Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1270)
(200) Pär Nordahl
Tue, 21 January 2014 15:53:49
email

Det va jätte bra, men snälla alla såna dialoger och övrigt borde skötas över telefen eller mail. vill väl påstå att 90% här inte vill se 15 inlägg om hur stor rutan på dörren ska vara enligt RY eller vilka som gjort rätt och fel. Vi kan väl alla enas om att nu har vi kul på denna sidan och säsongen är snart äntligen är i full fart. må snabbaste ekipage vinna.

(199) Carleric Johansson
Tue, 21 January 2014 15:23:56
email

Du har så rätt Pär - det gnälls för mycket.
Men i några fall förvandlas gnället så småningom till glada nyheter. Som när du häromdagen på den här sidan kunde meddela att Lima MS ändrat i inbjudan och bjuder in VOC - och inte bara Grupp F - till LBC-Ruschen.
Det var en mycket välkommen nyhet.
Diskussionerna med Nedre Norra, Hälsingeserien med flera har skett via mail. Så det sker mycket positivt arbete som inte syns på internet. Nedre Norras justerade regler bör leda till att även Stockholms BF och Upplands BF justerar sina inbjudningar, eftersom de samarrangerar sina Förbundsmästerskapstävlingar.
Det är väl en glad nyhet!
Carleric
PS/För övrigt instämmer jag med den underbara beskrivningen över vad som utmärker en sekt...


(198) pär nordahl
Tue, 21 January 2014 12:22:44
email

Sluta skriv erat tjat om inbjudningar å dekaler på dörrar här!!! Skaffa en egen sida. Gubbgnäll.se istället. Börjar bli tröttsamt att ens va in på sidan. Använd mejl eller ring till varandra. Så kanske vi aktiva får någon användning för sidan och skriva roliga grejer??? Ha en fortsatt bra dag ni förare och team som kanske fortfarande är inne och läser regeltjafs.

(197) claes-erik
Tue, 21 January 2014 11:33:13
email

Att ni bara orkar! ! !

(196) Udo Dirkschneider
Tue, 21 January 2014 11:20:19
email

Matti - Den numer berömda facebookgruppen kanske inte är en sekt enligt din definition. Det finns de som gör en annan bedömning. Det är vanligt att man i Sverige bedömer om någon sammanslutning är en sekt efter följande fyra kriterier som används av bl.a. Svenska kyrkan:

*Att den är sluten och manipulativ.

*Att medlemmarna anser att de har den
absoluta sanningen.

*Att ledarstilen är auktoritär

*Att den gör skarp åtskillnad mellan "goda medlemmar" och "onda ickemedlemmar"

Om man tittar på Rädda Svensk Rallysport finner man att:

*Det är en sluten grupp som är manipulativ, exempelvis då medlemmarna uppmanades att inte lösa ut sina licenser om inte SBF ställde upp på gruppens krav.

*Gruppen tror sig sitta på sanningen om vad som är räddningen för svenskt rally. Alla problem för sporten har en teknisk lösning! Man jobbar nästan uteslutande med att försöka förändra regler och att skapa nya tekniska reglementen (att skapa fungerande klasser kräver oerhört mycket mer än att skapa det tekniska reglementet så ordvalet är medvetet). Man propagerar för att ett förändrat däcksreglemente kommer att förbättra relationerna med markägarna. Nyare bilar ute i skogen (nya tekniska reglementen ska göra det möjligt)kommer automatiskt att höja statusen för sporten och sponsorerna kommer att komma.

*Gruppen är extremt auktoritär och ledarna av gruppen och dess moderatorer har makten att radera och snygga till trådarna så att det passar deras syften. Ledarna Ola och Dan hyllas ideligen för allt de gör och ifrågasätts aldrig av någon annan än ett fåtal och då påpekas det tydligt vilket "läger" de kommer ifrån, de är de "onda" från VOC. Att stå upp mot dessa "onda" och med maktspråk och härskartekniker försvara de "goda" mot bråkstakar är så ädelt och ärofyllt att de stora ledarna förtjänar tapperhetsmedaljer.

Jag skriver detta här och under fejkat namn eftersom att jag är en av de väldigt många tysta medlemmarna i facebookgruppen och inte törs skriva i gruppen i mitt egna namn. Jag är helt enkelt rädd för att hamna i samma skitstorm som nu senast Andreas och Fredrik hamnat i.

(195) Carleric Johansson
Tue, 21 January 2014 10:29:00
email

Förlåt Matti - jag glömde säga God Morgon till dig och tacka för svaret. Den delen av mailet råkade försvinna.
Jag ville också säga att visst ska vi uttrycka våra åsikter. Vad jag vänder mig emot är tonen på Olas sida. Det är svårt att ha avvikande åsikter utan att hånas.
Att några skyller på "VOC-gruppen" tycker jag är ganska kul. Är det bara VOC:are som har avvikande åsikter kan det ju faktiskt bero på utskottets exempellösa behandling av just VOC.
Andra delen av mina synpunkter i insändaren finns i nedanstående inlägg...

(194) Carleric Johansson
Tue, 21 January 2014 10:20:49
email


I svensk rallysport har vi väl alltid kunnat arbetar med sammanslagna klasser. Men klasserna bjuds in under sitt rätta namn. Varför skulle vi inte kunna göra det även när det gäller VOC och Grupp F - utskottets piratkopia på vårt reglemente.
Låt förarna välja vilken klass de vill köra!
Nej, vi vill fortsätta köra i vår klass och inte fungera som utfyllnad i Järbyns Grupp F-klass. Och det löser man enklast genom att arrangörerna bjuder in till "VOC Mekonomen, Grupp F RWD, Gr N 1400 cc".
Och vill du hjälpa oss på den punkten så är jag och en massa andra VOC Mekonomen-förare tacksamma.
Ha en bra dag/Carleric

(193) Pär Nordahl
Tue, 21 January 2014 10:10:46
email

Förbaskat så kul med Lima. vi som skulle köra den som kanske sista vintertävlingen i livet, för Lima är just en sådan tävling som alla ska uppleva någon gång i sin karriär. Så säger alla dom mer rutinerade herrarna. väl mött i Sundsvall damer och herrar

(192) Matti Johansson
Tue, 21 January 2014 00:32:18
email

Hej C-a, A L o alla andra. Tack för att du kallar mig högljud, det innebär ju att man uppmärsammats. o det är klart att man skall uttrycka sin ståndpunkt och argumentera för den. Vad gäller den här reklamgrejen så tycker jag att den spårade ur när ru gick ut med att texten var fel o det fortsattes som om dom inte gjort det!!. Visst skall ni gå in o lägga tyckanden och förslag om ni vill, o det är ingen sekt. Det är en sida på facebook där man diskuterar saker. Jag är ingen följare till järbyn och ola men tycker ru gjort mycket mer gott än tidigare utskott, jag tycker det är skönt att voc har fått sin sanktion så det kan lugna sig en aning, säger vad jag tycker, håller igen ibland för att inte starta saker jag inte menar, Men jag tycker inte att dom skall gå tillbaks till -06 års regel vad gäller reklamen för den fula vita rutan fyller ingen funktion tycker jag. däremot kan dom använda texten som gör att ni blir nöjda med att tejpa över reklam. Som ni vet så finns det olika folk i alla forum, även här! finns säkert folk som velat trycka ner liljeberg, (o mig med), jag är inte en av dom o jag hoppas du inte känner så. Sov gott alla volvoåkare, så ses vi i nån skola nånstans // Matti

(191) Andreas Liljeberg
Mon, 20 January 2014 20:14:22
email

Tack Carleric!

Man kan försöka trycka ned mig.

Många har försökt, få har lyckats! ;)

/A


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha