Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(1126) Roger Fransson
Wed, 21 March 2018 12:29:59
email

Angående extraljus DEL 2 ...

Har haft ytterligare dialog med förbundet och Rallyutskottet i frågan kravet på E-märkning av extraljus.

Efter genomgång av Transportstyrelsens regelverk så har Förbundet ändrat sig och beslutat att inte gå vidare med sina tankar på att kräva E-märkning.

Det underlättar situationen.

Men, jag vill fortfarande veta om detta är en önskad förändring från oss tävlande i klassen (nämnd lista).

Om en majoritet vill ha förändringen så ska vi se till att jobba fram en klassad lösning.

OBS! Vi kommer inte att släppa fritt, då har vi snart "tiotusenkronors lysen" i VOC och det är inte i klassens anda.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1125) Roger Fransson
Tue, 20 March 2018 11:26:45
email

Angående extraljus, Magnus och andra...

Tjena Magnus. Kul och nyttigt med dialog, om alla tyckte lika så skulle inte mycket hända i världen. Hos oss för vi ju dialogen helt öppet.

Låt oss också konstatera att vi är helt eniga i att mörkerrally är jättekul. På vintern menar jag dessutom att ljuset inte är några problem eftersom att snön reflekterar. Och då är jag en gammal gubbe som faktiskt börjar ha sämre mörkerseende. Och några sommar/höstrallyn när extraljusen behövs existerar knappt längre.

Gällande E-märkning så är det ett krav som kommer att komma från förbundet, på oss standardrallyklasser precis som det redan är på andra klasser. Det är alltså inte det generalla kravet på bilar nyare än 2005 som är problemet.

I övrigt har jag lite svårt att förstå ditt inlägg. Redan där jag reder ut begreppen i blogginlägget/notisen så öppnar jag för att jag förstås kan ha fel, och om det är så hur ni ska samla er för att visa er. Inga formkrav bara den informationen som jag listar i notisen finns med så att det blir vi som är i klassen som röstar - inte "Kalle proffstyckare" som varken har kört, eller någonsin kommer att köra, rally utan bara är lite intresserad.

Om jag har fel och en majoritet i klassen vill lägga pengar på LED/Xenon så kan inte det vara något stort problem att samla er.

I sociala medias kölvatten så är det lite för mycket "alla vill" och "alla tycker" utan att någon vågar syna om påståendet är sant. Jag vågar kräva upp-till-bevis.

Angående jämförelsen med fälgar så haltar din jämförelse betänkligt, en utrustning som används 15-20 minuter per säsong mot en som används varje meter på varje tävling hela säsongen.

Dessutom finns också en tydlig besparing gällande fälgarna. En punktering är riktig dyr. Ett däck, oftast också en fälg men allra värst en helt havererad tävling (resa, eventuell logi, startavgift, noter etc). Med den matematiken så räcker det att slippa en enda punka för att kunna köpa i alla fall fyra fälgar ... min bil har fyra hjul :-)

Hade det inte varit så då skulle jag aldrig ha klassat in dem. Och när vi till slut gjorde det så gjorde vi ett grovjobb för att kunna lösa det så billigt som överhuvudtaget är möjligt för klassen.

Men, rallyfälgarna har både fördelar och nackdelar och många väljer därför att tävla vidare på standardfälgar.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1124) Magnus O
Sun, 18 March 2018 03:10:43
email

Roger, Läste ditt blogginlägg om extraljus och vill bara flika in att extraljus behöver ej vara e-godkända på bilar äldre än 2005.
Sen förstår jag inte varför du drar det så långt och påstår att nuvarande lampor ska pensioneras? Dom flesta har väl redan ljusbox/ramper och det enda du då behöver förkasta är 4st glödlampor för låt säga 39:-/st och sedan köpa xenonkit för några hundralappar.

Vissa argument köper jag och vissa förkastar jag direkt.
En sak är då säker, det är skitkul att åka rally i mörker med bra lyse!

Hur ska allt kunna vara rättvist?

Fälgarna då? Ska jag köpa såna för 8-10.000:- eller ska jag ”tanka och betala startavgifter” för dom pengarna och åka mitt på vägen när de andra genar i dikena?

1844x5x700=6454000:-
Detta är summan för att göra klassen helt rättvis igen isf.


(1123) Roger Fransson
Tue, 13 March 2018 12:38:27
email

Korrekt rattdjup, Andreas och andra...

Det ligger en skiss i högermarginalen här på sidan om hur du ska mäta.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1122) Andreas
Tue, 13 March 2018 11:35:02
email

Tjenare, denna fråga har säkert varit på tråden tidigare men har en fundering om hur djup ratten får vara i en voc

(1121) Roger Fransson
Wed, 21 February 2018 11:25:18
email

Prisjustering på våra klassade Speedline fälgar...

Vi är tvungna att från och med nu höja priset några tior på våra klassade Speedline fälgar. Orsaken är valutakursförändring där Euron är på historiskt höga nivåer.

Nytt pris är 1 844:-, dvs 1 475:- + moms. Detta är fortfarande ett väldigt attraktivt pris, förmodligen det billigaste du kan köpa en Speedline Corse för någonstans i Europa, kanske tom i världen.

För detaljer om hur du beställer se "Så här beställer du våra klassade fälgar" ute till höger här på sidan.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1120) Roger Fransson
Wed, 7 February 2018 09:59:55
email

Tabeller efter Vännäs ligger ute...

Nu är tabellerna uppdaterade med Vännästävlingen, dvs slutlig tabell för årets VinterSerie och tabell efter tävling tre-av-åtta i årets SverigeSerie.

Kolla att allt har blivit rätt och skicka ett mail på vocsverige@gmail.com om ni ser några felaktigheter.

Grattis Lukas Kindgren, Gustav Johansson, Marcus Persson och Jacob Johanneson till era respektive klassegrar i VinterSerien.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1119) Roger Fransson
Mon, 29 January 2018 11:57:53
email

Ingen däckbegränsning i Vännäs heller...

Vi kommer att släppa däckbegränsningen i Vännäs också.

Förhållandena är fantastiska i Vännäs så det kommer knappt att slita några däck alls, därför släpper vi också på begränsningen.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger(1118) Dennis
Sun, 28 January 2018 22:12:38
email

Tja
Kör vi däckbegränsningen i Vännäs eller får vi
Ta med allt gammalt skräp

(1117) Roger Fransson
Thu, 25 January 2018 20:56:37
email

Tyvärr ställs tävlingen i Stugun in...

Vi nåddes nyss av det tråkiga beskedet att Z-Trofén i Stugun, tävlingen som skulle varit final i årets VinterSerie tyvärr ställs in. Vår klass var väl representerad i Stugun däremot var det närmast obefintligt med bilar (bara 9 bilar!) anmälda i alla övriga klasser. Tråkigt!

För oss innebär detta att årets VinterSerie avgörs i tre istället för planerade fyra tävlingar och att ALLA tre tävlingarna räknas för slutresultat i samtliga förarklasser och cup (se våra tävlingsregler under fliken TÄVLANDE här på sidan).

Det innebär också att Vännäs blir såväl deltävling tre i SverigeSerien och VinterSerien och nu också FINAL i VinterSerien.

Välkomna till en fantastiskt fin tävling i Vännäs, hemmaklubb för klassansvariga.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha