Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(296) Martin
Fri, 14 March 2014 07:16:09
email

Hej
Angående kbt bur, fanns de kravet från SBF att de skulle vara certad både i Volvo 740 och 940?

Med vänlig hälsning
Martin


(295) Fredrik
Thu, 13 March 2014 23:21:05
url  email

Eftersom att Kalsongblå (vad är det för alias förresten? Vi har sett många genom åren men jag tror detta tar priset?) dröjer med sitt svar till Ninja kan jag gå in med lite fakta i sakfrågan. Det betyder INTE att jag står bakom de uttalanden som Kalsongblå gör om Ola Strömberg.

Ola är definitivt inte ensam om att driva denna fråga. Förändring av VOC är en fråga som länge drivits av Olas vapenbroder Dan Järbyn. Men Järbyn har inte fått gehör varken hos Carleric eller senare hos Roger. Han har bl.a. varit kritisk till kravet på KBT-bur och han har velat släppa in framhjulsdrivna modeller i VOC för tävlande i rally i Sverige. Dans övertygelse att förändring är nödvändig skriver han själv om i en dialog med Carleric på facebook 4:e maj förra året:

”Helt rätt det va det som diskussionen handlade om. Där nämner jag ett exempel på hur man skulle kunna få mera körglädje i en std bil. Men jag vet ju att du ser alla förändringar som hot för voc det har vi ju diskuterat innan du och jag. Men om inte rally skall dö ut så får vi nog hitta på något. Jag erbjöd mig att bugga en v40 för många år sedan för att för att jämföra denna med 940 i skogen.”

Han klargör senare i samma diskussion att han gett upp tanken på att försöka förändra den befintliga VOC-klassen. Däremot är han väldigt tydlig på att han tror att Carleric har fel och att den utveckling han föreslår är den enda räddningen för rallysporten.

Att Ola och Dan hade med sig frågan in i utskottet visar sig redan i det uttalande Ola Strömberg gjorde i pressmeddelandet efter deras första möte med SBF 2:a maj 2013 där det beslutades att Dan och Ola skulle adjungeras in i utskottet:

”Vi skulle vilja att man i en standard rallybil på ett billigt sätt förstärka, öka tillförlitlighet och få en ökad körglädje utan att öka prestanda på motorn.”

I protokollet från samma möte kan man läsa att klassen i detta skede går under arbetsnamnet Grupp D.

Sina avsikter att kapa VOC-klassen avslöjar Dan Järbyn själv på Facebook 1:a augusti 2013, alltså en månad före det första av de två mötena mellan VOC och SBF.

”Jag skulle vilja homologera alla rallybilar för att få dessa under samma tak i SBF”

Den officiella versionen att det var något som förbundet var tvungna att göra efter att förhandlingarna strandat den 17:e september (detta trots att den överenskomna förhandlingsperioden löpte ända till 30:e september) är alltså inte sanningsenlig. Speciellt inte med tanke på vad Carleric nyligen delgett angående SBF:s agerande på det andra mötet och anledningen till att förhandlingarna tvärt avslutades.

Utöver detta så får vi information från klubbar vi har kontakt med att man från förbundshåll aktivt försöker påverka dem till att inte bjuda in VOC Mekonomen Rally.

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik


(294) Ninja
Thu, 13 March 2014 11:27:26
email

Kalsongblå. Tror du verkligen att det är Ola personligen som driver grp F frågan/diskussionen? Han är en del av rallyutskottet, som tagit beslut om det. Så att tappa respekten för honom personligen låter suspekt.

(293) Joakim Bunke Nilsson
Thu, 13 March 2014 07:19:06
email

Nu har jag idag läst ett mail från Bilsport ralycup där dom gör klassnamn byte till enbart Gr F. Synd att jag är med o arrangerar en sådan tävling.

(292) Kalsongblå
Thu, 13 March 2014 00:37:28
email

Har alltid hållit Ola Strömberg högt med dom prestationer han gjort i rallysverige men nu är det tragiskt att se hur han med andras hjälp försöker döda den klass som tar fram flest juniorer i rallysverige, att det är ren avundsjuka är ju uppenbart men borde man inte kunna ställa prestigen åt sidan och jobba för rallysveriges bästa? visst kanske det finns plats för GrF men inte genom att kapa ett redan fungerande reglemente, har man inte högre ambitioner än så gör man det inte på välgrundande idéer utan bara för att ta över och få styra något själv. Ola Strömberg borde skämmas som han håller på, vi borde väl alla vara på samma sida när det gäller rallys framtid i Sverige? jobba för att göra det billigare med startavgifter och däck till juniorer istället! Skämmes ta mig fan Ola!!

(291) Carleric Johansson
Wed, 12 March 2014 13:03:55
email

Hej alla originalare.
För en stund sedan la jag ut ett långt inlägg om VOC/Gr F på "Rädda svensk rallysport". Det togs bort efter några minuter och nu är jag tydligen bortkopplad från sidan.
Så orkar ni läsa - det här ville inte Ola S/Dan J att ni skulle få läsa:

Ola Strömberg!
Jag hade inte tänkt ge mig in i debatten i den här gruppen. Men jag har följt gruppen sedan den bildades. Då handlade det om sänka kostnader för de aktiva och göra det lättare att komma in i rallysporten. Det var bra.
Sedan bestämde sig Rallyutskottet inklusive adjungerade att lägga ned VOC-klassen och ersätta den med Grupp F RWD. Meningen var att VOC Mekonomen skulle försvinna som egen klass och efter 1 jan 2014 få nöja sig med att köra Sverigeserien som en Cup inom Grupp F.
Det var inte bra.
Att det fanns en kopia på vårt reglemente fick VOC-ledningen veta sent i höstas (september 2013). Det skedde i samband med två möten med bl a SBF:s VD Tomas Jansson och Rallyutskottet. Mötena hade tvingats fram av Roger Fransson efter problem som uppstått på några tävlingar i mellansverige och som nu användes som orsak att ”ta över” VOC-klassen (Mekonomen-dekalerna på radörrarna)
I samband med första mötet rättades en hel del frågetecken ut, men inga beslut fattades på grund av tidsbrist. När förhandlingarna skulle fortsätta vid det andra mötet inleddes fanns även Förbundsstyrelsens representant på plats. Han inledde med att meddela att vi kallats dit för att informeras om att beslutet att ”flytta över” VOC till Grupp F redan var fattat och att det nya reglementet redan var skrivet och klart.
Det visade sig att det Grupp F-reglementet var skrivet sedan länge. När VOC-ledningen fick veta vad som pågick, fanns redan en fjärde version av reglementet.
Förbundets beslut utlöste naturligtvis protester från aktiva VOC-förare, codrivers, ett antal arrangörer och funktionärer. Protesterna ledde till att utskottet ”godkände” klassen att fortsätta tävla under en treårsperiod, dvs från och med 2014 till och med 2016.
Därefter har som bekant ett antal olika beslut fattats.
Grupp F-reglementet är skrivet med VOC-reglerna som utgångspunkt:
Grupp FRWD är en kopia av det basreglemente jag har skrivit för Volvo Original-klassen.
Även Grupp F FWD är kopierat från vårt reglemente för SSK Volvo Original Racing för 850 GLT-modellen. (Det finns även ett VOC racing-reglemente för Volvo S40).
850-reglementet har vi dessutom - tillsammans med danska bilsportförbundet - anpassats till danska VOC-klassen (eftersom danskarna VOC-förarna tävlar mest på asfalt).
Utskottets kopieringen har gjorts utan tillåtelse, vilket är ett brott mot gällande upphovsregler. Sannolikt skulle SBF fällas för brott mot upphovsrätten, om jag anmälde brottet till domstol. (Både jag och Roger Fransson har arbetet med upphovsrättsliga frågor i hela vårt yrkesliv).
Trots likheterna mellan VOC- och Gr F- reglementena föreligger stora skillnader.
Grupp F-reglementet är kostnadsdrivande eftersom man tillåter stora ingrepp, främst när det gäller väghållningen.
Jag vill understryka följande:
Vi är inte emot Grupp F. Vill utskottet införa ytterligare en klass för de här gamla bilarna är det naturligtvis helt ok.
Vi vill bjudas in och tävla på vårt eget reglemente, ett reglemente som är genomarbetat sedan många år tillbaka, där alla deltagare har tillgång till kunskap och delar och där alla tävlar på samma villkor.
Vi accepterar naturligtvis att arrangörerna slår samman olika bilklasser till olika tävlingsklasser (obs skillnaderna) i enskilda tävlingar. Det gör man redan i dag. Precis som man slår samman ett antal olika bilklasser till en ”Grupp 2WD”, eller ett antal 4-hjulsdriva klasser till en klass för 4WD osv. Men bilklasserna tävlar alltid på sina egna reglementen!
Talet om att det är en liten högljudd klick VOC:are som är ute för att jäklas med dig, utskottet och Järbyn är en missuppfattning. Vi är väldigt många som står bakom VOC-klassen, även om vi inte deltar i debatten. Jag har läst massor av trådar och inlägg på den här sidan och tyvärr är det klart att om man har en avvikande mening så bemöts man vanligen både nedlåtande och hånfullt.
Jag är ledsen att inlägget blev långt och tills vidare sätter jag punkt för mitt inlägg.
Med vänlig hälsning
Carleric Johansson, upphovsman till Volvo Original Cup och ”senior adviser” till Roger Fransson, som jag med fullt förtroende lämnat över klassen till.


(290) Janne Carlson
Wed, 12 March 2014 09:19:26
email

Ingvar
Tack för din fråga...
Du har en bra fråga där,sedan kan man undra varför montera in en 740 bräda i en 940!!!!
Nedan urdrag ur: Volvo Mekonomen Rally
TK reglemente 740/940 2014
sida 14:
8 Reglage/Instrumentering
Reglage och instrument ska vara standard men behöver inte överensstämma med
årsmodell. Tillbehörsinstrument för 700/900-serien enligt Volvo-katalog får monteras. Extra instrument för oljetryck och oljetemp får monteras. Fabrikat fritt. Trippmätare får monteras. Fabrikat fritt. Montering får ej göras i islagsytor. Trippmätare får monteras i handskfacket och fronten får fällas in i handskfacksluckan. Kåpor runt rattstång ska finnas kvar. Spakar får vinklas om men ej kortas.

mvh
Janne Carlson
VOC Tekniker
/VOC Mekonomen Rally

(289) Ingvar
Tue, 11 March 2014 19:58:28
email

Öppen fråga till voc generalen voc tekniker voc förare. Får man ha 740 istrumentbräda i en 940? Jag är själv tekniker och jag säger NEj. Motivering har alldrig sutigt en sån bräda i en 940.

(288) Roger Fransson
Sun, 9 March 2014 11:25:13
email

Justering av SverigeSerien efter inställt i Lima, Andreas och andra...

Som ni säkert läst så ger våra SverigeSerieregler möjligheten att antingen bara stryka tävlingen eller att ersätta med annan.

Huvudambitionen är att ersätta, och i så fall blir det ytterligare en sommartävling. Definitivt besked kommer inom kort.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(287) Andreas
Sat, 8 March 2014 22:33:29
email

Hejsan, blir det ytterligare en sommartävling nu som ersättare när Lima blev inställt?


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha