Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1300)
(20) Christer Karlsson
Sun, 3 November 2013 20:40:14
email

Hej
När det gäller Finlands tävlingarna så tror jag som Kenneth Tomasson . Är säkert skit fränt men dyrt för många

(19) Jerry
Sun, 3 November 2013 19:56:21
email

Jag tror nog att det är ett fåtal som inte tyckte om att man körde i Finland och dom som körde där kommer garanterat köra igen!

Om nu avståndet till tävlingen är det som gör att du tror att så många skulle klaga kan man ju nämna att mellan t ex Piteå och finaltävlingen i Örebro är det nog 95 mil och då är det en av dom tävlingar som ligger närmast! VOC-åkare är av hårdare virke än så ;)

(18) Kenneth Tomasson
Sun, 3 November 2013 18:08:42
url  email

Hej!
Jag tycker det är synd att den som vill satsa på sverige-serien är tvungen att åka till finland, för att ta poäng.
Skulle det inte vara bättre om de som vill åker dit bara för skojs skull i stället?
Man skulle ju kunna tänka sig att någon organiserar upp det med anmälan osv. i alla fall, så kanske det blir ett gäng som åker dit enbart för att få uppleva de finska vägarna.
Volvo mekonomen är ju en budgetklass för de som kanske inte har den största plånboken, då tycker jag det är fel att fördyra genom att lägga deltävlingar utomlands. Jag tror många håller med mig i denna fråga (även om de inte har varit alltför högljudda).
Skrivet i all välmening.
Kom gärna med synpunkter och sakliga argument kring detta!
Torsby 20131103// Kenneth T


(17) RogerFransson
Sun, 3 November 2013 14:53:44
email

Angående startbonus...

Jo, formerna är precis som sagts. Dvs, alla som kört full SverigeSerie (6 starter i A/B eller fem starter i C/Junior) delar på de rena pengarna. Har inte hunnit finräkna och få ut nyheten men det är ungefär 25 000:- i rena pengar som vi ska dela ut. Resten av de 100 000:- delades ju ut på prisutdelningen.

Allt du måste göra för att få dina pengar är att maila mig:
- Ditt namn
- Namn på kontoinnehavare (om det står på någon annan)
- Vilken bank du har
- Bankkontonummer OBS! Inklusive clearingnummer

Då kommer pengarna inom någon vecka.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(16) Jens Thorsell
Sun, 3 November 2013 11:37:34
email

Undrar lite över startbonus i Sverigeserien för de som uppfyller kriterierna!
Hur går vi till väga?
Formerna för fördelningen av priserna/premierna är väl inte helt beslutade ännu, eller?
//Jens

(15) Fredrik Jansson
Fri, 1 November 2013 12:04:07
url  email

Andreas de va precis de ja va nyfiken på och veta för jag ska också byta från 3:91 till 4:10 o va fundersam om man ens märkte skillnad. :)

(14) Andreas Liljeberg
Thu, 31 October 2013 22:03:47
email

Fredrik, ang utväxling.
Jag kör 240 med B23 och måste säga att det blev stor skillnad att gå från 3.91 till 4.10. Eftersom i alla fall min motor är känslig för att tappa varv med avseende på vridet så blev körbarheten klart bättre.
/Andreas

(13) RogerFransson
Thu, 31 October 2013 14:32:45
email

Angående SBF´s sanktion av VOC Mekonomen Rally för 2014...

Som den som följt debatten vet så behöver vi numera årlig sanktion av SBF för vårt reglemente, en helt nytt krav.

Har precis lagt på luren med Magnus Månsson, rallyutskottets ordförande där han bekräftar att:
- Beslutet om sanktion är taget
- Sanktionen gäller precis som idag för vårt reglemente i sin helhet.
- Vårt reglemente inom kort kommer att finnas länkat från "externa länkar" under rally/regler
- Vår klass också inom kort kommer att finnas med med sitt rätta namn på er arrangörers blankett där ni ansöker till SBF och tävlingstillstånd.

Kort sagt: Inga hinder att bjuda in VOC Mekonomen Rally till tävling även under 2014, ett år också kommer att bli ett jubileumsår - 25 år sedan klassen skapades 1989!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger
(12) Fredrik
Thu, 31 October 2013 11:52:19
url  email

Kloka ord Roger!

För att få en bild av hur aktiv driften av Gr. F kommer att bli och hur hårt man från förbundets sida kommer att jobba med klasserna kan man titta på den hemsida som det hänvisas till i de officiella meddelandena och pressreleaserna från SBF. Där ska reglementen och information läggas upp löpande. Trots att reglementena släpptes 24/9 och 3/10, trots att det publicerats officiella meddelanden rörande Gr. F på SBF:s hemsida och trots att man börjat tävla i de nya klasserna så har inget hänt på denna hemsida.

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik

(11) RogerFransson
Wed, 30 October 2013 17:50:47
email

Angående VOC Mekonomen Rally och Grupp F, Ingemar och andra...

Just nu är positionerna om inte låsta så väldigt tröga. SBF jobbar vidare med GrF såväl FWD (framhjulsdrivet) som RWD (bakhjulsdrivet).

Det du säger om att starta alternativa standardrallybilsklasser för nyare bilar och låta VOC vara i fred är vad vi sagt till förbundet långt innan vi ens kände till att GrF var under utveckling.

Vi har förstås också mycket kontakter med arrangörer och tävlande i hela landet, och vi vågar påstå att detta också är det som de allra flesta tycker ska ske.

Och, det är också det enda rimliga!

Att slå isär en väl fungerande klass är bara korkat. Och är i förlängningen dåligt för alla: dåligt för tävlande, för klubbar och faktiskt också för förbundet själva.

Jag lovar att återkomma med en förklaring med vad som hänt och vad som kommer att hända.

Tills dess: För kampen vidare för att låta VOC vara som det är. Och för att alla klubbar i er närhet bjuder in oss som VOC Mekonomen Rally och inte i annan klass.

Då skapar vi grunden för att fortsätta vara den rättvisa enhetsklass vi är idag, där alla kan tävla på lika villkor till en rimlig kostnad. Istället för att gå en osäker framtid till mötes i en klass där redan i ett första skede plånboken tillåts skapa ojämlikhet. Och där ingen vet hur framtiden kommer att se ut.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger
 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha