Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1248)
(38) Fredrik Erixon
Sat, 9 November 2013 15:28:08
email

Grejen får vår del va fordonshöjden som med våra MB sprinters mfl övergick 2.40m gränsen och då händer det grejer med priset..
Kollade att hyra mindre buss men det va inget besparande alternativ tyvärr.

Men om det nu blir Finland nästa år,så är det ju idé att förhandla med rederierna i god tid före avresa kanske?
SBF har kanske avtal även nästa år.(37) Fredrik
Sat, 9 November 2013 14:46:17
url  email

Man kan också välja att resa 4 personer i minibuss inklusive övernattning i hytt. Denna resa gick på 2680 kr.

Resebokning

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik

(36) pär nordahl
Sat, 9 November 2013 14:13:21
email

Det kostade 6700 med buss det är sanningen.

(35) Roger Fransson
Sat, 9 November 2013 14:11:26
url  email

Angående SverigeSerie i Finland...

Först vill jag konstatera ett par saker: Först, att vi kör i Finland är bra för fler än oss som väljer att vara på plats i Finland, det är bra för klassen, och det som är bra för klassen är bra för oss alla.

Sedan, Christer, den här klassen och även SverigeSerien är upplagd så att man ska kunna delta på sina egna villkor, inte behöva köra allt om man inte vill. Vi är stolta att så många väljer SverigeSerien och uppskattar sådant som att vara huvudklass och gå ut först i fältet på perfekta vägar i de flesta tävlingarna. Och att alla tävlingar håller väldigt hög klass.

Sedan måste jag rätta Fredrik lite: Övernattningen mellan torsdag och fredag gör man på färjan och kostnaden för den ingår därför i färjekostnaden, och den kostnaden har jag personligen både kollat och dubbelkollat - men den krävde att man bokade i tid, men detta är förstås upp till en själv. Liksom att budgeten klarade en normal minibuss, inte en större buss.

Rättelse två: Det var finska förbundets jättefina avtal vi hade löfte om att kunna nyttja (inte SBF:s), det visade sig dock sent att det inte gick. Därför blev inte vår reseplanering alls vad vi hade hoppats. Något vi måste räkna på "inkörnings-problem-kontot" då vi gör saker som inte gjorts tidigare. Till nästa år så hoppas jag att vi hittar någon som kan ta sig an dessa frågor, dvs att förhandla resor/boende för klassens räkning.

Sedan förstår jag inte riktigt din matematik Nordahl, Shake-Down är i högst grad frivillig. Och varför ska du vara ledig på måndag? Jag, Lotta och Fredrik var det inte trots att vi hade betydligt längre hem och dessutom hade vår färjeöverfart på söndag kväll.

Jag summerar: Man måste vara ledig torsdag och fredag från jobbet. Bensin till Recce ska absolut räknas med i en budget. Resan "på land" blir tämligen normal för de flesta. Färja inklusive hytt för fyra finns från 2 600:-. Det blir två övernattningar i Finland. Och startavgiften för två tävlingar är 2 000:-.

Angående hur mycket vi i förarråd och organisation pratar med förare: personligen minst 300 dagar per år! De flesta dagar med flera olika förare. Och resten av förarrådet är också väldigt tillgängliga och dessutom väldigt ofta på plats ute på tävlingar.

Men! Vi kan förstås ändå gjort en felbedömning. Jag tror att vi ska försöka att gå ut med en enkel fråga till alla som kört SverigeSerie i år och helt enkelt fråga alla förare. Har vi bedömt fel så ska vi förstås ändra oss, svårare än så är det inte.

Och, jag uppmanar också, redovisa hur er efterkalkyl ser ut så att vi får en faktabaserad diskussion.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(34) Christer Karlsson
Sat, 9 November 2013 13:17:37
email

Som det ser ut nu så kommer nog sonen åka Svenska Rallycupen i år också . Det blir mycket billigare och med bra priser i den cupen också . Och för våran del så blir det kanske en övernattning på 6 st tävlingar i år vart det ingen ,Han kanske åker någon tävling i Sverigeserien som han gjorde i år . Men jag tror fortfarande att det är skit fränt att åka Finland . MEN DYRT !!

(33) Christer Karlsson
Sat, 9 November 2013 13:11:40
email

Som det ser ut nu så kommer nog sonen åka

(32) Fredrik
Sat, 9 November 2013 13:01:46
email

Måste bara hålla med dig om att färjeöverfarten är en stor post i tävlingsbudgeten. Vi trodde att vi som medlemmar skulle få ta del av SBF's avtal för att få ner kostnaden lite, något som visade sig vara svårt. I år ska vi titta på andra möjligheter att få ner kostnaden, då kanske man kan ta servicebussen med sig till en vettig peng.

Om det finns möjlighet att titta på boende för att ytterligare förbilliga ska vi så klart göra det också.

Om någon är villig att jobba tillsammans med oss med dessa frågor är det bara att ta kontakt, om vi hjälps åt kan det bara bli ännu bättre än det var i år.

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik

(31) Fredrik
Sat, 9 November 2013 12:26:55
url  email

Redovisa hela din uträkning, du kan ta det via mail om du inte vill att alla ska se, så jag förstår hur du tänker. Men färjepriserna är kontrollerade och många har åkt över för det priset. Recce och shakedown var frivillga möjligheter som erbjöds, inte på något vis nödvändigt. Det borde vara positivt att få chansen till detta?

Fyra övernattningar på två Sverigeserietävlingar är det normala för många, men utan recce klarade man sig på tre och många hade på så vis möjlighet att spara in en övernattning.

För vissa kan Finlandstävlingarna bli dyrare än de tävlingar man har nära hemmet, precis som en tävling i Boden skulle bli dyr för de som bor i småland eller tvärtom. Men vi måste tänka på alla och se till helheten.

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik

(30) pär nordahl
Sat, 9 November 2013 12:12:40
email

Färjan kostar inga 2600 med buss och släp och va hemma från jobb torsdag-måndag för 6 st. Sluta försvara er med dåliga alternativ reccen vem betalar den bensinen och powerstage när blev den gratis??, räkna vidare Fredrik

(29) Fredrik
Sat, 9 November 2013 12:11:42
url  email

Sen till den verkliga frågan. Vad tillför deltävlingarna i Finland till mästerskapet och klassen?

VOC Mekonomen Rally är en internationell klass som finns i många länder. Kronjuvelen SverigeSerien har länge körts av ett antal internationella förare så det har under en längre tid varit mer än ett svenskt mästerskap för VOC. Klassen har alltid haft som ambition att ta svenska förare ut på den internationella arenan, ett viktigt steg för de talanger som vill något med sitt rallyåkande på sikt. VOC Mekonomen Rally har som klass ambitionen att vara den klass som levererar våra svenska rallytalanger och jag vill mena att vi har rätt att ha ganska hög svansföring när man tittar på hur vi lyckats. Att vi är en internationell klass som erbjuder möjligheter att tävla utomlands är en viktig framgångsfaktor.

Men vi har också en ambition att erbjuda gott kamratskap, fantastiska tävlingar och upplevelser för de som inte tänkt bli en framtida världsmästare. Deltävlingarna i Finland bidrar även till detta.

De bidrar även på andra sätt till att höja hela klassen VOC Mekonomen Rally, vilket bl.a. kan göra oss ännu mer attraktiva för våra nuvarande och framtida samarbetspartners.

Jag skulle kunna hålla på en bra stund till, Finlandstävlingarna är inget vi snabbt snabbt snöt ut i näven för att det verkade som en kul grej. De är resultatet av ett ett långsiktigt strategiskt planerande och väldigt många idéella timmar. Det blir alldeles för långt om jag ska ta allt, men fråga jättegärna om ni undrar över något eller har idéer eller är villig att hjälpa till på annat sätt.

Jag tycker i alla fall att arbetet med finlandstävlingarna redan första året gett resultat. Reaktioner från de som var med finns att läsa i gamla gästboken, det har varit både en fin upplevelse och gett nödvändig internationell erfarenhet. Den impact det fick i media kan inte ha gått någon förbi. Dessutom är det saker som inte syns utåt, men det har öppnat en del dörrar för oss som klass.

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik
 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha