Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(1066) Roger Fransson
Wed, 14 June 2017 21:53:43
email

Förvarning om kommande regeljustering...

Återigen på förekommen anledning så aviserar jag två regelförändringar som kommer i en så kallad "Teknisk Bulletin" under morgondagen.

Den skulle ha varit publicerad redan i morse men av tekniska/praktiska skäl gick det tyvärr inte att lösa. Från och med publicering kommer:

1. Polyuretan bussningar av typ Super Pro att var tillåtna att använda i bakvagn på 240 i VOC Mekonomen Rally.

2. Så kallad "Race Fuel" dvs maximerat bränsle på handelsbränslespecifikation kommer att vara förbjudet i VOC Mekonomen Rally.

Den första med anledning av att de bussningar som idag går att köpa som ersättning tyvärr är av sämre kvalitet än vad de varit tidigare.

Den andra punkten pga att det inte är förenligt med VOC´s grundläggande tanke att köpa väldigt dyr bensin ... vi ska sätta våra pengar på startavgifter och att åka till tävling, inte på svindyr bensin, den är tillräckligt dyr i pumpen på vanliga macken.

Vi ska tävla köra och ha kul! Så utvecklas också våra förare på bästa sätt, det vet vi med säkerhet efter Emil, Elias och alla före dem som danats i VOC.

Väljer för ovanlighets skull att förvarna en förändring här i Gästboken med anledning av att publiceringen tyvärr strular.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1065) Roger Fransson
Tue, 13 June 2017 15:56:55
email

På förekommen anledning: Angående när en regel gäller...

Jag vill förtydliga en sak som egentligen är en ren självklarhet:
- En regel, eller en regelförändring gäller först när den är publicerad här på vår hemsida, klassens ENDA officiella organ.
- Den kan publiceras antingen som ett PM/Teknisk Bulletin eller i form av en ny utgåva av ett reglemente.

Tills dess att något av ovanstående har skett gäller de befintliga regelverket och inget annat.

Om ni funderar lite på det så inser ni att detta är det enda rimliga och det enda system som fungerar och är rättvist för alla.

Ibland tar regelförändringar av olika skäl tid, det är tyvärr bara att acceptera.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1064) Roger Fransson
Tue, 6 June 2017 12:51:50
email

Anmälan till Växjö stänger i morgon, onsdag 7 juni 18.00...

Glöm inte bort att anmäla er till Dackefejden i Växjö, nästa deltävling i både SverigeSerien och SommarSerien. Anmälan stänger i morgon afton 18.00 och du hittar den tillsammans med inbjudan på resultatservice.se

Dryga fem mil av småländska högklassiga rallyvägar, ren rallypornografi! Och ett arrangemang som varje år är i absolut toppklass. Vad kan man mer önska av en rallyhelg.

Inget att tveka på. Bara att anmäla er! Välkomna!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger med organisation och Växjö MS

(1063) Roger Fransson
Wed, 31 May 2017 10:07:57
email

Tabeller efter Götene räknade och publicerade...

Efter lite tekniskt strul och en helg med klämdag så är nu tabellerna efter Götene för såväl SverigeSerie som SommarSerie publicerade. Precis som vanligt hittar ni dem under fliken TÄVLINGAR.

Vi har kollat igenom och allt ser rätt ut. Men, vi är tacksamma om ni också kollar och mailar oss på vocsverige@gmail.com om ni hittar något fel.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger(1062) Roger
Sun, 28 May 2017 23:24:58
email

Angående VOC och GrF, Janne och andra...

Precis som du konstaterar så är det inte populärt bland det stora flertalet VOC åkare när vi slås ihop med GrF.

Jag kan också tycka att vi som är en så stor klass som vi oftast borde få gå som ensamma som klass, det skulle också arrangörerna vinna på eftersom att fler av oss då förmodligen skulle anmäla oss. Men, hur bilklasser slås ihop till tävlingsklasser är arrangörens beslut.

Det som inte går att göra sedan i januari i år är att bjuda in oss VOC att tävla i GrF, den skrivelsen var tidsbegränsad till tre år och det tog alltså slut i början av det här året. Man måste alltså numera bjuda in VOC som VOC på vårt eget reglemente - självklart kan man tycka.

Det gamla grollet med Nyköping är glömt och förlåtet sedan länge och vi har ju hunnit köra SverigeSerie där igen, så just det tycker jag vi lägger åt sidan. SMK Nyköpingä'r en bra klubb som gör en fin tävling.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1061) Janne Eriksson
Fri, 26 May 2017 23:56:33
email

Nyköping verka inte förstå att det är att de kör oss tillsammans med jävla Grupp F som är varför inte så många kommer.

Grupp F som var klassen som försökte döda oss för nåt år se å nu tycker Nyköping att vi ska tävla tillsammans. Dessutom var det ju bråk i Nyköping när dom ryckte våra dekaler.

Ja tycker som ska vara glada att det är så många vocare som kommer det borda vara mindre om du frågar mig iIstället för att gnälla att vi är för lite många.

(1060) SMK NYKÖPING
Wed, 24 May 2017 22:42:57
email

SMK Nyköping har förlängt anmälningstiden till Heda Gästabudstrofén INGEN efteranmälningsavgift
Deltävling 2 i SRC. Vi saknar många av er hårt satsande åkare i VOC MR.
Anmälningstiden utgår söndag 28/5- Kl 18:00.

Välkomna till SMK Nyköping & Heda Gästabudstrofén 3/6 2017


(1059) Roger Fransson
Wed, 24 May 2017 13:55:03
email

Angående uppdatering av sidan, Kent och andra...

För omedelbara resultat från enskild tävling så hänvisar vi till respektive tävlings resultatsida, oftast raceconsulting.se eller resultatservice.se eller motorsportsidan.se (för vilken - se information från respektive tävling).

Här på sidan har vi ambitionen att inom några dagar efter att en serietävling har körts publicera "efterreportage". Götene i lördags publicerades tex i morse.

Vi skriver också ibland om klassens deltagande i mindre tävlingar men då oftast i vår BLOGG/NOTIS avdelning.

Vad gäller tabeller så har vi samma ambition, men inte sällan så innebär detta ett visst detektivarbete därför kan det emellanåt dröja några dagar extra.

Vi vill påminna om att den här jättestora klassen sköts ideellt av några eldsjälar, ingen har detta som jobb och vi ska alltså klara av detta på sidan om våra vanliga jobb. Inte sällan har dessa våra vanliga jobb också blivit lite lidande inför tävlingar och då måste vi fokusera dessa hårt direkt efter tävling.

Hoppas detta klargör och är svar på dina frågor.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1058) Kent Gonner
Wed, 24 May 2017 12:33:28
email

Hur ofta uppdateras informationen på sida???
Med info, resultat m.m.nF

(1057) SMK NYKÖPING
Sun, 21 May 2017 22:24:49
url  email

Hej Alla VOC MR åkare!

SMK Nyköping och Heda Gästabudstrofén bjuder 2017 på de finaste byvägar och allmänna grusvägar vi någonsin mönstrat till en sommartävling. Det är till 80% gamla klassiska SMK sträckor som ni aktiva kommer att känna igen er på. Några kortare partier skogsbilväg står också på menyn, dessa har hyvlats samt saltats och körts till för att hålla optimalt. Dessa få kilometer håller mycket fin kvalité för att vara skogsbilväg!

Som vanligt erbjuder vi förmodligen RallySveriges bästa prisbord? Ca 10 000kr har lagts på en ny Gästabudstrofé. En maffig silverpokal som det krävs 3 inteckningar i för att ta hem för gott! Våra sponsorer ser även till att vi fyller prisbordet med presentkort från företag i bilsportbranschen, verktygssatser, oljedunkar. 5000kr till snabbaste 2WD. Fri start 2018 för totalsegraren mm. mm.

Nu när bara 3 dagar återstår på anmälningstiden väntar vi på en anmälan från alla er som ännu inte anmält er till deltävling Nr 2 i Svenska RallyCupen, 1300 RallyCup & DM för Stockholm. De fräna och omväxlande 51 km SS vi bjuder på, samt rallysveriges bästa prisbord ska ni inte missa!

Anmälningstiden utgår onsdag 24/5- Kl 21:00.

Välkomna till SMK Nyköping & Heda Gästabudstrofén 3/6 2017


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha