Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(1146) Roger Fransson
Mon, 25 June 2018 20:47:08
email

På förekommen anledning gällande bilar med taklucka...

Jag har gjort uppmärksam på att det pågår en dialog i sociala media angående möjligheten att bygga VOC av en 740/940 som är originalutrustad med taklucka.

Jag har själv studerat regelverket noga under eftermiddagen idag och noterar att nuvarande skrivning inte utgör några hinder för att bygga på en bil med originaltaklucka.

MEN! Detta är en felaktighet som således hängt med oss under alla år med 740/940 utan att uppmärksammas. KBT´s bur som, vilket ni alla vet, är den enda som är tillåten i en VOC 740/940 är inte konstruerad för att fungera tillsammans med taklucka som i sig är en försvagning av takkonstruktionen.

Därför kommer vi att inom de närmsta dagarna utfärda en Teknisk Bulletin som klargör detta och med omedelbar verkan omöjliggör att besiktiga in nya bilar med taklucka med mindre än att takluckan svetsas igen på ett professionellt sätt (som också reglementet öppnar för) eller att taket byts.

Redan inbesiktigade bilar som felaktigt godkänts med taklucka kommer fortsatt att vara godkända att tävla med då regelförändringar inte kan ske retroaktivt, dvs i "efterhand".

Vi beklagar den uppkomna situationen liksom om detta klargörande drabbar någon som har ett pågående bygge men detta är regeltext som varit med under väldigt många år, långt innan nuvarande organisation tog över ansvaret för klassen. Överraskande därför att problemet inte uppmärksammats förrän nu.

Jag klargör också att problemet inte berör VOC 240 då denna byggs med fri båge. Personligen rekommenderar jag dock å det kraftigaste att inte använda heller 240 bilar med taklucka för att bygga VOC Rallybil.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger med organisation

(1145) Roger Fransson
Mon, 25 June 2018 14:24:58
email

Angående reglementen...

Når "nya" reglementen är inte på gång, det är bara små justeringar. Vårt system är ju att publicerat reglemente gäller tills dessa att det ersatts av en ny version eller justerats med info i Gästbok eller i Tekniks Bulletin.

Gällande just 240 som Anders frågar om så är det viktigaste förändringen (bussningar i bakvagn) redan publicerat som en Teknisk Bulletin och därför redan gällande.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger(1144) Anders
Sun, 24 June 2018 11:50:58
email

När kommer det nya reglementet för voc bra och veta nu när man bygger en ny volvo 240

(1143) Fredrik
Sun, 17 June 2018 00:44:01
url  email

Hej!

Nu är tabellerna uppdaterade efter Dackefejden. Vi ligger efter med Old Boys då vi har problem att få ut födelsedatum på de som anmält sig, men vi jobbar på att få tillgång till dessa uppgifter.

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik

(1142) Roger Fransson
Fri, 15 June 2018 12:38:22
email

Ber om ursäkt för att inte ”inför reportage” till Växjö är publicerat här på sidan ännu.
Gick för publicering redan i onsdags eftermiddag men ligger av okänd anledning inte ute.
Jag vet att dessa brukar vara uppskattade. Kan bara beklaga.
/VOC Mekonomen Rally - Roger

(1141) Roger Fransson
Wed, 13 June 2018 10:38:14
email

Ni som ska köra Växjö, glöm inte strömförsörjningen till GPS-Tracking systemet!

Är väldigt krångligt beskrivet i inbjudan ... en skiss hade varit på sin plats kan jag tycka.

Men om jag, och mina mekaniker, förstått rätt så är det inte så komplicerat: Ett kontaktdon som du kan köpa på Biltema som du säkrar upp. Den ena plinten konstant ström, den andra ström som styrs av tändningen + en jord.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1140) Robert Johansson
Wed, 6 June 2018 18:05:02
url  email

Ta gärna en titt på våran rallyfilm från tävlingen Totalreklamsprinten. Ett lite annorlunda sätt att försöka nå ut i Rallysverige med hjälp av film. I dagens avsnitt får vi dessutom tips på hur du kör snabbare i Rally av VOC fartfantomen Isac Nordström

https://www.youtube.com/watch?v=1HczjIedCJ8&t=2s

(1139) Roger Fransson
Sun, 3 June 2018 23:12:37
email

Glöm inte att anmäla er till Dackefejden i Växjö, nästa deltävling i både SverigeSerien och SommarSerien...

Sista anmälan är på nationaldagen, dvs nu på onsdag 6 juni klockan 18:00.

Dryga fem mil av högoktanig småländska rallyväg i ett rally som år-efter-år är ett absolut topparrangemang.

Tveka inte, anmäl dig nu med detsamma.

Välkomna!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger med organisation och Växjö MS

(1138) Roger Fransson
Wed, 23 May 2018 10:20:46
email

Tabeller efter Flen är räknade och publicerade, både SverigeSerie och SommarSerie.

Länkar som vanligt på avdelning TÄVLINGAR här på sajten.

Kolla som vanligt att inget blivit fel och hör av er med ett mail om ni ser något tokigt.

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik och Roger

(1137) Roger Fransson
Fri, 11 May 2018 10:05:06
email

Angående Mekonomen kort och vår rabatt...

Du ansöker bara om ett vanligt gult Mekonomenkort och ber dem ansluta det till vår kundkod 01VOC.

Då får jag en lista varje dag där jag godkänner dig som VOC.

När du sedan handlar begär du ett stor kvittokopia som du sätter in i din Fordonspärm.

Svårare är det inte.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha