Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(776) Ingemar
Fri, 5 June 2015 09:13:04
email

Hej
Är där någon som skulle kunna ta med en växellåda FRÅN Växjö nästa helg till Bollnäs eller Söderhamn?????

(775) Roger Fransson
Thu, 4 June 2015 14:09:05
email

Lite om hur jag/vi kommunicerar och hanterar...

Jag försöker att förklara lite här i en from förhoppning om att många läser och förstår.

Många av er förväntar sig mailsvar tämligen omgående. Alla vi som jobbar med den här klassen gör det på extra tid, dvs vi har vanliga jobb att sköta också, hoppas ni respekterar det. Därför är det är inte alla dagar vi har tid att svara.

Personligen har jag cirka 40-50 mail om dagen + telefonsamtal och SMS - inte bara VOC förstås!

Så här försöker jag/vi att göra:

- Här i Gästboken försöker jag/vi svara så snart det bara går. Likaså på personliga mail (mailadresser nedan).

- Mail inkomna till generella mailadressen svarar vi på då den mailboxen kollas = inte varje dag.

- Fälgbeställningar svarar vi inte på utan försöker istället att få iväg fakturan, detta görs ungefär en gång i veckan, ibland längre mellan än så. BESTÄLL I TID!

- Dekalbeställningar svarar vi inte heller på utan sammanställer för utskick. Detta sker ungefär en gång var 14:e dag. BESTÄLL I TID!

- Tekniska frågor ställer ni med fördel direkt till våra tekniker, se kontaktuppgifter till alla våra tekniker nedan.

Generellt alltså, det går inte att höra av sig på tisdag och ska ha fälgar eller dekaler till kommande helg! Beställ i tid så är det sällan något problem.

Tacksam också för kompletta uppgifter i era beställningar. Då går det mycket fortare och kräver inte extra frågor från mig eller Fredrik.

Hur ni gör fälgbeställning framgår av dokumentet ute i högerkanten. Hur ni beställer dekaler framgår på sidan 5 i basreglemnet (ute till höger det också)

Hoppas att detta är till er hjälp och förståelse!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger med organisation

(774) Roger Fransson
Thu, 4 June 2015 12:16:44
email

Angående SBF´s nya regler för störtbåge i VOC 240 bilar...

Jag har redan fått flera mail och telefonsamtal med frågor om de nya reglerna för störtbåge som publicerades av SBF i går, många med mig tycker skrivningen är svår att förstå.

Jag väljer att svara här så att alla kan se. Så här är det tydligen:

1. Det berör inte bilar med CERT-båge, dvs alla VOC 740 och 940 bilar går fria från detta.

2. Det berör inte heller bilar, oavsett båge, inbesiktigade t om 2014-12-31, dvs alla äldre (redan inbesiktigade) VOC 240 går också fria.

3. VOC 240 som är inbesiktigade from 2015-01-01 t om 2015-06-30 måste ha det nya staget MEN detta stag måste de ha på plats först efter 2015-12-31.

4. Däremot måste VOC 240 bilar som besiktigas in från 2015-07-01 ha det extra staget omgående.

Tycker du det är onödigt krångligt? Det tycker jag också! Och jag försökte få förbundet att införa detta på ett enklare sätt med bara ett datum, men fick inte gehör för detta.

Hoppas att detta ändå gör det lite lättare att förstå regeln.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(773) Micke L
Thu, 4 June 2015 12:13:08
email

Ny regler för burar:
Läste på SBF igår att det är nya krav på burar, läs mera här: http://iof1.idrottonline.se/SvenskaBilsportforbundet/Nyheter/Officiellt/AndradeburkravforGrEVOCsamtGrF/

Som jag tolkar det så skall alla VOC 240 som registreringsbesiktade efter 1/1-15 senast den 31/12-15 ha bur efter de nya reglerna.

VOC 740/940 Är det ingen skillnad för eftersom det är certifierad bur så där behövs inga ändringar göras varken vid nybygge eller befintliga bilar.

Mvh
Micke

(772) Roger Fransson
Mon, 1 June 2015 10:53:30
email

Hög tid att anmäla er till Växjö, Rally Dackfejden...

Nu på onsdag 3 juni klocka 18.00 stänger anmälan till Dackefejden.

OBS! DET KOMMER INTE ATT FINNAS NÅGON EFTERANMÄLAN!

Alltid fantastiskt fina rallyn i Växjö. Årets upplaga kommer verkligen inte att vara något undantag. Drygt 5 mil SS på bara knappt 12 mil totallängd på erkänt fantastiska småländska rallyvägar i skogarna kring Lessebo.

För er som redan är anmälda, glöm inta att förbeställa mat på serviceplatsen som ni vill ha det, en klassisk småländsk rätt på menyn, isterband och dillstuvad potatis - se närmare i inbjudan.

Inbjudan och Anmälan på www.resultatservice.se

Warmt Wälkomna!

/ VOC Mekonomen Rally & Wäxjö MS

(771) Roger Fransson
Mon, 25 May 2015 12:48:58
email

Rapportering från andra VOC-tävlingar än våra serietävlingar...

Vi efterlyser sedan länge VOC tävlingsrapporter, reportage eller minireportage från andra tävlingar än de som ingår i Vinter-, Sommar- eller SverigeSerie - dvs andra tävlingar än de vi rapporterar från själva.

Det kommer väldigt sällan in material.

Tack Rune Christian Pedersen för det fina reportaget från VOC Danmarks premiärtävling (se förstasidan).

Normalt ska ni räkna med att mindre reportage tar plats i BLOGGEN, där vi vill ha fart på det snabba nyhetsflödet igen. Men ibland, då vi har plats som vi hade nu, då hamnar det tom på nyhetsplats.

Så fortsätt skicka, så lovar vi att publicera! Tänk bara på att det är repo om tävlingen och VOC i tävlingen vi kan publicera, i normalfall inte om enskilda förare.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger & Fredrik

(770) Roger Fransson
Tue, 19 May 2015 22:41:41
email

940 GrF i VOC och obyggnad av handbroms...

Niclas, nej du kan ALDRIG tävla en 940 GrF i en en av våra serietävlingar vare sig det är Vinter-, Sommar- eller SverigeSerie. Om du följt bara lite av debatten som var i fjol så behöver jag inte förklara varför... backa annars till gamla Gästboken och läs om stolligheterna.

Däremot är det några arrangörer som pga att GrF bastarderna ju är väldigt ändå slår ihop, så det är inte rimligt att tävla så få bilar i egen klass, därför väljer man att slå ihop klasserna i den enskilda tävlingen, precis som vi ibland är sammanslagna med tex Lilla GrN och R1B.

Men, det innebär INTE att dessa ingår i våra serier... ALDRIG!

----

Handbromsen förstår jag inte riktigt frågan, Andreas. Du måste förklara närmare. Var sitter du om du inte når handbromsen?

Angående flockning. Det är korrekt, vi får inte flocka vare sig instrumentbräda eller dörrsidor. Vi får inte heller måla dem. Våra bilar ska klara ordinarie bilprovning och detta är brandklassade material, därför får de inte ändras.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(769) Andreas
Tue, 19 May 2015 18:34:34
email

Får man sätta dit ett extra handtag på handbromsen? Som jag sitter idag så kan jag inte använda den.

Såg till min förvåning att man inte får flocka panelen i en voc heller. Gäller det även dörrsidor?

Mvh Andreas

(768) Niclas Brandel
Tue, 19 May 2015 16:20:41
email

Hej. Roger eller nån annnan som kan reglementet.

Jag undrar om man får åka 940 grupp f
i alla voc tävlingar,även sverigeserien i samma klass,och inte i en egen klass

Med vänlig hälsning.Nicke

(767) Martin
Sun, 17 May 2015 15:53:55
email

Hej! Ingen som ligger och ruvar på en Bilstein dämpare till en 240 VOC fram?

Hör av er till 0768750577 om det skulle vara så att nån har det!

/Martin


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha