Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(16) Jens Thorsell
Sun, 3 November 2013 11:37:34
email

Undrar lite över startbonus i Sverigeserien för de som uppfyller kriterierna!
Hur går vi till väga?
Formerna för fördelningen av priserna/premierna är väl inte helt beslutade ännu, eller?
//Jens

(15) Fredrik Jansson
Fri, 1 November 2013 12:04:07
url  email

Andreas de va precis de ja va nyfiken på och veta för jag ska också byta från 3:91 till 4:10 o va fundersam om man ens märkte skillnad. :)

(14) Andreas Liljeberg
Thu, 31 October 2013 22:03:47
email

Fredrik, ang utväxling.
Jag kör 240 med B23 och måste säga att det blev stor skillnad att gå från 3.91 till 4.10. Eftersom i alla fall min motor är känslig för att tappa varv med avseende på vridet så blev körbarheten klart bättre.
/Andreas

(13) RogerFransson
Thu, 31 October 2013 14:32:45
email

Angående SBF´s sanktion av VOC Mekonomen Rally för 2014...

Som den som följt debatten vet så behöver vi numera årlig sanktion av SBF för vårt reglemente, en helt nytt krav.

Har precis lagt på luren med Magnus Månsson, rallyutskottets ordförande där han bekräftar att:
- Beslutet om sanktion är taget
- Sanktionen gäller precis som idag för vårt reglemente i sin helhet.
- Vårt reglemente inom kort kommer att finnas länkat från "externa länkar" under rally/regler
- Vår klass också inom kort kommer att finnas med med sitt rätta namn på er arrangörers blankett där ni ansöker till SBF och tävlingstillstånd.

Kort sagt: Inga hinder att bjuda in VOC Mekonomen Rally till tävling även under 2014, ett år också kommer att bli ett jubileumsår - 25 år sedan klassen skapades 1989!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger
(12) Fredrik
Thu, 31 October 2013 11:52:19
url  email

Kloka ord Roger!

För att få en bild av hur aktiv driften av Gr. F kommer att bli och hur hårt man från förbundets sida kommer att jobba med klasserna kan man titta på den hemsida som det hänvisas till i de officiella meddelandena och pressreleaserna från SBF. Där ska reglementen och information läggas upp löpande. Trots att reglementena släpptes 24/9 och 3/10, trots att det publicerats officiella meddelanden rörande Gr. F på SBF:s hemsida och trots att man börjat tävla i de nya klasserna så har inget hänt på denna hemsida.

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik

(11) RogerFransson
Wed, 30 October 2013 17:50:47
email

Angående VOC Mekonomen Rally och Grupp F, Ingemar och andra...

Just nu är positionerna om inte låsta så väldigt tröga. SBF jobbar vidare med GrF såväl FWD (framhjulsdrivet) som RWD (bakhjulsdrivet).

Det du säger om att starta alternativa standardrallybilsklasser för nyare bilar och låta VOC vara i fred är vad vi sagt till förbundet långt innan vi ens kände till att GrF var under utveckling.

Vi har förstås också mycket kontakter med arrangörer och tävlande i hela landet, och vi vågar påstå att detta också är det som de allra flesta tycker ska ske.

Och, det är också det enda rimliga!

Att slå isär en väl fungerande klass är bara korkat. Och är i förlängningen dåligt för alla: dåligt för tävlande, för klubbar och faktiskt också för förbundet själva.

Jag lovar att återkomma med en förklaring med vad som hänt och vad som kommer att hända.

Tills dess: För kampen vidare för att låta VOC vara som det är. Och för att alla klubbar i er närhet bjuder in oss som VOC Mekonomen Rally och inte i annan klass.

Då skapar vi grunden för att fortsätta vara den rättvisa enhetsklass vi är idag, där alla kan tävla på lika villkor till en rimlig kostnad. Istället för att gå en osäker framtid till mötes i en klass där redan i ett första skede plånboken tillåts skapa ojämlikhet. Och där ingen vet hur framtiden kommer att se ut.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger(10) Ingemar Månsson
Wed, 30 October 2013 11:43:19
email

Hej
Vad händer i frågan om Grupp F kontra Volvo Orginal. Är där låsta positioner eller som många i rallysverige tycker
lös detta på bästa sätt. Låt VOC vara som det är och starta gärna grupp F med nyare bilar. Då möts man på halva vägen och slipper en massa förslorare som jag tycker det verkar nu.

(9) Rickard Gustafsson
Tue, 29 October 2013 00:24:18
email

Tjena Fredrik Jansson
jag har provat båda utväxlingar.. båda är bra dock kan jag säga att det hela beror främst på vilken låda du ska åka med.. 3.91 blir juh lite högre och där med blir även steget trean till just fyran högre..
Jag har provat och vunnit som C-förare med båda utväxlingar.. ¤.10 är nog att föredra då det passar bättre när det blir lite lägre på fyran.. ;)
/// Rickard

(8) Fredrik Jansson
Mon, 28 October 2013 13:35:53
url  email

Hallå hallå!
Undrar om det är någon som provat hur stor skillnaden är på 4:10 och 3:91 utväxling i bakaxeln och vad som passade bäst.

(7) Jerry
Sun, 27 October 2013 21:07:00
email

Marcus Larsson:

Punkt 7.4 i reglementet. Strålkastare
Extra strålkastare i rally enligt bestämmelserna i rallyreglementet. Dock får endast
extraljus av konventionell typ användas. Så kallat gasljus (xenonljus) eller LED-lj us är
ej tillåtna. Så kallad ljusbox får användas. Om ljusbox används får endast infällda
fästpunkter (sk nitmutter) användas för montering i huven.


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha