Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(256) Per Allo
Sun, 23 February 2014 15:13:42
email

Tack Sundsvall för ett riktigt finnt vinter rally

(255) Björn
Sat, 22 February 2014 14:40:52
email

Motorn gick varm för Liljeberg

(254) Björn
Sat, 22 February 2014 14:13:37
email

nu är de igång igen..

(253) Björn
Sat, 22 February 2014 14:10:09
email

Hmm nu har de slutat kommit in tider!!??

(252) Björn
Sat, 22 February 2014 13:54:30
email

alltså live resultat stjänsvängen nedan..

(251) Björn
Sat, 22 February 2014 13:51:45
email

http://213.180.74.152/resultat/liveres.php

(250) Publik
Sun, 16 February 2014 17:52:35
email

Tack för ett bra svar Fredrik. Var bara nyfiken på anledning en. I sinom tid kanske de måste släppas in när reservdelstillgången på 240 minskat ytterligare och den blir för dyr att hålla igång då alla vill ha samma åtråvärda delar. Kanske för en del också kan vara lättare att få spons med en nyare bil.
Personligen så tycker jag är det roligt att se en fräsch och modern bil ibland till skillnad mot en del väldigt slitna 240.

Förhoppningsvis kommer klassen att leva i många år till oavsett bilmodell.

(249) Fredrik
Sun, 16 February 2014 13:47:08
url  email

Ang. 850/S70 i VOC. Anledningarna är många till att den endast finns som arenabil och som rallybil i Danmark. Jag nöjer mig med en av de huvudsakliga anledningarna.

En av grundstenarna i VOC är tävlande på lika villkor till rimliga pengar. Det innebär bl.a. att man inte kan släppa in nya modeller förrän man från organisationshåll har utvecklat och testat bilmodellen och är säker på att det funkar ihop med de redan godkända modellerna. Det innebär i sin tur att man från organisationens håll måste ta fram och utveckla de delar som ska vara godkända för de nya modellerna. Kort sagt, exakt det arbete som gjordes när 740 och 940-modellerna klassades in. Utöver detta så är det såklart en hel del jobb gentemot förbund och myndigheter som krävs.

I nuläget har inte organisationen de ekonomiska muskler som krävs för att klassa in nya modeller på ett hållbart sätt. Vi har dessutom inte den tid ett sådant arbete skulle ta i anspråk.

Att som förbundet gjort med grupp F helt enkelt släppa in dem på ett väldigt fritt reglemente leder obönhörligen till att de i vissa situationer (förmodligen i ett första skede på snö och eventuellt också på asfalt) kommer att bli snabbare än den befintliga vagnsparken. Detta rimmar bra med förbundets tydligt uttalade ambition att förnya vagnsparken, d.v.s. att få bort de äldre 240/740/940. Dessutom så får de tävlande ta utvecklingskostnaderna.

Vi vill absolut inte i likhet med förbundet få bort de äldre bilarna. Vi vill tvärtom att de ska leva kvar och vara konkurrenskraftiga många år till.

Tänk bara på det inte otroliga scenariot att en 850 skulle bli jättesnabb på vintern men skulle få problem med tillförlitligheten på sommaren. Då sitter vi plötsligt i en situation som gör att man måste ha 2 bilar för att vara med i toppen på Sverigeserien. Det rimmar väl ganska illa med tävlande på lika villkor till en rimlig peng?

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik



(248) Publik
Sat, 15 February 2014 21:52:38
email

Hemkommen från Gnarpstrofen så tycker jag efter att ha sett en grupp F 850 att det är väldigt synd att man inte har släppt in 850 och V70 i VOC Mekonomen. Varför blev det så att den bara är ok i VOC Arena?

(247) SMK Sundsvall
Fri, 14 February 2014 18:00:00
url  email

Anmälningstiden till Stjärnsvängen är förlängd till Söndag 16:00 utan efteranmälningsavgift.
Vi har kanonvägar att erbjuda med rejäl isbotten på alla SS och snö i massor. 80km SS fördelat på 4 olika sträckor av toppkvalitet.
Inbjudan, e-anmälan, info och bilder finner ni på rallyts hemsida.
www.proffsteknik.se/rally/



 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha