Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(76) Roger Fransson
Mon, 2 December 2013 15:08:06
email

Uppdaterad avdelning ARRANGÖRER här på sajten...

Vi har uppdaterat vår avdelning ARRANGÖRER. Den förra versionens formuleringar hörde samman med en besvärlig situation vi hade då förbundet betedde sig besynnerligt i början av sommaren.

Några formuleringar där gick att misstolka. Vi hoppas att vi med den uppdaterade versionen av texten direkt på sidan tillsammans med ett likaledes uppdaterat dokument "Vanliga frågor...etc" har lyckats åtgärda detta.

Finns det fortfarande frågetecken eller något du upplever onödigt hårt uttryckt? Tveka inte att höra av er. Enklast nås vi på mail som du hittar här nedanför.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(75) Roger Fransson
Mon, 2 December 2013 15:00:26
email

Angående SverigeSerien 2014 slutliga omfattning/utformning...

Vi hade ambitionen att ha detta helt klart innan december, och idag skriver vi 2 december. Anledningen är att jag haft väldigt mycket med ett av de företag jag är inblandad i, har helt enkelt inte haft tid att få allt på plats.

Ja, jag vet: Jag skrev aldrig någon ledighetsansökan från mitt åtagande i VOC Mekonomen Rally. Ber om ursäkt!

Grundtipset är att vi kör på precis som vanligt på den kalender som är presenterad sedan länge.

Tankar på alternativa upplägg var förstås i sig en följd av GrF:s kapningsprojekt. Vill också betona att det inte var jag som hittade på GrF RWD. De små och obetydliga innovationer jag bidragit med till världen är hur obetydliga de än må vara i alla fall inget som redan var uppfunnet då jag kom med dem.

Det mest sannolika är att vi istället kör vidare med vårt projekt att öka prispotten i SverigeSerien och dessutom intensifierar jobbet att ytterligare förbilliga Finlandsäventyret.

Definitiva besked om SverigeSerien 2014 ska allra senast finnas innan vi går på julledighet.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(74) Arne Rådström
Fri, 29 November 2013 14:29:28
email

Hej.Du skriver att sverigeserien ev skall utökas med flera tävlingar.Det vore bra om detta är fastställt innan serien startar.
Om det blir flera,hur blir poängräkningen?Antal sommar tävlingar,antal vinter tävlingar?Hur många skall räknas osv.

Arne Rådström
070/590 20 25

(73) Björn Kallin
Fri, 29 November 2013 14:22:46
email

har nog ett handsfack. 0704004661(72) Kent Larsson
Thu, 28 November 2013 20:35:19
email

Hallå!
Är det någon som har en handsfack lucka till en volvo 240 årsmodell 1980 liggande? Saknar en i räcern:-)
Ring eller smsa 0706147122
Mvh Kent Larsson Segmon

(71) Roger Fransson
Tue, 26 November 2013 20:02:50
email

Klart du kan bygga VOC bil även efter sista december i år!!!

Ingemar, självklart kan du bygga VOC Mekonomen bil även nästa år, och nästa, och nästa...

Det du inte kan bygga efter 31/12 är en 940 GrF bil som också är godkänd i VOC Mekonomen Rally. I GrF får man inte använda vår certbåge i bilar byggda efter 31/12 i år. I våra bilar måste du som bekant bygga med den bågen.

Det enda kloka och framtidssäkra råd jag kan ge är att hålla era bilar helt enligt våra regler. VOC Mekonomen är en MYCKET större klass än GrF och GrF RWD kommer förmodligen under lång tid inte att bestå av annat än till 95% av vår bilar inbjudna i "fel" klass.

Det finns massor med oklarheter om GrF men dessa väljer jag att utelämna här och istället dra med förbundet.

I en framtid kommer också andra bilar in i GrF, märk hur diplomatiskt de (den!) ansvariga alltid svarar på frågan, de säger alltid "för närvarande finns inga planer på några andra bilar än Volvo".

Detta kommer inte att hålla i framtiden av flera skäl, inte minsta av att ett förbund som sitter på en monopolistisk position i svenskt rally inte klarar krav från tex konkurrensverk.

När BMW 320 mfl tar över i GrF, då är inte längre GrF ens nära en enhetsklass. Då kommer alla VOC åkare att vilja åka vår enhetsklass igen... och då är det viktigt att du/ni inte låtit era bilar förfalla till en bastard som inte passar in någonstans.

Att starta en klass som inte är något annat än en som redan finns och därmed försöka slå sönder den till två, det är dåligt för alla: För förare, klubbar, för klassen förstås och faktiskt också för SBF själva. Då detta blåst över kommer det vara väldigt svårt att låta bli att säga "vad var det jag sa".

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(70) Ingemar
Tue, 26 November 2013 17:35:49
email

Hej
Om jag fattat det rätt så kan man inte bygga ny VOC bil och få den godkänd efter 31/12. Är det en fråga som är uppe för diskusion att försöka förlänga så att bilar får fortsätta tillverkas eller den möjligheten är helt stängd??

(69) Daniel
Mon, 25 November 2013 14:56:48
email

vilka fälgar ska man ha till 16 tum isdäck
sa va till en 940 voc
Gärna plåtfälgar

(68) Tottie
Fri, 22 November 2013 06:55:43
email

Tack Fredrik, det var snällt sagt.
Under forumets glansdagar var det ganska mycket aktivitet, det till och med sponsrades det på klistermärken och mössor:)

Lycka till med allt:)

(67) Fredrik
Thu, 21 November 2013 08:17:12
url  email

Tack Tottie!

Ett mycket välbyggt forum. Vi har inte riktigt så hög ambitionsnivå i alla fall inte i ett första steg. Men väldigt inspirerande!

/ Fredrik


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha