Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1270)
(180) Sven Persson
Fri, 17 January 2014 13:57:14
email

Roger,
Jag lägger inga värderingar i vare sig det ena eller det andra utan jag har bara läst texten och den går, enligt mig, bara att tolka som att hela dörrsidan är reserverad.
Om inte SBF eller SDF använder den så övergår den till arrangören och om arrangören inte heller använder den så går den över till den tävlande.

Om överstrykningen inte fanns igår eller ej, det vet jag inte då jag läste texten först idag.

Om allt detta är rätt eller fel, det är heller inte upp till mig att avgöra, jag ville bara uppmärksamma er på vad jag tror är en feltolkning från er/din sida.

(179) Arrangör
Fri, 17 January 2014 13:50:12
email

Framdörrarna och framskärmarna har väl så länge jag kan minnas varit arrangörens reklamplats på de tävlandes bilar. Vi försöker i varjefall sälja in dessa ytor hos våra sponsorer vid våra tävlingar. Sitter där någon reklam där vi avser sätta våra sponsorers reklam så får den tas bort eller klistras över så vi kan aplicera vår reklam där. Ni aktiva har ju hela bilen i övrigt att sätta er reklam på.


(178) Roger Fransson
Fri, 17 January 2014 11:44:34
email

Angående överstrykning, Sven...

Den ser ut att vara manuellt utförd, och fanns INTE så sent som i går.

Det kan inte vara förbundets mening att reservera hela dörren. Den är olika stor på alla bilar, jättestor på vissa två dörrars modeller. Hur ska man då som arrangör kunna sälja reklam? Det måste vara en given yta!

Kanske också läge att påminna om att en av de frågor som Dan och Ola drev i det program som sedemera gjorde dem adjungerade i rallyutskottet var att MINSKA även den befintliga ytan på 50x52 cm. Så deras närvaro i utskottet borde vara en säkerhetsventil från att förbundet ska ta hela dörren från de tävlande.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(177) Sven Persson
Fri, 17 January 2014 10:27:39
email

Om ett litet inlägg i reklamdebatten tillåts så tror jag att ni tolkar texten fel när det gäller dörrsidan.

Som man ser i regelverket är texten "en yta på" struken och detta gör att man måste tolka det som att hela dörrsidan nu tillhör förbund/arrangör och att man därför inte ska tolka det som att måtten fallit bort.

En utökning av den reserverade ytan alltså men ett klargörande från Rallyutskottet kanske kan vara lämpligt?

(176) Tobias Lis
Thu, 16 January 2014 21:35:38
url  email

God fortsättning på er voc-kamrater!
Hur går det med planerna inför Sundsvall, blir det en eller två dagars tävling?


(175) Fredrik
Thu, 16 January 2014 20:01:05
email

Tack Roger!

Du har såklart rätt, tolkningarna av reklamytan på dörrarna har varit många, jag själv spekulerade fel till en början. Men det är självklart så som du beskriver. Hade det varit tänkt att det skulle vara någon ändring hade det varit skrivet med röd text i reglementet.

/Fredrik

(174) Roger Fransson
Thu, 16 January 2014 19:46:32
email

Angående Rallys nya tävlingsregler och våra dekaler...

Jag får redan många frågor och väljer den här vägen att reda ut begreppen så att svaret når alla.

1. FRAMRUTEDEKAL. Vår framrutedekal är redan överenskommen med förbundet. Den är inskriven i vårt reglemente, och detta är sanktionerat från förbundet (i Officiellt meddelande redan 6 december) för de närmsta tre åren. Framrutedekalen faller därför under den formulering i nya Tävlingsreglerna för RALLY (närmare bestämt RY 8.6T på sidan 46) som säger: "Reklam på ovan angivna platser är tvingande ... om inte detta överenskommes/regleras på annat sätt".

Dekalen är i-och-med förbundets sanktion av vårt reglemente redan överenskommen och ingen kan därför klistra över våra framrutedekaler.

2. DÖRRDEKALER. Vad gäller dörrdekalerna så är det ett uppenbart skrivfel i det nya Tävlingsreglerna RALLY. Under rubriken "Reserverade karossytor för förbund och arrangör" på sidan 46 så stämmer inte svenskan, det saknas ord. Det är uppenbart att det ska stå så här i punkten c: " På varje dörrsida (på 4-dörrarsbil de främre) en yta på 50 x 52 cm, varav 50 x max 28 cm reserveras för tävlingsnummer".

Texten "50 x52 cm" har alltså uppenbart fallit bort, jag utgår från att detta kommer att rättas till av förbundet i en senare utgåva eller i ett officiellt meddelande.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(173) Andreas Liljeberg
Thu, 16 January 2014 16:50:59
email

Sune, har också kommit fram till att det troligen är så de menar. Det är inte bara svårtolkat i mina ögon. Snarare direkt olämplig formulering.
Jag tycker det ser ut som man redigerat den gamla formuleringen med vita rutan istället för att göra det ordentligt och skriva om hela meningen. Men det kanske bara är jag!?
/A

(172) Sune Johansson
Thu, 16 January 2014 16:21:36
email

Andreas om du läser riktigt så står det att framdörren tillhör arrangören men en yta på 50x28 skall finnas för tävlingsnummer.Svårtolkat,Ja

(171) Andreas Liljeberg
Thu, 16 January 2014 14:49:59
email

Är det bara jag som tolkar de nya reglerna som att rätten till arrangörsreklam på dörrarna numera är borttagen? Som jag tolkar det finns bara krav på ett 50x28 cm stort område för startnummer. Missar jag något?
Fritt fram att sätta dit våra dekaler där igen för de som vill då? Eller?
/Andreas
P.s. Jättekul att allt fler klubbar bjuder in VOC Mekonomen Rally specifikt.


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha