Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
(306) Roger Fransson
Tue, 18 March 2014 14:18:16
email

Nytt möte med SBF, Magnus Månsson...

I takt med att inbjudningar inför sommaren kommer ut så reagerar många av förarna i VOC Mekonomen starkt. Min känsla är att det riktigt håller på att ta "hus-i-h....".

Det står väldigt klart att förarna vill tävla i VOC Mekonomen, på vårt egna reglemente. Man värdesätter rättvisa och lika villkor, regelverk som är stabilt över tiden, låga kostnader och en klass med aktiv drift mycket högre än nyare bilar och tekniska uppdateringar.

Därför ringde jag Magnus Månsson, rallyutskottets ordförande i går kväll och föreslog ytterligare ett möte. Och jag fick med honom på detta. Om båda parter går till det mötet med ett öppet sinne så är jag övertygad om att vi kan lösa den jobbiga (och helt onödiga) situation som uppstått.

Jag har sagt att den här frågan är så viktig för mig och för vår klass att om han bara kan få loss en tid att träffa mig, så bokar jag om min agenda så att jag kan vara där oavsett dag och tid på dygnet. Inom de närmsta dagarna vet vi när vi kan träffas, ambitionen är att det ska ske redan nästa vecka.

Återkommer med närmare besked!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(305) Roger Fransson
Sun, 16 March 2014 23:10:26
email

Men Åberg...

Inte ofta vi är överens men den här gången är vi ju faktiskt överens om ganska mycket, speciellt om riktningen på GrF. Det är inte särkilt utvecklande för svenskt rally att införa en "ny" klass som redan finns sedan många, många år.

Nu är jag fortfarande övertygad om att det kommer nyare bilar i F ganska snart, det kommer helt enkelt inte gå att stoppa och är en logisk utveckling. Det är inte rimligt att ett förbund ska driva en märkesklass.

Jag har erkänt mina misstag, bett om ursäkt men om du missat det så gör jag det gärna igen. Har lärt mig den hårda vägen att rally inte är någon förlåtande värld - har man sagt något som uppfattas fel så är det den felaktiga uppfattningen som gäller, oavsett hur man ber om ursäkt och förklarar, ber om ursäkt igen och förklarar ännu mer.

Men, att ALL skuld skulle ligga på mig, då har du missat en hel del väsentligheter i den här soppan Åberg, och du har ju inte heller sett dialogen, och var ju heller inte med på höstens möten med SBF. Det är ganska fantastiskt att du kan ha din bild så klar trots att du saknar nästa alla fakta.

Nåväl, allt kan lösas med ett enkelt beslut/besked från förbundet där man slår fats att alla arrangörer till att bjuda in till båda klasserna och låta den tävlande själv välja. Och samtidigt slår fast att en rallybil, oavsett klass, ska tävla i den klass den är bygd för - ett minst sagt rimligt ställningstagande.

Då får de som vill bygga om för GrF, och de som vill stannar kvar i VOC Mekonomen.

Om sedan arrangören vill slå samman de båda klasserna i tävlingen - det är helt och hållet arrangörens beslut, har aldrig varit något annans, och det har jag/vi heller aldrig hävdat.

Vi har sökt en lösning hela vägen. Har varit öppna att diskutera. Förbundet hade till att börja med inte tid att ens träffa oss på flera månader, och då vi till slut träffades så var det inte för att förhandla - även om det var vad de kallade till. Tro inte mig, läs istället Carlerics inlägg dels här, dels på vår gamla Gästbok (länk här ovanför) och dels på hans egna FB-sida.

Som du märker har jag så här långt avhållit mig från att diskutera klass kontra cup, det tror jag du vet skillnaderna på bättre än någon annan efter att ha försökt lansera GrH Light Cup som en del av GrH. Men, VOC Mekonomen är en klass... SverigeSerien är en Cup. Vår huvudpartner stödjer klassen, inte cupen.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(304) Åberg
Sun, 16 March 2014 21:54:02
email

Ja du Fransson, nog måste väl även du insett att din attityd har framtvingat detta bråk. Tror faktiskt inte det finns en enda annan som behöver ta på sig någon som helst skuld.

När jag hörde om Grupp F tänkte jag: kanon nu kan vi blicka framåt och göra saker bättre. Perfekt läge att introducera nya bilar (i samma tänk som voc). Voc + norrlands ekonomi borde bli en naturlig grund. MEN det var ju absolut inte så man såg det från sbf:s sida. Här var det enbart för att blidka arga arrangörer man tog fram grupp f. Och samtidigt presenterades volvo 850 som den "stora nyheten".

Inte alls som jag hade velat med norrlands ekonomiregler som bas...

Hur som helst så hade alla varit mer nöjda om det blivit ett öppnar grupp f då detta samtidigt hade gynnat er inbitna mekonomenhandlare för att incitamenten att bygga om en voc till grupp f hade minskat och statusen på er serie hade förmodligen stannat på vettig nivå ett bra tag till.

Den stora skillnaden för er hade då blivit att ni hade fått hålla era tilläggsregler om dekaler, kvittopärmar och enhetsdämpate till just ER serie. Det hade jag inte haft några som helst problem med.

Tävlande med voc-bilar på dm nivå ellerlägre hade däremot själva fått välja om de velat låta mekonomenreklamen sitta kvar eller ej när de kör för DM-guld i Grupp F i sitt distrikt.

Frågan är ju nu... Vad går att ändra och vad är ristat i sten för de närmaste åren?

(303) mattias
Sat, 15 March 2014 19:12:05
email

Hej alla glada en fråga vilka tävlingar ingår Voc mekonomen junior cup ?????. Vart kan man läsa om hur pris pengar och saker i dom olika cuperna fördelas och poäng beräkning i seriena ser ut mvh Mattias

(302) Roger Fransson
Fri, 14 March 2014 15:30:09
email

Angående tidslinjen, Rödfillingen...

Då måste Järbyn ha väl utvecklade synska egenskaper, dvs veta vad som ska ske i framtiden.

Mitt klantigt formulerade SMS som blev så extremt missförstått skickades 23 augusti, drygt tre veckor senare. Svårt att reagera på ett SMS tre veckor innan det skickats.

Och angående självkritik. Jag har alltid grymt höga krav på mig själv. I just denna fråga: Så snart jag förstod att detta SMS hade missuppfattats så gick jag ut med en utförlig förklaring.

Hela min ambition med detta SMS var att hjälpa tävlingsarrangörer att undvika problem som jag kunde se om man bjuder in en klass som inte finns. Vad händer om det händer en olycka? Gå gärna till gamla Gästboken (länk här ovanför) och backa till 26 aug 2013. Då hade jag förstått att det missuppfattas, bett om ursäkt och publicerat en förklaring.

Sedan dess har jag vid upprepade tillfällen återigen bett om ursäkt, och förklarat. Men rally verkar inte vara en särskilt förlåtande värld. Har man gjort ett misstag, uttryckt sig klantig, så förföljer det en. Ursäkter och förklaringar bortser man gärna ifrån.

Vi hade informerat förbundet hela vägen om vårt arbetet med en ny huvudpartner och fått grönt ljus. Möte med förbundet hade vi försökt att få till stånd ända sedan tidiga vårkanten, men de hade inte tid att träffa oss.

De närmsta dagarna kommer vi att ta ett nytt initiativ om att återigen få träffa förbundet. Nu håller striden återigen på att blossa upp på riktigt. Nu från förarhåll som nu börjar inse problemen...

Vi har hela tiden velat hitta en lösning. I fjol höstas ville inte förbundet det, de ville jobba vidare med att lansera GrF som de då arbetat med en längre tid

FAKTA: Järbyns första dokumenterade kapningsförsök var redan hösten 2011. Då närmade han sig mig och ville hjälpa till (sa han!) för att efter en tid förslå att dela VOC i nord och syd där han skulle ansvara för syd med 90% av bilarna. Nästan försök var i samband med SGA möte 2012. Det tredje är det vi ser nu.

VOC Mekonomen Rally - Roger

(301) Janne Carlson
Fri, 14 March 2014 14:39:16
email

Jag skall inte ge mej in i någon "pajkastning här men kan inte vara tyst... Detta med "hot brev" vet jag inte om vi skall kalla det men vad jag däremot vet så är det att det finns då inte någon som lägger ner sin själ och hjärta i VMR som Carlerik,Roger,Lotta,Fredrik gör Och dessutom jobbar för rallysportens framtid med att fixa allt och då ifrån juniorer upp till Oldboys i denna klass Vi skall tänka på att vi är många VMRare runt om i detta land och i Tyskland, Danmark Så det är inte en liten klass Tänk på allt arbete som läggs ner i detta att få det att snurra med tex sponsorer mm Krav skall vi kunna ställa på arrangörer likväl som på oss här nere på golvet som jobbar med Tekniska frågor tycker jag Jag jobbar som tekniker på FM RM DM och SM nivå och har aldrig vart något problem inom VMR så som på en SM tävling när jag fick in en "känd" förarae och gav honom i VB på grund av att han hade solfilmat huvudstrålkastarna.... Det ser ju fränt ut svara han på min anmärkning!!! Det händer inte i VMR

Detta vi står inför nu är exakt samma som då vi startade Klass Ekonomi här i norr. Då blev det GrpE ifrån nedre norra och söderut med små små ändringar där vilket i sin tur leder till att om någon härifrån vill köra söderut så måste denne köra i GrpH!!!!

istället för att skapa fler klasser och(fler är visst på gång) så skall vi försöka med att jobba med återväxt inom rallysporten, vilket jag vet görs inom VMR
många juniorer som kommit från denna klass

Detta är mina högst personliga tankar och jag kommer inte att kasta mej in i någon diskution här eller på FB. Tycker att VMR ledningen med Roger/Lotta i spetsen, tävlande i denna klass och mina kollegor på teknik sidan gör ett bra jobb och är fantastiska att jobba med inom motorsporten

//Janne

(300) Rödfillingen
Fri, 14 March 2014 09:43:40
email

Fredrik.

Du skriver att Järbyn ville "kapa" VMR redan den 1 aug.

kan inte detta bero på att de så kallade "hot breven" från VMR-ledningen redan skickats ut till en del klubbar vid denna tidpunkt, och att klubbarna däremed ventilerat sin oro/irritation till RY/SBF?

jag kan precis som ni tycka att det är synd att gr-f kom till och skapade oreda i rallysverige, detta då VOC/VMR varit en utmärkt klass i över 20 år.

jag undrar vidare om de tävlande i VMR inte borde kräva lite mer självkritik från ledningen för VMR som i mina ögon har "öppnat dörren" för SBF att kapa deras(läs de tävlandes) klass. detta genom att reta klubbarna.

jag väljer att vara anonym. Det gör att ni kan avfärda detta som skit och kalla mig för feg och oseriös om ni vill.

jag gör dock detta val för att jag tycker att diskussionsklimatet varit för tråkigt både här och på FB för att vilja utsätta mig för den smuts/pajkastning som "oliktänkande" utsatts för.(299) Carleric Johansson
Fri, 14 March 2014 09:21:19
email

Martin!
Svar ja. När vi ville "klassa in" 740/940 i VOC krävde SBF via sin dåvarande tekniske chef att bilarna skulle vara certifierade. Anledningen var att SBF sade sig ha problem med egenbyggda burar i Grupp H. Däremot tilläts fortfarande egenbyggda burar i Gr H och 240 VOC eftersom detta var tillåtet när dessa bilar klassades.
För att hålla ned kostnaderna för en certad bur tog vi tillsammans med KBT Safety fran en karossanpassad bur för egenmontering. Serieprodukton och egenmontering har gjort att kunnat tillhandahålla en extremt bra bur till lågt pris. (Jämför gärna priset på andra certifierade skyddsburar). Beslutet föregicks av att vi byggde och provade flera olika burtyper. Vi hade också hjälp av Volvos experter för att få till bästa möjliga resultat.
Enhetsburen i 740/940 VOC är extremt bra. Det sportens tekniker har problem med är inte våra burar. Däremot har man dokumenterat stora problem med egenbyggda i burar i en del andra bilklasser.
Mvh/Carleric


(298) Fredrik
Fri, 14 March 2014 09:10:42
url  email

Ja, Martin, det var ett krav från SBF.

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik

(297) Kent Larsson
Fri, 14 March 2014 08:48:10
email

Ja då närmar sig det premiär för sommar rally:-) 12 April bär det till Eskilstuna och Aprilsprinten:-)
Ha det gött mvh Kent


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha