Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1264)
(34) Christer Karlsson
Sat, 9 November 2013 13:17:37
email

Som det ser ut nu så kommer nog sonen åka Svenska Rallycupen i år också . Det blir mycket billigare och med bra priser i den cupen också . Och för våran del så blir det kanske en övernattning på 6 st tävlingar i år vart det ingen ,Han kanske åker någon tävling i Sverigeserien som han gjorde i år . Men jag tror fortfarande att det är skit fränt att åka Finland . MEN DYRT !!

(33) Christer Karlsson
Sat, 9 November 2013 13:11:40
email

Som det ser ut nu så kommer nog sonen åka

(32) Fredrik
Sat, 9 November 2013 13:01:46
email

Måste bara hålla med dig om att färjeöverfarten är en stor post i tävlingsbudgeten. Vi trodde att vi som medlemmar skulle få ta del av SBF's avtal för att få ner kostnaden lite, något som visade sig vara svårt. I år ska vi titta på andra möjligheter att få ner kostnaden, då kanske man kan ta servicebussen med sig till en vettig peng.

Om det finns möjlighet att titta på boende för att ytterligare förbilliga ska vi så klart göra det också.

Om någon är villig att jobba tillsammans med oss med dessa frågor är det bara att ta kontakt, om vi hjälps åt kan det bara bli ännu bättre än det var i år.

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik

(31) Fredrik
Sat, 9 November 2013 12:26:55
url  email

Redovisa hela din uträkning, du kan ta det via mail om du inte vill att alla ska se, så jag förstår hur du tänker. Men färjepriserna är kontrollerade och många har åkt över för det priset. Recce och shakedown var frivillga möjligheter som erbjöds, inte på något vis nödvändigt. Det borde vara positivt att få chansen till detta?

Fyra övernattningar på två Sverigeserietävlingar är det normala för många, men utan recce klarade man sig på tre och många hade på så vis möjlighet att spara in en övernattning.

För vissa kan Finlandstävlingarna bli dyrare än de tävlingar man har nära hemmet, precis som en tävling i Boden skulle bli dyr för de som bor i småland eller tvärtom. Men vi måste tänka på alla och se till helheten.

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik

(30) pär nordahl
Sat, 9 November 2013 12:12:40
email

Färjan kostar inga 2600 med buss och släp och va hemma från jobb torsdag-måndag för 6 st. Sluta försvara er med dåliga alternativ reccen vem betalar den bensinen och powerstage när blev den gratis??, räkna vidare Fredrik

(29) Fredrik
Sat, 9 November 2013 12:11:42
url  email

Sen till den verkliga frågan. Vad tillför deltävlingarna i Finland till mästerskapet och klassen?

VOC Mekonomen Rally är en internationell klass som finns i många länder. Kronjuvelen SverigeSerien har länge körts av ett antal internationella förare så det har under en längre tid varit mer än ett svenskt mästerskap för VOC. Klassen har alltid haft som ambition att ta svenska förare ut på den internationella arenan, ett viktigt steg för de talanger som vill något med sitt rallyåkande på sikt. VOC Mekonomen Rally har som klass ambitionen att vara den klass som levererar våra svenska rallytalanger och jag vill mena att vi har rätt att ha ganska hög svansföring när man tittar på hur vi lyckats. Att vi är en internationell klass som erbjuder möjligheter att tävla utomlands är en viktig framgångsfaktor.

Men vi har också en ambition att erbjuda gott kamratskap, fantastiska tävlingar och upplevelser för de som inte tänkt bli en framtida världsmästare. Deltävlingarna i Finland bidrar även till detta.

De bidrar även på andra sätt till att höja hela klassen VOC Mekonomen Rally, vilket bl.a. kan göra oss ännu mer attraktiva för våra nuvarande och framtida samarbetspartners.

Jag skulle kunna hålla på en bra stund till, Finlandstävlingarna är inget vi snabbt snabbt snöt ut i näven för att det verkade som en kul grej. De är resultatet av ett ett långsiktigt strategiskt planerande och väldigt många idéella timmar. Det blir alldeles för långt om jag ska ta allt, men fråga jättegärna om ni undrar över något eller har idéer eller är villig att hjälpa till på annat sätt.

Jag tycker i alla fall att arbetet med finlandstävlingarna redan första året gett resultat. Reaktioner från de som var med finns att läsa i gamla gästboken, det har varit både en fin upplevelse och gett nödvändig internationell erfarenhet. Den impact det fick i media kan inte ha gått någon förbi. Dessutom är det saker som inte syns utåt, men det har öppnat en del dörrar för oss som klass.

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik(28) Fredrik
Sat, 9 November 2013 11:41:10
url  email

Det skulle vara intressant att se hur du räknar Pär, så att vi kan se över hur vi tänkt ifall att vi missat något. Roger har redovisat hur han räknar och tänker. På det stora hela går det ut på en färjeövergång för c:a 2600 och en anmälningsavgift på under 2000 för två tävlingar.

Antalet övernattningar för de båda finlandstävlingarna blir inte fler än man måste räkna med vid två SverigeSerietävlingar i Sverige. Resvägen är inte heller en faktor då det för de flesta är betydligt kortare än vad det ofta är för tävlingar inom landets gränser.

Hjälp oss förstå, men glöm inte att jämföra med två tävlingar i Sverige och att ibland har vissa tur och slipper en del övernattningar, men det är inget man kan räkna med.

VOC Mekonomen Rally - Fredrik

(27) pär nordahl
Sat, 9 November 2013 10:55:48
email

Du och förarådet har väldigt udda räknesätt!! Det är inte så många som vill åka i finland som du tror Roger. Kolla föranmälan och verkligheten sen kollar du av dom som va "tvingade" sen kan du också räkna resten. När prata förarådet med dom aktiva???? Dax att uppdatera???

(26) Roger Fransson
Thu, 7 November 2013 13:31:23
email

Angående att bygga på 87:a, Martin...

1987 är en "mellanmodell" och går därför inte in i vårt reglemente.

Frågan vidarebefodrad till våra tekniker som förklarar det tekniska lite närmare.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(25) RogerFransson
Thu, 7 November 2013 10:33:43
email

Framskärm till Volvo 240...

Robert, den ska du självklart köpa på Mekonomen. Då följer du vårt reglemente och dessutom får du rabatt.

En snabb sökning på www.mekonomen.se gav träff både på höger och vänster skärm:

http://www.mekonomen.se/bil/sok/SearchProduct?filter.searchquerytext=framskärm+volvo+240

/ VOC Mekonomen Rally - Roger


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha