Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1342)
(162) Andreas
Mon, 13 January 2014 21:55:11
email

Motorbloggaren Tommy Svensson nämner idag FB-sidan "Rädda VOC Mekonomen Rally" i sin blogg.

http://blogg.kristianstadsbladet.se/motorbloggen/2014/01/13/6174/

/Andreas

(161) Roger Fransson
Fri, 10 January 2014 12:08:52
email

Dekalplacering, Danne...

Ska du köra SverigeSerie så måste dom sitta på plats så det enklaste är att du sätter dit dom som tidigare.

Men, dessa får alltså tävlingar som är utanför SverigeSerien klistra över om de har annan sponsor som köpt den platsen.

TIPS: Vaxa VOC Mekonomen Rally dekalen så är det enkelt att plocka bort den dekal som du fått klistra över för den enskilda tävlingen efter målgång. Extra enkelt blir det om du också "luddar" limmet lite på den dekal som ska monteras över genom att ta den mot tex ditt byxben - detta är också ett smart tips för alla dekaler som bara ska sitta en tävling.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(160) Danne
Thu, 9 January 2014 20:08:51
email

Hej! En undran. Skall man montera Mekonomen dekalerna på framdörrarna som vanligt eller får man placera dessa på annan plats?

(159) Carleric Johansson
Thu, 9 January 2014 17:05:41
email

Se upp med informationen från SBF gällande försäkringar av rallybilar. Av SBF rekommenderade Moderna Försäkringar tecknar, vad jag förstår, enbart trafikförsäkring. De som har VOC-bilar däremot kan normalt teckna även halvförsäkring - eller till och med helförsäkring. Själva har vi våra VOC-försäkringar hos Volvia. Även andra bilar som är registrerade som standardrallybilar bör ha samma möjligheter.
Beträffande kostnader: SBF:s teknikavgifter för 2014 finns nu framme. Noterar bland annat att avgiften till SBF för den som vill utnyttja möjligheten att homologera en bil till nya Grupp F får betala en avgift på 3.640 kr. (Totalkostnad för besiktningsdispens och andra avgifter inkl kostnader för vagnbok och fordonspärm).
Avgiften är densamma för den som vill homologera en bil i Grupp E. Dessutom tillkommer förstås ett registerkort i båda fallen, men den kostnaden är lika oavsett klasser.
(158) Magnus
Thu, 9 January 2014 15:34:28
email

En grupp på facebook har startats. Den heter Co-driver akuten. Denna grupp är till för rallyförare som på ett eller annat vis behöver Co-driver till tävlingar

(157) Roger Fransson
Thu, 9 January 2014 10:30:58
email

Kanske sugen på finskt vinterrally...

VOC Mekonomens Rallys besök i Tammerfors i höstas har gett eko i Finska rallyvärlden. Även om vi inte finns som klass i Finland ännu så är vi ändå välkomna på flera håll att köra på våra svenska regler precis som vi gjorde i Tammerfors (OBS! Dock krav på HANS/HNRS).

Lite mer info om Kemiralli 15 februari som är aktullet nu. På tävlingens hemsida lapdatasystem.com finns tidschema och anmälan på svenska under fliken REGISTRERING.

De har också etablerat en svensktalande kontaktperson för er som är intresserade, Esa Makslahti i Haparanda: esa@makslahti.se eller 076-136 27 02 (om du ringer så föredrar han kvällstid).

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(156) janne karhu
Wed, 8 January 2014 21:33:28
email

Kemiralli 2014 välkommen att köra rally konkurrent registrering: www.lapdatasystem.com också involverade i klassen orginal volvo

(155) Roger Fransson
Wed, 8 January 2014 20:45:20
email

Angående VOC Mekonomen Rally inbjudna i GrF...

Fredrik har svarat helt korrekt, vill bara understryka ett par saker:

1. Ja, jag ser en uppenbar risk för arrangörer som inte bjuder in oss i vårt rätta namn och på vårt rätta reglemente tappar startande. Det finns som Fredrik skriver en jättestor FaceBook grupp med nästan 700 medlemmar som driver exakt den frågan. OBS! Detta är ett rent förarinitiativ, inget som vi på något sätt styr eller haft någon del i från klassledningens håll.

2. Alla cuper och arrangörer måste rimligen vilja ha så många tävlande som möjligt i sin cup. Det är väldigt få som får för många startande, problemet är nästan alltid för få anmälda. Därför kan jag inte se att någon skulle vilja välja att inte bjuda in oss på vårt reglemente under vårt rätta namn, VOC Mekonomen Rally. Det kostar inget, skapar inget extra jobb mer än att skriva med klassen i tävlingsansökan och inbjudan.

3. Det är inte rimligt att bygga bilar på ett reglemente och sedan bjuda in/tävla dem på ett annat - det om något skapar problem, var så säker! Och även om informationen från förbundet varit knapp och i vissa delar svårtolkad så måste väl i all fall det stå klart att våra bilar ska tävlas på vårt reglemente.

Att sedan du som arrangör slår ihop GrF med VOC Mekonomen Rally i prisbedömning - det är en fråga som du som arrangör bestämmer och den kan vi inte ha någon åsikt om.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(154) SMK Sundsvall
Wed, 8 January 2014 20:37:50
url  email

Nu finns inbjudan, e-anmälan, information och bilder på SS ute på rallyts hemsida.
Vi har rejäl isbotten på alla SS så det kommer att bli en kanontävling.
Kika gärna in på sidan och titta på bilderna.

http://www.proffsteknik.se/rally/

SMK Sundsvall


SMK Sundsvall(153) Björn Kallin
Wed, 8 January 2014 20:08:47
email

det var nån i motala som köpte min voc som jag frågade Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha