Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1339)
(159) Carleric Johansson
Thu, 9 January 2014 17:05:41
email

Se upp med informationen från SBF gällande försäkringar av rallybilar. Av SBF rekommenderade Moderna Försäkringar tecknar, vad jag förstår, enbart trafikförsäkring. De som har VOC-bilar däremot kan normalt teckna även halvförsäkring - eller till och med helförsäkring. Själva har vi våra VOC-försäkringar hos Volvia. Även andra bilar som är registrerade som standardrallybilar bör ha samma möjligheter.
Beträffande kostnader: SBF:s teknikavgifter för 2014 finns nu framme. Noterar bland annat att avgiften till SBF för den som vill utnyttja möjligheten att homologera en bil till nya Grupp F får betala en avgift på 3.640 kr. (Totalkostnad för besiktningsdispens och andra avgifter inkl kostnader för vagnbok och fordonspärm).
Avgiften är densamma för den som vill homologera en bil i Grupp E. Dessutom tillkommer förstås ett registerkort i båda fallen, men den kostnaden är lika oavsett klasser.
(158) Magnus
Thu, 9 January 2014 15:34:28
email

En grupp på facebook har startats. Den heter Co-driver akuten. Denna grupp är till för rallyförare som på ett eller annat vis behöver Co-driver till tävlingar

(157) Roger Fransson
Thu, 9 January 2014 10:30:58
email

Kanske sugen på finskt vinterrally...

VOC Mekonomens Rallys besök i Tammerfors i höstas har gett eko i Finska rallyvärlden. Även om vi inte finns som klass i Finland ännu så är vi ändå välkomna på flera håll att köra på våra svenska regler precis som vi gjorde i Tammerfors (OBS! Dock krav på HANS/HNRS).

Lite mer info om Kemiralli 15 februari som är aktullet nu. På tävlingens hemsida lapdatasystem.com finns tidschema och anmälan på svenska under fliken REGISTRERING.

De har också etablerat en svensktalande kontaktperson för er som är intresserade, Esa Makslahti i Haparanda: esa@makslahti.se eller 076-136 27 02 (om du ringer så föredrar han kvällstid).

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(156) janne karhu
Wed, 8 January 2014 21:33:28
email

Kemiralli 2014 välkommen att köra rally konkurrent registrering: www.lapdatasystem.com också involverade i klassen orginal volvo

(155) Roger Fransson
Wed, 8 January 2014 20:45:20
email

Angående VOC Mekonomen Rally inbjudna i GrF...

Fredrik har svarat helt korrekt, vill bara understryka ett par saker:

1. Ja, jag ser en uppenbar risk för arrangörer som inte bjuder in oss i vårt rätta namn och på vårt rätta reglemente tappar startande. Det finns som Fredrik skriver en jättestor FaceBook grupp med nästan 700 medlemmar som driver exakt den frågan. OBS! Detta är ett rent förarinitiativ, inget som vi på något sätt styr eller haft någon del i från klassledningens håll.

2. Alla cuper och arrangörer måste rimligen vilja ha så många tävlande som möjligt i sin cup. Det är väldigt få som får för många startande, problemet är nästan alltid för få anmälda. Därför kan jag inte se att någon skulle vilja välja att inte bjuda in oss på vårt reglemente under vårt rätta namn, VOC Mekonomen Rally. Det kostar inget, skapar inget extra jobb mer än att skriva med klassen i tävlingsansökan och inbjudan.

3. Det är inte rimligt att bygga bilar på ett reglemente och sedan bjuda in/tävla dem på ett annat - det om något skapar problem, var så säker! Och även om informationen från förbundet varit knapp och i vissa delar svårtolkad så måste väl i all fall det stå klart att våra bilar ska tävlas på vårt reglemente.

Att sedan du som arrangör slår ihop GrF med VOC Mekonomen Rally i prisbedömning - det är en fråga som du som arrangör bestämmer och den kan vi inte ha någon åsikt om.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(154) SMK Sundsvall
Wed, 8 January 2014 20:37:50
url  email

Nu finns inbjudan, e-anmälan, information och bilder på SS ute på rallyts hemsida.
Vi har rejäl isbotten på alla SS så det kommer att bli en kanontävling.
Kika gärna in på sidan och titta på bilderna.

http://www.proffsteknik.se/rally/

SMK Sundsvall


SMK Sundsvall(153) Björn Kallin
Wed, 8 January 2014 20:08:47
email

det var nån i motala som köpte min voc som jag frågade


(152) Fredrik
Wed, 8 January 2014 18:27:28
email

Svar till Arrangör - Det är väldigt bra och viktiga frågor. Det är faktiskt så att de de bilar som ingår i tävlingsklassen 2WD faktiskt bjuds in i sina respektive bilklasser och därmed ska de uppfylla respektive bilklass reglemente. Sedan slås de ihop till en tävlingsklass och prisbedöms tillsammans.

Detta har alltid fungerat bra och eventuella protester är lätta att hantera. Det är också så vi i VOC vill bli inbjudna, i vår bilklass och på vårt reglemente. (Jag törs säga att de flesta som kör VOC vill det eftersom att det finns en facebooksida som driver denna enda fråga och de har nästan 700 som gillar sidan.) Om klassen sedan slås ihop i en tävlingsklass och prisbedöms ihop med andra bilklasser är inget som helst problem och så fungerar det redan i en hel del tävlingar.

Problemen som uppstår när man inte bjuds in i rätt bilklass är flera, men det mest uppenbara är väl problematiken som uppstår vid en eventuell protest. Det tekniska reglementet för GrF RWD är ännu inte fastställt av Förbundsstyrelsen vilket SBF:s stadgar kräver (5 kap. §2), men vi utgår väl från att det ska ske inom kort så att man kan börja tävla på det reglementet. Då uppstår den konstiga situationen att i stort sett ingen VOC-bil uppfyller det reglementet utan ganska stora modifieringar (vilket i sin tur skulle leda till att bilen inte uppfyller VOC:s reglemente). Så vad händer vid ett eventuellt protestförfarande? Eftersom bilen är inbjuden i GrF RWD borde den bedömas mot det reglementet och då är det som sagt kört för nästan alla VOC:are. Ska de bedömas mot VOC:s reglemete så är det väl lika bra att bjuda in dem som VOC:are?

Sedan till arrangörens rätt att bjuda in. Självklart har en arrangör rätt att bjuda in en av SBF sanktionerad klass. Det är tävlingsarrangören som bestämmer vilka klasser de ska bjuda in till sin tävling! Om en cup/serie inte vill ha med VOC sin cup är det såklart också helt upp till dom, men då kan de inte heller ta ut några avgifter till sin cup/serie. Klubbarna behöver och är väl förtjänta av varenda krona de kan få in i form av anmälningsavgifter, de måste självklart kunna bjuda in Sveriges största rallyklass även om den inte ingår i någon av de cuper som tävlingen ingår i. Varför en cup/serie skulle vilja påverka en klubb att inte bjuda in en speciell klass till sin tävling kan jag inte förså, det vore ju väldigt ojuste både gentemot klubben som arrangerar och de som tävlar i klassen. Om någon betedde sig på det viset så skulle det både vara ett brott mot SBF:s Etik och Moral-policy och gå helt emot de principer som presenteras i SBF:s arbete med "Fair Race".

/ Voc Mekonomen Rally - Fredrik

(151) knutte
Wed, 8 January 2014 16:21:26
url  email

detta med bromsbänkar är väldigt olika...på en 230 optimerad kan det skilja från ca 150-180 beroende på bänk å 140-170 på en b23....så man får jämföra med andra vocare i samma bänk...Med vänlig hälsning knutte

(150) Arangör
Wed, 8 January 2014 15:29:38
email

Jag har noterat att ca hälften av arrangörerna som har inbjudan ute endast bjuder in grF och ej VOC. Inte någon stor grej tycker jag då tex blandningen GrH 2WD,GrA,GrN samt Nationell special bjuds in som 2WD Och ingen protesterar ju mot det. Vet att ämnet varit infekterat förut och undrar därför som arrangör hur ni VOCARE generellt ser på att anmäla er i GrF?? Riskerar man att tappa startfält om man som arrangör bara bjuder in GrF?? Vissa cuper/serier har ju redan i sina generella regler bilklasserna man bjuder in uppspaltade och klara och VOC är numera borttaget och ersatt med GrF. Får man tex som arrangör i cup som i "sina"cupregler endast bjuder in GrF även tillägga VOC i sin klubbs inbjudan??? Eller styr cupen man är delarrangör i hur en klubbs inbjudan utformats i ett sådant fall och tex lägga sig i och kräva att man tar bort VOC frän inbjudan?? Mycket frågor blev det. Svara gärna om ni har både åsikter i frågorna och/eller svar på någon/några av dem. Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha