Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1270)
(710) Patrik
Mon, 9 February 2015 22:51:05
email

Stefan, kolla in http://sv.wikipedia.org/wiki/Deformationszon

(709) Stefan Edlund
Mon, 9 February 2015 17:20:15
email

Det är sedan årsskiftet krav på fullbur i alla homologierade rallybilar. Helt rätt enligt min mening. Det kan ju inte skada att ha mycket rör och pinnar som skyddar vid en krasch.


(708) Dan Rhodin
Mon, 9 February 2015 14:17:59
email

Kast mellan hopp och förtvivlan när det gäller Nyköpings tävling! Lika glad som jag blev när jag såg att de flyttar sin tävling, lika besviken blev jag när jag såg att den flyttat tillbaka igen! Personligen tycker jag att det är väldigt olyckligt att köra tävling samtidigt som sveriges näst största motorsportevenemang går av stapeln i Höljes. Nu är det inte samma bilsportgren denna gång, men på samma sätt som man försöker undvika att köra tävlingar samma helg som Svenska Rallyt kan jag tycka att det är en poäng att försöka undvika att kollidera med Rallycross VM i Höljes. Det är trots allt över 30000 besökare i Höljes, och jag kan intyga att det är många med rallylicens i publiken. Värt att ha med när man planerar för Sverigeserien och Sommarserien framöver? Jag tvekar tyvärr på att köra sommarserien i och med detta, det känns i alla fall som Nyköpings tävling är en som jag kommer hoppa över... :-(

(707) Roger Fransson
Mon, 9 February 2015 11:43:36
email

Angående stagade främre fjäderbenstorn, Bunke...

Jag har inte fördjupat mig i gällande GrF reglementet men jag utgår från att du har rätt, Bunke.

Vår hållning är att vi i alla normala fall ska bjudas in och tävla som olika klasser vi är, dvs VOC för sig och GrF för sig. Det kan aldrig bli rättvist att blanda homologerade bilar med standardrallybilar. Men, ytterst är detta ett beslut för arrangören, de kan i princip slå ihop vilka klasser de vill. Blir det alltför tokigt så kommer inga startande, och så vill förstås ingen ha det.

Just nu är detta inget stort problem. Det finns ett tiotal GrF RWD i landet. Medan vi för närvarande har 551 aktivt tävlande VOC Mekonomen Rallybilar (ca 700 bilar totalt, varav 551 i trafik) spridda runt om i landet.

MEN! Detta inlägg från dig Bunke pekar på ett tydligt sätt hur viktigt det är att vi allesammans, på alla nivåer (i klubbar, distrikt och nationellt) jobbar gemensamt för att vi ska få vara i fred. Att vi ska få fortsätta göra det vi gjort sååå länge. Att vi ska få fortsätta vara den jämna, rättvisa, ekonomiska, och kanske framförallt jätteroliga och sociala klass vi är.

Det finns tyvärr återigen indikationer på att vi inte ska få vara det! Dvs att vi återigen inte ska få vara i fred. Jag hoppas av hela mitt hjärta (och hjärna) att dessa rykten är felaktiga.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(706) Janne Carlson
Mon, 9 February 2015 00:26:46
email

Hej Bunke
Den frågan hänvisar jag till din närmaste SBF homologeringstekniker
Om det alltid varit så kan vara svårt att veta efter alla ändringar i detta reglemente....
Om bilen blir så mycket styvare av detta stag till fjäderbenen skall vi låta vara osagt då Volvo 940 är styv i sin grund konstruktion, men vad man däremot vet är att bilens egna krock deformationszon blir satt ur spel vid montering av detta burstag! Och ur säkerhets aspekt så är det säkrare att ha detta kvar på en std rallybil
Med vänlig hälsning
/VOC Mekonomen Rally-Janne Tekniker

(705) Bunke
Sun, 8 February 2015 23:22:31
email

Hallå,det var ett tag sedan jag hade lite funderingar ,jag dök på ett problem idag som jag tyckte va lite intressant. Det handlar om homologerade Gr F bilar ( ber om ursäkt för jag svär i kyrkan ).
jag läste reglementet idag och fann att de bilarna får bygga fram burrören ända till fjäderbenen ,har det varit så hela tiden ? isåfall är det ju inte rättvist att tävla mot styvare bilar ?
Är detta ngt nytt som kommit till ?
Jag tycker detta är ett relevant ärende i Voc,rätta mig om jag har fel .

(704) Roger Fransson
Thu, 5 February 2015 14:53:09
email

Slopad däckbegränsning i Vännästävligen...

Eftersom att helgen i Sveg gick ganska hårt åt däcken och för att göra det enklare att använda alla "halvslitna" däck man eventuellt har tillgängliga så beslutar vi att slopa däckbegränsningen för VinterSerie finalen i Vännäs. Fritt antal alltså, och ingen däckmärkning.

Hoppas att detta underlättar för fler att komma och vara med. Det kommer att bli en fantastiskt fin tävling på suveräna vägar - både vad gäller vägsträckning och underlag.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

PS: Finland, nej inte 2015 som meddelats tidigare och som framgår av våra kalendrar under fliken TÄVLINGAR.

(703) William Andersson
Thu, 5 February 2015 11:58:19
email

Hej,blir det nån tävling i Finland i år?

(702) Roger Fransson
Wed, 4 February 2015 15:25:44
email

Förlängd ordinarie anmälan till Vännäs Plåt Rallyt...

Kommer att vara öppen till och med nu på söndag 8 februari istället.

Kom igen och anmäl er! Viktigt inte bara för tävlingen (och för Vännäs MK) utan för hela VinterSeriens framtid. Ska vi anordna en serie, fixa prispott etc så kärvs förstås att ni förare vill ha den och kör den.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(701) Roger Fransson
Wed, 4 February 2015 13:46:52
email

Hög tid att anmäla er till Vännäs och VinterSeriefinal...

I kväll klockan 18.00 stänger ordinarie anmälan till Vännäs Plåt Rallyt, finaltävling i VOC Mekonomen Rallys nya VinterSerie.

Förhållandena är perfekta. Rejält med is i vägarna och dessutom säger långtidsprognosen att vi ska hinna med ytterligare några plusgradersdagar innan tävlingen för att sedan bli lite kallare igen till tävlingsdagarna - perfekt!

Men, vi är alldeles för få anmälda. Tveka inte, skicka in er anmälan.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger & Vännäs MK


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha