Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(176) Tobias Lis
Thu, 16 January 2014 21:35:38
url  email

God fortsättning på er voc-kamrater!
Hur går det med planerna inför Sundsvall, blir det en eller två dagars tävling?


(175) Fredrik
Thu, 16 January 2014 20:01:05
email

Tack Roger!

Du har såklart rätt, tolkningarna av reklamytan på dörrarna har varit många, jag själv spekulerade fel till en början. Men det är självklart så som du beskriver. Hade det varit tänkt att det skulle vara någon ändring hade det varit skrivet med röd text i reglementet.

/Fredrik

(174) Roger Fransson
Thu, 16 January 2014 19:46:32
email

Angående Rallys nya tävlingsregler och våra dekaler...

Jag får redan många frågor och väljer den här vägen att reda ut begreppen så att svaret når alla.

1. FRAMRUTEDEKAL. Vår framrutedekal är redan överenskommen med förbundet. Den är inskriven i vårt reglemente, och detta är sanktionerat från förbundet (i Officiellt meddelande redan 6 december) för de närmsta tre åren. Framrutedekalen faller därför under den formulering i nya Tävlingsreglerna för RALLY (närmare bestämt RY 8.6T på sidan 46) som säger: "Reklam på ovan angivna platser är tvingande ... om inte detta överenskommes/regleras på annat sätt".

Dekalen är i-och-med förbundets sanktion av vårt reglemente redan överenskommen och ingen kan därför klistra över våra framrutedekaler.

2. DÖRRDEKALER. Vad gäller dörrdekalerna så är det ett uppenbart skrivfel i det nya Tävlingsreglerna RALLY. Under rubriken "Reserverade karossytor för förbund och arrangör" på sidan 46 så stämmer inte svenskan, det saknas ord. Det är uppenbart att det ska stå så här i punkten c: " På varje dörrsida (på 4-dörrarsbil de främre) en yta på 50 x 52 cm, varav 50 x max 28 cm reserveras för tävlingsnummer".

Texten "50 x52 cm" har alltså uppenbart fallit bort, jag utgår från att detta kommer att rättas till av förbundet i en senare utgåva eller i ett officiellt meddelande.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(173) Andreas Liljeberg
Thu, 16 January 2014 16:50:59
email

Sune, har också kommit fram till att det troligen är så de menar. Det är inte bara svårtolkat i mina ögon. Snarare direkt olämplig formulering.
Jag tycker det ser ut som man redigerat den gamla formuleringen med vita rutan istället för att göra det ordentligt och skriva om hela meningen. Men det kanske bara är jag!?
/A

(172) Sune Johansson
Thu, 16 January 2014 16:21:36
email

Andreas om du läser riktigt så står det att framdörren tillhör arrangören men en yta på 50x28 skall finnas för tävlingsnummer.Svårtolkat,Ja

(171) Andreas Liljeberg
Thu, 16 January 2014 14:49:59
email

Är det bara jag som tolkar de nya reglerna som att rätten till arrangörsreklam på dörrarna numera är borttagen? Som jag tolkar det finns bara krav på ett 50x28 cm stort område för startnummer. Missar jag något?
Fritt fram att sätta dit våra dekaler där igen för de som vill då? Eller?
/Andreas
P.s. Jättekul att allt fler klubbar bjuder in VOC Mekonomen Rally specifikt.

(170) Fredrik
Thu, 16 January 2014 12:38:19
url  email

Härligt av Hälsingeserien och klubbarna som kör tävlingarna som ingår i serien!

Att de tagit rätt beslut bekräftas nu genom Rallyutskottets information som publicerats på SBF:s regelsidor idag:

http://web.sbf.se/regler/up/2/RY_VOC-GrF-20140110_officell.pdf

Där framgår att även i de fall då man tävlar med en VOC:are i Gr F så är det det tekniska reglementet för VOC Mekonomen Rally som gäller.

Det skulle kännas minst sagt konstigt att bjuda in oss på vårt reglemente men välja att inte använda vårt namn.

/ VOC Mekonomen Rallt - Fredrik

(169) Fredrik Lestrade
Thu, 16 January 2014 12:10:58
email

Tjena!

Det finns ett nytt beslut i Hälsingeserien att även bjuda i Voc-Mekonomen. Dom inbjudningar som ligger där nu kom till innan detta ändrades. Föneruschen tävling 3 bjuder även in Voc-Mekonomen. Härligt Hälsingeserien!

(168) Rickard Gustafsson
Thu, 16 January 2014 11:00:51
email

Hej Ilsbo MK!. Kul med tävling!.
Tråkit att ni bara bjuder in gr-f. Vi kanske inte känner oss så välkommna som vi hade gjort om ni hade bjudit in VOC mekonomen Rally till tävlingen åxå. Det finns folk som inte har följt debatten som inte vet hur saker å ting ligger till. När dom läser injudan uppfattar dom att man inte kan starta med en Vocáre i eran tävling.
Andra kanske avsiktligt inte anmäler sig till gr-f tävlingar. MVH/ Rickard

(167) Ilsbo MK
Wed, 15 January 2014 22:07:31
email

Rallytävling!
Monitorrallyt 2014 ingående i hälsingeserien den 25/1!


2 SS som körs två ggr, tävlingen mäter totalt 102,6 km med hela 70.0 km SS fördelat på riktiga kanon vägar som innehåller allt! För fullständig inbjudan och bilder på SS se: www.halsingeserien.se

Väl mött!:-) / Ilsbo MK Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha