Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(1286) Kim
Thu, 2 January 2020 22:58:41
email

Hur blev det nu när torsby är inställt?

(1285) Roger Fransson
Thu, 2 January 2020 19:46:37
email

Torsby tvingas tyvärr ställ in pga av det osannolikt varma vädret ...

Tråkigt nog måste jag meddela att vår dubbeltävling Finnskogsvalsen i Torsby tvingas ställa in årets upplaga, jag var i kontakt med tävlingsledningen alldeles nyss.

Med den kondition som vägarna är idag och det fortsatta prognostiserade varma vädret ytterligare försvårat av regn och blåst så är det det enda kloka beslutet att ta.

Jag lider med MK Ratten som tvingas ta beslutet och som därför gjort allt jobb och tagit alla kostnader inför tävlingen helt förgäves.

För vår serier får detta följande effekter:

VINTERSERIEN. Vi kommer bara att ha en vintertävling i år och därför anordnas ingen separat VinterSerie 2020.

SVERIGESERIEN. Årets SverigeSerie kommer med detta att bestå av sex tävlingar, varav fyra går tillsammans med året SommarSerie. För slutresultat i alla klasser och cuper kommer fyra av tävlingarna att räknas i varje förares personliga serie.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger med organisation och MK Ratten

PS: Förutsättningarna i Vännäs ser tvärtemot landets mellan- och sydligare regioner närmats perfekta ut och vi ser fram emot start för årets serier där.

(1284) Roger Fransson
Tue, 31 December 2019 12:59:05
email

Vägar i Torsby, aktuell rapport ...

Än så länge finns det botten kvar i vägarna och det finns förhoppning att kunna genomföra tävlingen som planerat, möjligen avkortad. Men, vi behöver lite hjälp av vädergudarna för att det ska kunna gå att köra, så håll tummar och gör väderdanser och vad ni nu kan göra för att bidra :-)

Klubben hade möte i går men beslutet om "GO" eller "NO GO" kommer att komma sent, förmodligen på torsdag.

MEN VIKTIGT! Om ni har tänkt att köra i det fall det blir tävling, ANMÄL ER! Vi vill inte hamna i en situation där det går att köra tävlingen men att den blir inställd pga bristande antal anmälda.

Gott Nytt År!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger med organisation och MK Ratten

(1283) Roger Fransson
Sun, 15 December 2019 14:03:39
email

Patrik ...

Jag är säker på att alla har förstått din åsikt och din poäng. Är lika säker på att alla också har förstått att jag gjort precis allt jag kan med totalt fokus på klassens väl-och-ve för att undvika den här situationen.

Men! Du behöver inte göra det här till någon slags kampanj mot klubben och mot notskrivare, det vinner ingen på, inte du själv heller.

Mikro är en extremt viktig kraft i all typ av biltävling i hela norra Sverige, en sådan grundbult och urkraft som man bara inte kan vara utan. Det förstår jag att det är omöjligt för dig från en annan del av landet att se och förstå.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1282) Patrik
Sat, 14 December 2019 18:55:12
email

För er som funderar hur noterna fungerar så kan ni kika på ss1 2019, notera att endast cemoni noter hade höger upp från tex sjön. Lägger med en länk på min incar.
https://youtu.be/CCiEgr4ekb0

(1281) Patrik
Sat, 14 December 2019 18:30:59
email

Vad spelar det för roll om sträckor används i rally förr om åren, när inte han som tar betalt för felaktiga noter inte ens kan höger och vänster? M5 är inte särskilt mycke att höra i intercom en heller när man har cemoni eller skiffer. Det är helt och hållet väldigt dåligt. Kan man inte gå igenom noterna och se om de är korrekt som notskrivare har man då I mina ögon inget att göra som notskrivare. Hur tycker Vännäs mk att föregående år har funkat med samma notskrivare? Körde på hans noter I Boden 2017 och hör å häpna. Det var fel där med. Påtalade detta till Roger inför tävlingen 2018 och framförde att han är farlig som notskrivare. Gillade Vännäs tävlingen skarpt, men att ni ska förstöra den så är sorgligt. Lycka till /Patrik

(1280) Leif Sjöstrm
Fri, 13 December 2019 15:07:20
email

Hej
Som tävlingsledare för Vännäs Plåt rally ang noter så vill jag bara meddela att dom sträckor som ska användas i rallyt har vi använt i 30 år även på 4/5 SM rallyn så det finns inga fel i dessa noter

Välkomna
Tävl. Leif Sjöström

(1279) Roger Fransson
Wed, 11 December 2019 20:29:18
email

Gällande notskrivare i Vännäs ...

Du har uppfattat det helt korrekt, Patrik.

Jag har verkligen gjort allt som står i min makt för att påverka detta. Lyfte frågan direkt efter årets tävling med såväl årets tävlingsledare som biträdande (som för övrigt är min kusin). Förklarade att det är ett krav från oss för att komma 2020 att Barth notar.

Jag fick vid flera tillfällen löften om att så skulle ske, man sa själva från klubben (min egen och Lottas hemmaklubb) att:
"Det ju egentligt inte är något problem att Barth notar, noterna betalar ni ju själva och det är ingen kostnad för klubben".

Mycket sent, konkret 2 december ... alltså bara för en dryg vecka sedan, fick jag ändå kallduschen att detta löfte inte gällde.

Jag försökte då återigen att få min klubb att förstå allvaret i detta, men utan resultat.

Det finns förmildrande omständigheter som gör att noterna i denna tävling ändå borde fungera felfritt. Vad dessa omständigheter är måste i så fall kubben själva välja om man vill gå ut med offentligt, dvs här i Gästboken. Jag kommer att påpeka för tävlingsledningen att dom bör göra detta.

Självklart är det i slutändan klubben som måste bestämma vem som notar på samma sätt som man bestämmer bansträckning, övrig bemanning och allt annat tävlingstekniskt.

Men, speciellt problematiskt blir det här för er som kommer att välja att köra både SverigeSerie och Europa Serie. Eftersom att ett tävlingsdatum krockar mellan dessa båda serier så är man nästan "tvungen" att köra alla SverigeSeriens tre vintertävlingar för att inte sätta sig i en väldigt pressad situation.

Har verkligen gjort allt jag kunnat för att det inte skulle bli så här. Och när beskedet kom om detta är det för nära inpå för att hitta möjlig ersättningstävling.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1278) Fredriksson
Wed, 11 December 2019 11:04:16
email

God förmiddag.
En enkel fråga ang Vännäs tävlingen 2020, är det verkligen sant som det står i inbjudan att det är samma notskrivare iår? Rent sakt För jävligt isf. Och farligt, höger och vänster är ju en bra grund att kunna om man ska göra noter.
/Patrik

(1277) Roger Fransson
Fri, 6 December 2019 15:32:00
email

Nu är alla serie för 2020 slutliga och klara ...

Se sidan TÄVLINGAR här på sajten.

OBS! Ligger kvar en text om "oklarheter" på SommarSerien. Bortse från den, dessa är ju utredda nu och kalendern är publicerad.

Tyvärr blir det bara tre tävlingar i VinterSerien, alla tävlingar räknas för alla. Men vintertävlingar är ju så speciella så för de förare som vill helt fokusera vinteråka så går det ju hur bra som helst att göra det, därför så ser jag inte denna lite mindre serie som något problem.

Fantastisk och ännu bättre tidsmässigt avvägd SverigeSerie än tidigare år med en lön mellan varje deltävling. Många av oss kör ju med små (eller inga) sponsorpengar.

Och en ännu starkare SommarSerie med två unika tävlingar bara för den serien.

Välkommen till ännu en fin säsong i VOC Mekonomen Rally

/ Roger med organisation


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha