Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(1156) Roger Fransson
Sun, 1 July 2018 20:41:32
email

Edane tvingas ställa in på grund av mycket stor brandfara...

Detta har aldrig hänt oss tidigare och vi lider med MK Team Westom som tvingas at det här jättejobbiga men helt nödvändiga beslutet på högsta rekommendation av räddningstjänsten. I skrivande stund pågår redan ett par skogsbränder i Värmland.

Det är torrt som fnöske i markerna där tävlingen skulle gå av stapeln och under den närmsta veckan så lovas inget annat än extrem värme. Som alla förstår så kan en avåkning bli ödesdiger, en stekhet katalysator kan snabbt bli rena tändaren.

Vi för en dialog med MK Team Westom om att försöka hitta ett nytt datum som passar in i vår kalender.

Vi återkommer med besked om hu vi parerar detta i våra serier. Kanske kan vi köra Edane på annat datum. Kanske hittar vi ersättningstävling.

Vi återkommer med beds så fort vi vet.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger & MK Team Westem

(1155) Roger Fransson
Thu, 28 June 2018 21:18:13
email

Glöm inte att anmäla er till Rally Edane...

Edane är nästa deltävling i både Sommar- och SverigeSerie. Fem Barth-notade sträckor på klassik rallymark (säger bara Per Eklund!) i trakterna av Edane/Arvika bjuder på dryga fyra mil högoktanig värmländskt rallygodis.

Sista anmälan nu på söndag 1 juli!

Inbjudan och anmälan hittar du på www.raceconsulting.se

Hjärtligt välkomna!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger med org och MK Team Westom

(1154) Roger Fransson
Thu, 28 June 2018 16:56:59
email

Förvarnar om semester...

Direkt efter Edane (7 juli), så tar jag och Lotta välbehövlig semester i fyra veckor. Då kommer vi att vara näst intill omöjliga att nå.

Under den tiden kommer det inte heller att gå att beställa dekalsatser eller liknande.

OBS! Angående specifikt dekaler: Jag gör sista sammanställningen för utskick innan semestern nu på söndag kväll, 1 juli. Nästa utskick blir först innan Kil i början av Augusti.

Det som inte är beställt nu på söndag 1 juli 18:00 kommer inte att skickas förrän i början av Augusti.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger(1153) Roger Fransson
Wed, 27 June 2018 10:56:59
email

Rent generellt...

Jag har särskilt svårt att ha åsikter om, eller att ta ansvar för, enskilda händelser och bedömningar som hände före jag blev ansvarig för klassen 2011.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1152) Martin
Tue, 26 June 2018 19:53:15
email

Men Niclas Carlsson körde och vann med sin 940 som var privat import, innebar det att han tilläts tävla felaktigt ?

Mvh
Martin

(1151) Roger Fransson
Tue, 26 June 2018 19:52:46
email

Ny Teknisk Bulletin publicerad...

Nu är en ny Teknisk Bulletin publicerad rörande 740 och 940 bilar med originalmonterad taklucka.

I korthet inbär den att dessa bilar inte får användas med mindre än att takluckan svetsas igen eller att taket byts ut, båda insatserna måste ske på fackmannamässigt sätt.

Bulletinen är i enlighet med vårt regelverk omedelbart gällande.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger med organisation

(1150) Roger Fransson
Tue, 26 June 2018 10:28:31
email

Håkan ...

Det var inte alls mi mening att förolämpa dig men när du skrev att det inte finns någon text om importbilar så utgick jag bara (felaktigt?) från att du missat den viktiga textpassagen i 0.1.

Att en bil är registrerad, skattad och försäkrad i Sverige ändrar inte det faktum att den kan ha varit avsedd för export från början.

Anledningen till att exportbilar inte är godkända är att det förekommit en mängd bilar med udda lösningar och utrustningar på exportmarknaderna - kom ihåg att detta i hög grad var före EU och E-godkända bilar.

För att hålla vårt reglemente rättvist och inte onödigt krångligt så tog Carleric tidigt det kloka beslutet att inte ge sig in i den djungeln utan valde att inte godkänna dessa bilar.

Angående KBT och deras ansvar så är detta redan utrett. Jag respekterar din åsikt men det är helt enkelt vi (jag!) som gjort fel. Det är ingen liten grupp som vetat något som man inte berättat för oss andra.

Håkan, jag vet inte hur det är med dig men trots att jag är klassansvarig så gör jag fel ibland, ganska ofta faktiskt. Det enda man kan göra då är att rätta till misstaget så snabbt som möjligt och leva med konsekvenserna.

Nu är det på väg att bli en höna av en fjäder och plötsligt verkar det som om frågan om taklucka på 740/940 VOC är en stor fråga - det är det inte!

Jag anser nu frågan utredd och om inget väsentligt nytt tillkommer så kommer jag inte att kommentera detta mer.

Detsamma gäller importbilar. Jag har nu utrett både att regelverket finns och varför liksom att det är korrekt och funktionellt. Därför lämnar jag också den frågan därhän med från och med nu, allt detta också i enlighet med reglerna här i Gästboken som du kan läsa ovanför kommentarsfältet.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1149) Håkan Pettersson
Tue, 26 June 2018 07:26:48
email

Roger, jag läser inte ett reglemente slarvigt, tro mig. Men du missade fortsättningen: "Den ska vara avsedd för den allmäna, svenska marknaden (motsvarande) samt registrerad skattad och försäkrad". En bil som är importerad från t.ex Tyskland motsvarar väl en bil för den svenska marknaden? Men inte den från England för den är högerstyrd. Vi har säkert olika tolkningar men påstå inte att jag läser slarvigt.

Jag tycker visst KBT har ett ansvar mot oss som enda tillverkare av godkända burar, att en liten grupp har vetat om det hjälper inte, all sådan information bör finnas på deras hemsida.

Mvh Håkan

(1148) Roger Fransson
Mon, 25 June 2018 23:28:36
email

Angående bil med taklucka, del 2. Svar på dina frågor Håkan...

1. Vi får innerligt hoppas att ingen bil med taklucka är i det stadiet av byggnation. Om så då måste det åtgärdas. Den som började bygga på bil med taklucka borde tänkt till en extra gång av det enkla skälet "sin egen säkerhet" redan innan bygget drogs igång.

Om det är så illa att någon bil ändå befinner sig i det stadiet så gör denne någon sig själv en välgärning med att ta extraarbetet att svetsa igen, alternativt byta tak (som efter en skada) och lacka om detta nya tak för att öka sin egen säkerhet. När olyckan är fram är det för sent.

2. KBT har inget ansvar i detta. Felet ligger helt hos oss i den felaktiga hänvisning till punkt 1.3.3 i basreglementet som finns i 740/940 reglemente, en hänvisning som alltså funnits där hela tiden. Ett mycket liten formalitet som alltså har väsentlig betydelse i just detta avseende. Denna hänvisning skulle helt enkelt inte ha varit där från början, istället skulle det förtydligats att 740/940 bilar med taklucka inte är tillåtna att använda med mindre än att takluckan byggs bort på professionellt sätt eller att taket byts.

KBT har redan från början varit tydlig i vad som gäller gentemot oss och har därför inte haft anledning att informera om detta separat. KBT kan inte förväntas göra mer än så.

3. Problemet har upptäckts nu då frågan drevs hårt på Facebook och åtgärdas då direkt av oss, något annat kan vi inte göra.

4. Angående importbilar. Där har du läst reglementet för slarvigt Håkan. Redan i punkten 0.1 Tillåtna bilar, andra stycket står det tydligt: "Den ska vara avsedd för den allmänna svenska marknaden..."

Hoppas detta är svar på dina frågor.

Vänliga hälsningar!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1147) Håkan Pettersson
Mon, 25 June 2018 22:15:45
email

Lite följdfrågor ang. taklucka. Ni menar om någon nu sitter med en 940 som nästan är färdig, lackad och så med taklucka måste nu börja svetsa om taket med en ny lackning på köpet? Var finns KBT's ansvar här? Jag tycker att den informationen skulle varit hos dom från början, finns ingen information på deras hemsida, skickas det med byggsatsen? När fick ni reda på det? Många frågor som ni måste klargöra, och även KBT.

Sen en fråga som ingen svarat på än på er fb-sida, importbilar, det finns ingen text att du inte får bygga på importerad bil?


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha