägg även om man då alltså har brutit i huvudtävlingen.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1206) Björn Kallin
Fri, 4 January 2019 06:51:33
email

Går tydligen ett ryckte att man får åka en extra bricka på casterstagen för att få mer caster.. detta är INTE tillåtet, de första 740 hade en mindre bricka mot bärarmen därav fanns det en service bricka för att casterstaget att inte skulle gå igenom bussningen, från ca 1986 sitter redan denna bricka direkt på staget, det staget var 385mm långt.. bilden till vänster är den äldre varianten, den till höger är det som finns nu..

(1205) Roger Fransson
Thu, 3 January 2019 12:50:37
email

Shakedown innan Finnskogsvalsen i Torsby...

Fredag 11 januari ordnas shakedown inför lördagens tävling.
Tid: Mellan klockan 14.00 – 17.00
Kostnad: 300 kr, betalas kontant på plats (ej swish)
Plats: Pilat från väg 239
Anmälan görs till info@mkratten.se och klubben vill ha er anmälan senast torsdag 10/1 kl 20.00.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger och MK Ratten

PS: Tack Per för dina vänliga ord, det värmer!

(1204) Per Täppers
Wed, 2 January 2019 23:04:01
email

Jag vill tacka dig Roger för att du år efter år har energi att driva Volvoserien. Välkommen till Torsby

(1203) Roger Fransson
Wed, 2 January 2019 11:29:06
email

Glöm inte bort att anmäla er till Torsby...

Första tävling i såväl årets SverigeSerien som VinterSerie. Och en tävling som år-efter-år levererar vintertävling i toppklass.

Senast i kväll 2 januari klockan 18:00 måste din anmälan vara inne. Inbjudan finns på raceconsulting.se där gör du också din elektroniska anmälan.

Välkomna till första deltävlingen på VOC´s trettionde jubileumsår.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger med organisation och MK Ratten

(1202) Roger Fransson
Wed, 19 December 2018 12:13:41
email

Angående avanmälan till tävling fyra i Örnsköldsvik...

Yes, får du problem i Vännäs som inte går att lösa så accepteras sen avanmälan till Örnskölden dagen efter. Detta har kommunicerats här men viktigare: Det står i inbjudan.

Klippt ur inbjudan till Örnskölden:
OBS! Tävlande i VOC Mekonomen Rally som på grund av skada eller större haveri i Vännäs Plåt Rallyt dagen före Örnskölden och som därför omöjligen kan komma till start har möjlighet att avanmäla med rätt att få sin startavgift återbetald. För att detta ska gälla MÅSTE AVANMÄLAN SKE SENAST KLOCKAN 22:00 LÖRDAG 2 FEBRUARI PÅ TELEFON 070-603 68 06. Eventuell avgift för noter återbetalas ej.

Angående sen uppdatering av årtal på reglerna ...

Jag ber om överseende för att detta inte är gjort, dvs att årtalet fortsatt är fel på avdelning TÄVLANDE.

Under "mellansäsong" så är jag bara tvungen att lägga fullt fokus på mitt vanliga jobb för att kunna lägga all tid som går åt för VOC mitt under säsong. Därför blir hanteringen emellanåt lite lidande. Det förklaringen men det är ingen ursäkt.

Ska ändå se till att detta åtgärdas omgående.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1201) Patrik Fredriksson
Wed, 19 December 2018 00:10:09
email

Hej.
är det samma som vi prata om förra året Roger ang. avanmälnan till tävling 4 vid ev förhinder eller annan tråkighet vid tävling 3? för tiden kan kanske inte räcker till vid ett ev takbyte, eller ser dom genom fingrarna med en ev tejpad kaross? tänker bara på vilket upplägg vi andra ska ha =)
är regelboken samma som förra året? är det bara att ändra årtal när vi läser? bra att veta lite då planering är en stor sak inför en sässong. 19-01-12 närmar sig =)
//mvh orolig ev återkommare Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha