Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1270)
(810) Roger Fransson
Sat, 1 August 2015 22:06:30
email

Angående Xenon eller LED extraljus, Andras och andra...

Först en liten ursäkt för sent svar. Vi är på Rally VM i Finland och har haft väldigt fulla dagar.

Den här frågan ligger på min "att titta närmare på" lista sedan väldigt länge. Men jag har flera större och högre prioriterade frågor som tar en hel del tid av mig, även om detta är saker som ni inte ser, än kanske jag ska tillägga :-)

Det är en lite mer komplicerad fråga än man gärna tänker först. De allra flesta av oss har redan extraljus, och ändrar vi regler är det många som kommer att känna sig mer eller mindre tvungna att investera i nya för att inte ge skapa ett ett handikapp för en själv.

Det är inte heller någon stor fråga. Under det senaste året tror jag mina har varit tända max en halvtimme, och då vet alla att jag tävlar flitigt och dessutom kör vintertävlingar i norrland under årstiden då solen bara är uppe några timmar.

En sak är helt klar. Det blir INGEN frisläppning. Det finns fortfarande jättedyra (och jättebra) lösningar på marknaden och jag vet att samma sekund som jag släpper fritt så är det någon som kommer med dessa dyra ljus, och nästa sekund är det många som känner sig tvingade att följa efter.

Så ska vi INTE ha det. Vi ska tävla för våra surt förvärvade stålar, inte spendera dem på dyra och mindre viktiga delar till våra bilar. Idogt tävlande ger maximal "value-for-money" och dessutom utvecklar det förartalangen.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(809) Andreas
Tue, 28 July 2015 22:41:29
email

Halloj grabbar och tjejer.
Har en liten fråga angående extraljus?
Det enda vi får åka med är väl halogen?

Förstår regeln och tanken från början då det var ruggigt dyrt med xenon. Men hur går tankarna idag? Idag köper man ju hem led-extraljus för samma Pris, om inte billigare. men rejält mycket bättre ljus än gamla halogen.

Lite nyfiken bara om man skulle få för sig att åka någon tävling i mörker.

(808) Roger Fransson
Mon, 27 July 2015 19:34:12
email

En rallyförare som inte kan skilja på höger och vänster...

Inte undra på att jag kör sakta!!! Reglementena hittar du uppe till HÖGER och inget annat.

/ Roger :-)

(807) Roger Fransson
Mon, 27 July 2015 19:31:41
email

Kontaktuppgifter har fallit bort här på sidan...

I samband med en uppdatering av WordPress, grundprogramvaran som den här sidan är byggd i så har hela sidfoten med kontaktuppgifter fallit bort.

Det är semestertider för alla oss i organisationen nu och vi är spridda på olika pltser, men vi lovar att ta tag i detta då vi är tillbaka igen.

Undertiden hittar ni nödvändiga kontaktuppgifter i respektive reglemente som ni kan klicka här ute till vänster. Kontaktuppgifter hittar ni på sidan 3 i reglementena.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(806) Roger Fransson
Thu, 23 July 2015 16:34:05
email

Splitterfilm, PART 11...

Hittade det på telefonen, TFSF - Transportstyrelsesn författningssamling:

TFSF 6.1.5.2 Sidoruta. Anmärkning riktas mot färgskikt/film (genomsikt) om bedömning görs att ljusgenomsläpplighet är för låg.

Alltså, helt klart att färglös film INTE skall ge någon anm'ärkning.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(805) Roger Fransson
Thu, 23 July 2015 16:25:06
email

Splitterfilm på främre sidorutor...

Det verkar som om du har retat någon på bilprovningen, Daniel.

Jag utgår från att du monterat korrekt splitterfilm, dvs inte film som är färgad på något sätt. Helt ofärgad film är fullt godkänt. Är tyvärr inte på rätt ställe just nu så att jag kan leta igen detta i Transportstyrelsens regler, men det är bara för besiktningsmannen att läsa innantill.

Det som INTE är godkänt är färgad film på främre sidorutor som kan förhindra sikten åt sidorna.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(804) Daniel
Thu, 23 July 2015 13:50:48
email

Hej!

Jag har tagit upp detta en gång tidigare och nu är det dags igen.

Står just nu uppe i Örebro och ska reg.bes klubbkompisens 940 voc.

Vi har monterat splitterfilm på sidorutorna fram. Och de hävdar bestämt att detta inte är godkänd!?

(803) Roger Fransson
Mon, 20 July 2015 11:19:19
email

STORT GRATTIS EMIL!

Kompletterar mitt personliga grattis från i går med ett offentligt och officiellt STORT och hjärtligt grattis från hela klassen och inte minst oss i organisationen.

Själv har jag ju haft förmånen att åka med i bilen hos dig på VOC tiden och därför är alla dina framgångar, elelr det titalt dominanta sätt som du tar den på, inte alls någon överraskning. Att åka med dig i en likadan bil som jag själv kör var en märklig upplevelse, att sitta där en halvmeter från dig och inte fatta någonting om hur det är möjligt.

Lika stort grattis också till Jocke och alla ni andra i teamet kring Emil. Utan er hade inte heller detta varit möjligt.

Nu håller vi alla tummar (och det är mååånga i vår klass) för att allt går "hela vägen" så att vi i framtiden får förmånen att gratta dig till en VM-guld i WRC, Emil.

En underbar kille som är en fixstjärna för klassen som du dessutom lyfter fram så bra och så ofta, tack för det Emil! En klass där vi nu alla får sola oss lite i glansen och filura på frågan: Vem blir nästa som vi "skickar fram" till storverk?

/ VOC Mekonomen Rally - Roger med organisation

(802) Andreas Liljeberg
Mon, 20 July 2015 08:04:22
url  email

Ingen har väl missat att klassen fostrat ännu en mästare.

Det började med Sverigeserien 2013 följt av tyska "Opel-mästerskapet" 2014.

Igår säkrade Emil Bergkvist Europeiska Juniormästerskapet tillsammans med co-driver Joakim Sjöberg.

Stort grattis till Emil.

/Andreas

(801) Roger Fransson
Thu, 16 July 2015 08:24:50
email

Tack Andreas, en dag för sent...

Speciellt TACK för matematiken. Det värmer ett Old-Boy-hjärta!

/ Roger


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha