Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1270)
(190) carleric Johansson
Mon, 20 January 2014 19:25:12
email

Matti!
Naturligtvis ska vi reagera när vi ser något som vi tycker är fel. Oavsett om det är felskrivning eller inte så andas ändå texten en stor förändring till nackdelar för de aktiva teamen.
Förhoppningsvis tar RU och deras adjungerade medlemmar intryck av kritiken och går tillbaka till regelverket som SBF tog fram 2006.
För övrigt måste jag tillägga att jag är mycket imponerad över Andreas Liljeberg och det sätt som han orkar stå upp för sina åsikter. Vi är många som helt enkelt givit upp tanken på att gå in och ge förslag eller kommentera diverse inlägg. Detta eftersom alla avvikande åsikter uppenbarligen behandlas som påhopp från Dan Järbyn och Ola Strömberg och en lite grupp högljudda följare.(189) Matti Johansson
Mon, 20 January 2014 17:32:10
email

Skall väl tilläggas också att vi nog inte behöver dra för stora växlar på reklamdisskussionen på FB och här. då RU förra veckan gick ut med att texten skall ändras. Vi kan väl vänta på den innan vi jagar upp oss alldeles!!?? Sladda på ;-)


(188) Carleric Johansson
Sun, 19 January 2014 16:49:07
email

Lite bakgrund om reklamreglerna:
Under 2005 genomförde Bilsportförbundet en stor utredning angående bilsportens reklamregler. Syftet var att modernisera regelverket för att möjliggöra snyggare och modernare layout på tävlingsbilarna. Reglerna, som kom att gälla från och med 1 jan 2006, gav förarna möjlighet att utnyttja dörrar och framskärmar för egna sponsorer, frånsett "rutan" som reserverades för startnummer och arrangörsreklam. Arrangörerna fick fortfarande utnyttja dörrar och skärmar. Men i så fall skulle detta anges i tävlingshandlingarna. Om förare använde reklamplatsen för egna sponsorer fick arrangören rätt att klistra över reklamen.
Att detta i all hast och ändras tillbaka efter ett hastigt beslut i rallyutskottet är anmärkningsvärt och kommer - om det inte ändras - att vålla många svenska rallyteam stora problem.
Mvh/Carleric (som tillsammans med SBF:s dåvarande marknadschef Magnus Öhrström genomförde utredningen och tog fram det nya regelverket)
(187) Andreas
Fri, 17 January 2014 23:44:38
email

Hej Roger.

Ska försöka reda ut det hela så som jag nu förstått det efter en lååång diskussion på FB.

Arrangör har tidigare haft tillgång till t.ex. framdörrar. Den tidigare ytan om 50x52 kan sägas ha varit reserverad. Skilj alltså på tillgänglig och reserverad.

Ny reglerna säger i praktiken att hela dörren är tillgänglig och kan av arrangör reserveras då en arrangör har rätt att förbjuda annan reklam på "ianspråkstagen reklamyta". För en aktiv innebär det då att om du erbjuder en sponsor plats på t.ex. dörr kan en arrangör som vill ha reklam på dörren kräva att du tar bort all reklam. DET är den stora skillnaden. Det kan låta insignifikant men i mina ögon är det inte det. SÄRSKILT då detta kommer som en blixt från klar himmel under pågående säsong.

Det är sådant som föga imponerar på mig...

/A

(186) Kent Larsson
Fri, 17 January 2014 21:36:11
email

Hej!
Jag planerar att åka LBC-ruchen 2014-03-08.
Nu undrar jag om det finns någon som vill åka i högerstolen?
Själv är jag bara c-förare och har co-driver licens.
Körde sista tävlingen 2004.
Så LBC-ruchen skall jag satsa på att ha kul:-)

Låter det kul så maila mej så ringer jag upp.
(Har svårt att svara telefon på dagtid)


(185) Roger Fransson
Fri, 17 January 2014 21:11:35
email

Nej du signaturen Roger, som är någon annan än undertecknad...

Fram till nu har har rutan på dörren varit 50x52 cm, klart angivet såväl i RY 4.1 som i 8.6.

Och om framrutedekalen skulle beslut tagits om senast 6 månader innan årets ingåne (dvs 2013-06-30) om den ska tas i anspråk av förbunde eller enskild tävling - i annat fall tillfaller den föraren.

Dessutom har RU givit oss tillstånd att nyttja den för vår klassidentifikation genom att man sanktionerat vårt regelverk INKLUSIVE denna regel.

Det är bara att läsa innantill i förra utgåvan av Tävlingsregler RALLY. Har du inte den utgåvan nedsparad så är det bara att maial så ska jag skicka över den.

Ska man ändra nu med omedelbar verkan så blir det retroaktiv regelförändring vilket ALDRIG får ske. Regeländringar ska göras med god framförhållning - det säger SBF´s egna statut!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger(184) Roger
Fri, 17 January 2014 19:56:56
email

Hej på er.. Andreas, Jag förstår inte riktigt vad som är nytt? Möjligen att man förtydligar det. Dörr och framskärmar har varit arrangörens sen urminnes tider, sen kom den vita rutan för placering av startnummer men även då hade ju arrangören rätt till reklam på dörren.

För övrigt så får en arrangör klistra över er vindrutedekal om dom har angivet det. Att det inte händer i er series tävlingar är ju självklart, i övriga tävlingar får arrangören göra det.

En arrangör anger det som gäller i sin inbjudan/tilläggsregler, vill en arrangör bjuda in till bara Volvo eller till bara blå bilar så går det utmärkt, har en arrangör någon form av cup/serie/mästerskap så är ju en del saker statuerade redan innan i och med arrangören accepterat att ha cup/serie/mästerskap i sin tävling.

Mvh Roger(183) Andreas
Fri, 17 January 2014 19:23:30
email

Rallyutskottet har gjort det igen!

Nu har de justerat texten avseende dörrarna och det står nu så här:
"På varje dörrsida (på 4-dörrarsbil de främre) varav 50 X max 28 cm reserveras för tävlingsnummer."
Det betyder nu alltså att trots att man enligt instruktioner inte ska ändra under gällande säsong "tar" nu SBF hela framdörren i anspråk.
De här fasonerna måste ärligt talat upphöra. Vad ska de team som har sålt in reklamutrymme på sina framdörrar göra nu då?
Arrangör har dessutom rätt att kräva att hela ytan man önskar ta i anspråk ska vara fri från reklam.

(182) Roger Fransson
Fri, 17 January 2014 14:46:47
email

Dörreklam och Sundsvallstävling...

Jag håller med dig Sven, med den strykning som kommit till sedan i går så kan det bara tolkas som hela dörren...

Undrar hur arrangör ska hantera att dörren är väldigt olika stor på tex en 4 dörrars Golf 1 och en Volvo 242. Måste rimligen begränsa ytan på den reklam man säljer in så att den ryms på alla bilar i startfältet.

Tills nu har ytan varit 50x52 cm, fastslaget förra utgåvan av Tävlingsregler RALLY, både i RY 4.1T (s19) och RY 8.6T (s46).

Nog om detta. Utgår från att förbundet kommer med förtydligande. Blir krångligt för många förare då sådana här regler kommer då säsongen redan är igång - och med omedelbar verkan!

Inga problem för oss som klass. Vi har vår sponsordekal på framdörrarna men dessa berör endast SverigeSerie och dessa tävlingar har vi ju direktkontakt med och de kommer förstås inte att klistra över.

Angående Sundsvall. Definitivt besked kommer efter helgen så att ni har en månad på er att hantera situationen. Ber om ursäkt men hoppas på förståelse - kalenderjusteringar medför alltid lite störning.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(181) Björn Kallin
Fri, 17 January 2014 14:34:49
email

Kommer en ny text till dörren snart från SBF...


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha