Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(226) Roger Fransson
Tue, 28 January 2014 11:19:21
email

Angånde 16-tums fälgar, Linus...

Verkar som om Hydra inte är så efterfrågad längre (annat än av oss) så bilskrotarna slarvar med att lägga ut till försäljning. Men, det är ingen ovanlig fälg så ett telefonsamtal med din närmsta bildemontering ansluten till någon av de stora nätverken (typ Bildelsbasen och/eller Laga) löser förmodligen ditt problem direkt.

Finns flera andra fälgar som också funkar, håll bara koll på ET... om de passar direkt eller behöver spacer.

Fälgens hållbarheten är inget problem på vintern, det är sällan man kör punktering på vintern, allra minst beroende på att fälgen inte håller.

Detta är också anledningen till att vi inte anser det värt att klassa in en "speciell rallyfälg" för vinterbruk. På sommaren tjänar man igen investeringen i vår klassade rallyfälg på färre punkteringar, det gör man inte på vintern.

Vill du ändå köra rallyfälg på vintern, köp 15 tums vinterdäck. De passar utmärkt på vår klassade VOC by Speedline Corse fälg.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(225) Linus
Mon, 27 January 2014 07:52:20
email

Hej! Jag letar efter 16" fälgar till 940 (hydrafälgar) De växer tydligen inte på träd! En tanke som slog mig i letandet, var att varför har man inte klassat in en riktig 16" fälg? när man klassade in riktig 15" fälg. Eller finns det andra 16 volvo fälgar som håller för rally och breddar rätt?

mvh Linus


(224) Roger Fransson
Sun, 26 January 2014 18:06:43
email

Dörrdekaler,Fredrik...

Den dekal du såg är precis som du skriver den som hör ihop med SverigeSerien. Den delad ut på alla deltävlingar i SverigeSerien.

Kommer inom kort i en ny (utökad) version med åreta sponsorer.

Är vi fler som vill ha den är det bara att maila in på vocsverige@gmail.com och skriev SPONSORDEKALER i mailrubriken, och ange er adress så skickar vi.

Vi är förstås väldigt glada om ni vill hjälpa till att exponera de härliga företag som stödjer oss även utanför SverigeSerien.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(223) Roger Fransson
Sun, 26 January 2014 18:01:00
email

Tävling i Finland, Esa...

Informationen lades ut omgående då jag fick den, redan 9 januari. Har nu hunnit ned till sidan 7 här på Gästboken, men för all del jag lägger ute den igen:

Kanske sugen på finskt vinterrally...

VOC Mekonomens Rallys besök i Tammerfors i höstas har gett eko i Finska rallyvärlden. Även om vi inte finns som klass i Finland ännu så är vi ändå välkomna på flera håll att köra på våra svenska regler precis som vi gjorde i Tammerfors (OBS! Dock krav på HANS/HNRS).

Lite mer info om Kemiralli 15 februari som är aktullet nu. På tävlingens hemsida lapdatasystem.com finns tidschema och anmälan på svenska under fliken REGISTRERING.

De har också etablerat en svensktalande kontaktperson för er som är intresserade, Esa Makslahti i Haparanda: esa@makslahti.se eller 076-136 27 02 (om du ringer så föredrar han kvällstid).

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(222) ESA MAKSLAHTI
Sun, 26 January 2014 13:47:47
email

hej det finns ett rally i finland kemi den 15/2 som jag skickat information till roger o lotta via mail enl önskemål från finland men det har ej kommit ut ??? finns även på haparanda sms hemsida länk till anm +inbjudan dit för dom som är intresserade krockar tyvärr med piteå tävlingen ps kemi ligger 2,5 mil från svenska gränsen (haparanda) även andra klasser välkomna (dock ej ekonomi)brukar ibland vara 200 startande bilar

(221) Fredrik Jonasson
Sun, 26 January 2014 03:50:24
email

Hallå, idag på Monitorrallyt såg jag att några bilar har en till dekal utöver VOC Mekonomen märkena, det stod bl.a KBT och Thorsells på dem. Är detta ett krav i Sverigeserien nu? Har läst reglementet som hastigast, men hittade ingenting om det. Jag kan dock mycket väl ha missat den textbiten.

//Fredrik

(220) Carleric Johansson
Sat, 25 January 2014 17:48:10
email

Grattis Henrik Palm/Magnus Olsson, Ilsbo MK som vann C-klassen i en 940 VOC och var 8:a totalt i dagens Monitor-rally, premiärtävlingen i Hälsingeserien. Och som dessutom slog segraren i Elit, Krokomsparet Fredrik Jonasson/Jimmy Nestrud.
var 9:a totalt och vann dagens största klass som dominerades av VOC-förarna. De två segrarna körde 940 VOC men det var tätt, bäste 240 VOC - Joel Persson/Hanna Nordin var bara 3,6 sekunder från segern i Elit medan Jonas Edlund/Sara Strömberg fick nöja sig med tredjeplatsen. Bara två ekipage hade valt att anmäla sig i Grupp F, en i C och en i Elit.
Vann Ungdomsklassen gjorde Lina Björklund, Rättvis RK i en 940 VOC. Hon var 17.e totalt i det 30 bilar stora startfältet som bjöds på 35-40 minuters körtid på en lång vintersträcka som kördes två gånger.
(219) Carleric Johansson
Fri, 24 January 2014 09:36:20
email

Vill man ha en smal 16 tums framfälg på vintern, går det faktiskt att använda Volvos 940 reservhjulsfälg i plåt. Den är kanske inte så lätt att hitta, men den har testats av några. Förare med gott resultat. Är det moddigt och snöigt på sträckorna styr den tydligen mycket bra, tack vare att däcksidorna blir så raka.


(218) Tottie
Fri, 24 January 2014 06:44:12
url  email

Hydra fälgarna är annars bra och beprövat.
Bredden på volvos andra fälgar har jag dessvärre ingen aning om.

(217) Kent Larsson
Thu, 23 January 2014 22:04:54
email

Skall åka 16" på vocen finns det några smalare fälgar än v70 16"?
//Kent


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha