Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1264)
(44) pär nordahl
Sun, 10 November 2013 09:36:55
email

Hej igen, jag vaknade på den dåliga sidan inge konstigare än så. Jag skriver inte att allt va skit det är detta med den billiga faktorn jag inte får till. Och största faktorn är den med sponsorer när man kallar detta för volvons sm så köper inte dom 2 tävlingar i Finland. Forskat något i vart alla folk som skulle åka men som inte åkte tog vägen?

(43) Roger Öberg
Sun, 10 November 2013 00:19:33
email

Jag tycker det var ett nytt och bra initiativ att köra Finland men det är historia nu. Nu skall vi se framåt coh försöka få en serie med varierande typer av tävlingar så att de flesta känner sig motiverade att tävla om medaljerna. Kan ni inte tänka er att köra en tävling i Övre Norras distrikt så att Brage, Thomas och övriga norrförare får känna av lite hemmavägar.

(42) Tobbe
Sat, 9 November 2013 18:48:15
email

Finland kosta mig ca 1500kr/dag mer än när ja åkt här hemma. Båten gick på 2700kr med min buss och släp. 4pers
(Och kul va det)

(41) Roger Fransson
Sat, 9 November 2013 18:09:07
email

Finland...

Nordahl, jag vet inte vilken sida du vakande på i morse :-)

Vi talar om två olika saker: Vad det MÅSTE kosta, och vad det KAN kosta. Billigast möjligt kontra maxat.

Alla tävlingar går att göra dyra om man vill. Alltid ut på nya däck efter varje service. Boende på hotell. Etc etc...

Det jag och Fredrik visat på var hur det gick/går att göra Finland billigast möjligt.

Själv trixar jag som tusan för att få ihop ekonomin. Lånar dragbilar. Samordnar service med andra. Skickar grejor som vi inte får plats med med andra som har plats.

Peace! Och trevlig helg!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(40) Simon
Sat, 9 November 2013 17:38:20
email

Hej jag åkte i Finland och det är den billigaste sverigeserietävling jag åkt sen 09.
Med vänlig hälsning, simon

(39) pär nordahl
Sat, 9 November 2013 16:13:38
email

Jag har buss och släp! Och är tävlingsmänniska så jag godtar inte detta med frivilliga alternativ. Det blir ledigt 1 hel vecka hur ni än vrider och vänder på det. Sluta vänd på allt till super priser med lånade bilar och bo i tält alternativ!

(38) Fredrik Erixon
Sat, 9 November 2013 15:28:08
email

Grejen får vår del va fordonshöjden som med våra MB sprinters mfl övergick 2.40m gränsen och då händer det grejer med priset..
Kollade att hyra mindre buss men det va inget besparande alternativ tyvärr.

Men om det nu blir Finland nästa år,så är det ju idé att förhandla med rederierna i god tid före avresa kanske?
SBF har kanske avtal även nästa år.(37) Fredrik
Sat, 9 November 2013 14:46:17
url  email

Man kan också välja att resa 4 personer i minibuss inklusive övernattning i hytt. Denna resa gick på 2680 kr.

Resebokning

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik

(36) pär nordahl
Sat, 9 November 2013 14:13:21
email

Det kostade 6700 med buss det är sanningen.

(35) Roger Fransson
Sat, 9 November 2013 14:11:26
url  email

Angående SverigeSerie i Finland...

Först vill jag konstatera ett par saker: Först, att vi kör i Finland är bra för fler än oss som väljer att vara på plats i Finland, det är bra för klassen, och det som är bra för klassen är bra för oss alla.

Sedan, Christer, den här klassen och även SverigeSerien är upplagd så att man ska kunna delta på sina egna villkor, inte behöva köra allt om man inte vill. Vi är stolta att så många väljer SverigeSerien och uppskattar sådant som att vara huvudklass och gå ut först i fältet på perfekta vägar i de flesta tävlingarna. Och att alla tävlingar håller väldigt hög klass.

Sedan måste jag rätta Fredrik lite: Övernattningen mellan torsdag och fredag gör man på färjan och kostnaden för den ingår därför i färjekostnaden, och den kostnaden har jag personligen både kollat och dubbelkollat - men den krävde att man bokade i tid, men detta är förstås upp till en själv. Liksom att budgeten klarade en normal minibuss, inte en större buss.

Rättelse två: Det var finska förbundets jättefina avtal vi hade löfte om att kunna nyttja (inte SBF:s), det visade sig dock sent att det inte gick. Därför blev inte vår reseplanering alls vad vi hade hoppats. Något vi måste räkna på "inkörnings-problem-kontot" då vi gör saker som inte gjorts tidigare. Till nästa år så hoppas jag att vi hittar någon som kan ta sig an dessa frågor, dvs att förhandla resor/boende för klassens räkning.

Sedan förstår jag inte riktigt din matematik Nordahl, Shake-Down är i högst grad frivillig. Och varför ska du vara ledig på måndag? Jag, Lotta och Fredrik var det inte trots att vi hade betydligt längre hem och dessutom hade vår färjeöverfart på söndag kväll.

Jag summerar: Man måste vara ledig torsdag och fredag från jobbet. Bensin till Recce ska absolut räknas med i en budget. Resan "på land" blir tämligen normal för de flesta. Färja inklusive hytt för fyra finns från 2 600:-. Det blir två övernattningar i Finland. Och startavgiften för två tävlingar är 2 000:-.

Angående hur mycket vi i förarråd och organisation pratar med förare: personligen minst 300 dagar per år! De flesta dagar med flera olika förare. Och resten av förarrådet är också väldigt tillgängliga och dessutom väldigt ofta på plats ute på tävlingar.

Men! Vi kan förstås ändå gjort en felbedömning. Jag tror att vi ska försöka att gå ut med en enkel fråga till alla som kört SverigeSerie i år och helt enkelt fråga alla förare. Har vi bedömt fel så ska vi förstås ändra oss, svårare än så är det inte.

Och, jag uppmanar också, redovisa hur er efterkalkyl ser ut så att vi får en faktabaserad diskussion.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha