Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1270)
(730) Janne Carlson
Tue, 3 March 2015 10:35:19
email

Hej Simon
Angående ratt i VOC Mekonomen Rally Tekniskt reglemente står det följande:
5.2 Övrigt
Ratt är sedan april 2011 fritt under förutsättning att rattens läge överenstämmer med original med tillåtna avvikelser angivna i regeltillägget
”Godkänd ratt (skiss) 110407”.
Ratten skall vara i god kondition. Rattnav fritt.
Snap Off-system får ej användas.

I Råd & Tips VOC Mekonomen Rally
Står det enligt följande:
Rattar
I VOC Mekonomen Rally är rattarna fria men måste uppfylla de mått som finns
sammanfattade på ”Skiss godkända rattar”. Detta för att klara Transportstyrelsens krav.

Har personligen för mig att dessa rattar är "djupa" för att få stadga och hållfasthet och därför inte går in i reglementet eller i Transportstyrelsens krav på rattar. Det sista är egna tankar.

/VOC Mekonomen Rally-Janne


(729) Simon Olsson
Mon, 2 March 2015 22:20:05
email

Hej, om jag förstår reglementet rätt så får man inte använda en 2ekrad ratt? Hade tänkt köpa en sån annars! Tacksam för svar! Och tack för en fantastisk vinterserie :)

(728) Andreas Liljeberg
Sat, 28 February 2015 19:56:18
email

Ang. företagsägda Standardrallybilar.

Nu blir det verkligen "har jag hört" så om någon som vet kan bekräfta eller dementera så vore det nog bra.

Vad jag känner mig ganska säker på att ha läst någonstans är att om en juridisk person äger en rallybil så är det ok förutsatt att företaget har en anmälarlicens. (Hur en anmälarlicens kan jämställas med en tävlingslicens kan man ju fråga sig men...)

Någon som vet?

/Andreas

(727) Roger Fransson
Thu, 26 February 2015 10:32:27
email

Besiktiga standardrallybil...

Kloka ord Henrik. Och slutsatsen av både ditt och mitt resonemang måste bli att det är smart att ha med sig ägarens licens vid besiktning, även om det är någon annan som faktiskt besiktigar bilen.

Vissa bilar ägs av ett företag. Det kan skapa problem men i dessa fall brukar besiktningsföretaget acceptera att förarens licens visas upp.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(726) Henrik
Thu, 26 February 2015 07:53:49
email

Hej Roger och alla andra!

Försöker hålla mig utanför diskussioner på denna sida, Roger vet varför och vi pratar inte mer om det!

I handboken som vissa (största) besiktningsföretagen har står det följande:
Standardrallybil. Fordonet godkänt med stöd av 42 kap. 38 – 69 §§ i Vägverkets föreskrifter (VVFS 2003:22) om bilar samt släp- och efterfordon som dras av bilar. Skyddsbur monterad. Bilbälten och säten fram utbytta. Undantagen upphör att gälla om ägaren saknar giltig tävlingslicens utfärdad av SBF.

Jag förstår att det ibland blir diskussioner att man ska visa upp sin tävlingslicens.

(725) Andreas Liljeberg
Thu, 19 February 2015 20:25:42
url  email

Lars-Åke, jag har skickat lite info till dig om asfalt-däck från MaxSport.

(724) Lars-Åke
Wed, 18 February 2015 19:06:05
email

Hej...som nybliven vocägare för 5e gången så har jag en liten fråga.Ni som kör rs-tävlingar på asfalt,vad har ni för stötdämpare o fjädrar bak,krängningshämmare eller inte o sist men inte minst...vad kör ni för däck...blev visst 3frågor..

(723) Roger Fransson
Mon, 16 February 2015 22:14:51
email

Förarlicens för att regbesiktiga, Niklas...

Nej det behöver du inte. Kravet som står i transportstyrelsens papper är att bilen inte får framföras i vanlig trafik om inte ägaren har tävlingslicens... men det finns inga krav på att ägaren är den som måste besiktiga bilen.

Däremot har jag hört hiskeliga historier där någon övernitisk besiktningsman (som uppenbarligen inte är läskunnig) tvingat någon stackare att åka hem efter licensen för att få besiktiga, någon som alltså det inte är krav på!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(722) Niklas
Mon, 16 February 2015 16:23:23
email

Hej.

Måste man ha förarlicens för att få registreringsbesikta en VOC mekonomen rallybil?

/Niklas

(721) Fredrik
Sat, 14 February 2015 21:27:30
url  email

Nu finns det en uppdaterad tabell efter sista deltävlingen i VinterSerien.

VMK bjöd på en grym finaltävling med helt magiska sträckor!

/ VOC Mekonomen Rally Fredrik


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha