Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(1216) Roger Fransson
Tue, 22 January 2019 16:17:14
email

Extraljusbehov i Vännäs, Henrik och andra ...

Solen går ner redan 15:30 i Vännäs den här tiden på året. Första bil i slutmål är beräknad till 15:00.

Så vi ska egentligen klara oss helt utan extraljus. Men om det blir stopp någonstans så kan de behövas monteras på vid service i alla fall.

Inte ett helt entydigt svar på din fråga Henrik men i alla fall "fakta i målet" om uttrycket tillåts.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1215) Henrik Levin
Mon, 21 January 2019 23:28:06
email

Hej
Brukar man behöva använda extraljusen i Vännäs eller hinner vi ta oss till mål i dagsljus?
Någon fördärvade mina extraljus i Torsby...

(1214) Roger Fransson
Mon, 21 January 2019 21:03:38
email

Glöm inte att anmäla er till Vännäs och Örnsköldsvik...

Båda tävlingarnas inbjudningar och ligger ute på resultatservice.sedär ni också anmäler er.

OBS! Numera är även anmälningslistan för Vännäs Plåt Rallyt uppdelat på förarklass.

Två jättefina rallyn på norrländsk högklassig vinterväg. Vännäs Plåt deltävling i både SverigeSerie och VinterSerie. Och Örnskölden obligatoriskt räknad final i årets Vinterserie.

Till Vännäs måste ni ha inne er anmälan allra senast i övermorgon Onsdag 23 januari och till Örnskölden nu på Fredag 25 januari ... båda stänger klockan 18:00 på kvällen respektive dag.

Välkomna med er anmälan!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger tillsammans med klubbarna

(1213) Björn Kallin
Tue, 15 January 2019 18:45:05
email

Tog med mig fjädrar, fjädertallrik,remskriva,främre rör, från https://www.rallyboutique.com/
Så det finns i Glanshammar, utanför Örebro,så slipper ni frakt om ni åker förbi..

(1212) Fredrik
Tue, 15 January 2019 00:08:35
url  email

Nu är tabellerna efter helgens tävlingar publicerade under fliken "TÄVLINGAR".

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik

(1211) Roger Fransson
Wed, 9 January 2019 13:14:21
email

Angående brickorna, Gustav och andra...

Förstår ditt resonemang, Gustav, men säger ändå klart nej!

Det blir för krångligt för en tekniker att kolla.Med din lösning så kan det vara godkänt med bricka, eller inte godkänt, beroende på vilket stag man använder. Och då måste detta alltså mätas om brickan sitter där. Inte smidigt!

Så därför är det gällande regler som kommer att fortsätta att gälla. Dvs, de extra brickorna är inte godkända.

Passar också på att skicka en viktig passning till alla.

Björn Kallin är vår tekniskt huvudansvariga, han är väldigt duktig kille som har mitt fulla förtroende. När han svarat på frågorna så är det ingen gissning han framför utan det är klassens officiella hållning, precis som om orden är mina egna.

Det måste ni respektera och ni måste också respektera att han inte kan förväntas orka ta en lång dialog i alla frågor, det ena viktigt för någon, det andra för någon annan.

Vill ni ha en till en ändring av något så lyft den frågan på ett positivt sätt och ha också förståelse för att sådana justeringar aldrig kommer omedelbart.

Respektera också att man ofta inte får gehör för sitt förslag, det är nämligen väldigt få som tänkt på alla aspekter och följder som en eventuell föreslagen förändring skulle medföra. Frågan om brickan är ett bra exempel på precis detta.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1210) Gustav
Wed, 9 January 2019 12:39:12
email

Jag tycker att man skall godkänna brickan med det/dem kortare stagen! Monterar man bricka på staget som är 390,5 mm (Detaljnummer 3 530 789) Så bygger brickan 4mm. (har mätt!) Vilket betyder att det ändå är kortare än
396,0 mm (Detaljnummer 3 530 791) och kostar endast 20kr/st istället för nästan 1300kr!! Voc skall ju vara en budget klass, då ska man inte behöva köpa saker som kostar 2500kr istället för 40-50kr!!

Nån som vill diskutera bara ringa mig..076 18 74 082.

(1209) Björn Kallin
Tue, 8 January 2019 14:35:26
email


Längden på godkända casterstag (länkarmsstag) är specificerad i Råd och Tips. Med extra bricka/brickor så stämmer inte de godkända måtten.
Dessutom framgår i Generalklaus 0.1 i respektive reglemente att monterade godkända delar får endast monteras i avsett antal, måste vara korrekt monterade OCH får endast ha den funktion som de var avsedda att ha (0.1 tredje respektive nionde stycket)


(1208) Dennis
Tue, 8 January 2019 13:11:31
email

Kallin
Tycker din förklaring låter konstig
Brickan finns/fans ju på Volvo
Ja menar vi blandar ju å ger lite hur som med grejor
Från 2,7,940
Så varför inte de här också?

(1207) Roger Fransson
Mon, 7 January 2019 16:48:17
email

Förtydligande om sträckor i Finnskogsvalsen...

Som framgår av PM 1 så har det blivit en förändring på fördelningen mellan sträckor i ljus och de i mörker.

För oss som delar rallyt i två delar innebär det att vårt första rally blir kort och av sprintkaraktär, två sträckor på totalt ca 2,5 mil SS. En bra inledning på säsongen.

Därefter får vi ett fullängdsrally i mörker på tre sträckor och totalt cirka 5,5 mil SS.

Det innebär också en något längre service. Har inte sett färdig tidplan men dessa justeringar, tillsammans med ett något mindre startfält än i fjol då även SuperCupen var med, gör att även de som drabbas av en avåkning på rallyts första del (vår första deltävling för året) har möjlighet att hinna tillbaka till omstart efter service.

I VOC delar vi som sagt tävlingen på två, och man startar om i "vår deltävling två" dvs efter service utan tidstillägg även om man då alltså har brutit i huvudtävlingen.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha