Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1200)
(30) pär nordahl
Sat, 9 November 2013 12:12:40
email

Färjan kostar inga 2600 med buss och släp och va hemma från jobb torsdag-måndag för 6 st. Sluta försvara er med dåliga alternativ reccen vem betalar den bensinen och powerstage när blev den gratis??, räkna vidare Fredrik

(29) Fredrik
Sat, 9 November 2013 12:11:42
url  email

Sen till den verkliga frågan. Vad tillför deltävlingarna i Finland till mästerskapet och klassen?

VOC Mekonomen Rally är en internationell klass som finns i många länder. Kronjuvelen SverigeSerien har länge körts av ett antal internationella förare så det har under en längre tid varit mer än ett svenskt mästerskap för VOC. Klassen har alltid haft som ambition att ta svenska förare ut på den internationella arenan, ett viktigt steg för de talanger som vill något med sitt rallyåkande på sikt. VOC Mekonomen Rally har som klass ambitionen att vara den klass som levererar våra svenska rallytalanger och jag vill mena att vi har rätt att ha ganska hög svansföring när man tittar på hur vi lyckats. Att vi är en internationell klass som erbjuder möjligheter att tävla utomlands är en viktig framgångsfaktor.

Men vi har också en ambition att erbjuda gott kamratskap, fantastiska tävlingar och upplevelser för de som inte tänkt bli en framtida världsmästare. Deltävlingarna i Finland bidrar även till detta.

De bidrar även på andra sätt till att höja hela klassen VOC Mekonomen Rally, vilket bl.a. kan göra oss ännu mer attraktiva för våra nuvarande och framtida samarbetspartners.

Jag skulle kunna hålla på en bra stund till, Finlandstävlingarna är inget vi snabbt snabbt snöt ut i näven för att det verkade som en kul grej. De är resultatet av ett ett långsiktigt strategiskt planerande och väldigt många idéella timmar. Det blir alldeles för långt om jag ska ta allt, men fråga jättegärna om ni undrar över något eller har idéer eller är villig att hjälpa till på annat sätt.

Jag tycker i alla fall att arbetet med finlandstävlingarna redan första året gett resultat. Reaktioner från de som var med finns att läsa i gamla gästboken, det har varit både en fin upplevelse och gett nödvändig internationell erfarenhet. Den impact det fick i media kan inte ha gått någon förbi. Dessutom är det saker som inte syns utåt, men det har öppnat en del dörrar för oss som klass.

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik(28) Fredrik
Sat, 9 November 2013 11:41:10
url  email

Det skulle vara intressant att se hur du räknar Pär, så att vi kan se över hur vi tänkt ifall att vi missat något. Roger har redovisat hur han räknar och tänker. På det stora hela går det ut på en färjeövergång för c:a 2600 och en anmälningsavgift på under 2000 för två tävlingar.

Antalet övernattningar för de båda finlandstävlingarna blir inte fler än man måste räkna med vid två SverigeSerietävlingar i Sverige. Resvägen är inte heller en faktor då det för de flesta är betydligt kortare än vad det ofta är för tävlingar inom landets gränser.

Hjälp oss förstå, men glöm inte att jämföra med två tävlingar i Sverige och att ibland har vissa tur och slipper en del övernattningar, men det är inget man kan räkna med.

VOC Mekonomen Rally - Fredrik

(27) pär nordahl
Sat, 9 November 2013 10:55:48
email

Du och förarådet har väldigt udda räknesätt!! Det är inte så många som vill åka i finland som du tror Roger. Kolla föranmälan och verkligheten sen kollar du av dom som va "tvingade" sen kan du också räkna resten. När prata förarådet med dom aktiva???? Dax att uppdatera???

(26) Roger Fransson
Thu, 7 November 2013 13:31:23
email

Angående att bygga på 87:a, Martin...

1987 är en "mellanmodell" och går därför inte in i vårt reglemente.

Frågan vidarebefodrad till våra tekniker som förklarar det tekniska lite närmare.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(25) RogerFransson
Thu, 7 November 2013 10:33:43
email

Framskärm till Volvo 240...

Robert, den ska du självklart köpa på Mekonomen. Då följer du vårt reglemente och dessutom får du rabatt.

En snabb sökning på www.mekonomen.se gav träff både på höger och vänster skärm:

http://www.mekonomen.se/bil/sok/SearchProduct?filter.searchquerytext=framskärm+volvo+240

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(24) Martin
Thu, 7 November 2013 10:22:26
email

Hej! Mitt namn är Martin och jag har en fråga angående byggnation av en Volvo 740 till VOC-rallybil. Det är så att jag har tänkt att bygga rallybil av min 740 och jag har läst igenom reglementet och jag vet inte om jag förstår fel men jag förstår det som att jag inte får bygga av min bil?

Det är alltså en:

Volvo 740 - 87
B230F med katalytisk rening
Insprutningssystem Bosch LH 2.2

Kopierat från reglementet:

Alt 1 (B230 med katalytisk rening)
För 940 samt 740-bilar som ursprungligen varit utrustade med katalytisk avgasrening:
Motor Volvo B230 FB, B230 FX samt 230 F med cylinderlock från trimsats 83 60 530
(den s k 531-toppen) får användas. Det innebär att motor skall vara av grundutförande
1988B eller senare med insprutningssystem Bosch LH 2.4 och tändsystem Bosch
EZ116K.

Här står det att bilen skall vara från 1988B eller senare och vara utrustad med LH 2.4 och då detta inte överensstämmer med min bil så hoppas jag att någon vänlig själ kan klargöra detta för mig!

Tack på förhand!

Mvh Martin(23) Tony
Wed, 6 November 2013 16:09:17
email

Här hittar du skärmar Robert.
http://catalog.meca.se/ProductSheet.aspx?Article_ID=465301&CarReference_ID=2203&CategoryType_ID=1

(22) Robert Jacobsson
Tue, 5 November 2013 22:37:12
email

Hej , håller på att rusta en 240 för sonen inför nästa års svergieserie. Har försökt att få tag i nya framskärmar men det verkar som dom har slutat tillverka det, kan det va möjligt? Finns det något svenskare stål än framskärmar till 240.... Är det någon som vet, tacksam för svar. Finns det på mekonomen?

(21) RogerFransson
Mon, 4 November 2013 09:54:54
email

Angående Finland i SverigeSerien...

Att Finland är en helt grym tävling tror jag inte någon som var med säger emot.

Angående budget så har jag och förarrådet resonerat så här: Det är en dubbeltävling, delas ut dubbla poäng och så länge den inte kostar mer än två tävlingar i Sverige så känns det motiverat pga den grymma upplevelse det är.

Men! Vi tittar också på en modell med utökad SverigeSerie för 2014 (utöver den som ligger publicerad) som i så fall kommer att göra det lite öppnare att välja.

När jag fått rensa min egen efterkalkyl från kostnader för Finland som hörde ihop med planeringen och genomförandet (vi i klassledningen var ju tvungna att vara på plats hela veckan) så får jag definitivt ihop min budget. Själva tävlingen fredag-lördag blev faktiskt billigare än två vanliga SverigeSerie för mig.

Som det mesta så beror det på hur man räknar. Och förstås om man bor väldigt nära "de vanliga" tävlingarna och inte behöver övernattning, långa resor eller ledigt från jobbet. Kort sagt: Vilken tävling man jämför med!

Men! Man kan inte räkna med att alla tävlingar går nära hemma i en nationell serie...

Vår ambition är som jag berättat tidigare att försöka hålla de flesta tävlingarna på en placering som gör att ingen ska behöva åka iväg på torsdag för att hinna till tävling, det ska räcka med ledighet på fredag före tävling. När vi norrlänningar ska till Småland och Skåne så måste vi åka torsdag kväll, annars hinner vi inte fram.

Till Finland måste många vara lediga åtminstone från lunch på torsdag, en del hela torsdag. Men å andra sidan så är det ju två tävlingar.

Som sagt: beror på hur man räknar...

/ VOC Mekonomen Rally - Roger


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha