Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1270)
(1170) Roger Fransson
Thu, 30 August 2018 23:37:13
email

PowerStage/SuperStage i Eskilstuna för oss i VOC Mekonomen...

Blir EMK Kannans tuffa och utslagsgivande SISTA sträcka, SS5 som är hela 18 kilometer!

5-4-3-2-1 poäng till de fem snabbaste i respektive förarklass.

Häftigt!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1169) Roger Fransson
Thu, 23 August 2018 22:53:03
email

Seedning till Eskilstuna...

När startlistorna kommer till Eskilstuna så ser dom lite annorlunda ut än vanligt för vår klass.

I grunden är allt precis som vanligt, med våra vanliga seedningsprinciper men med några undantag pga att vi har samseedat med Svenska Rallycupen.

Ett tack till Crister Nystrand (SRC) för smidigt samarbete.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1168) Roger Fransson
Mon, 20 August 2018 14:09:50
email

Glöm inte att anmäla er till Eskilstuna...

Nu är det mer än hög tid att anmäla er till Eskilstuna och EMK Kannan, nästa tävling och OBLIGATORISKT RÄKNAD TÄVLING i årets SommarSerie.

Senast nu på onsdag 22 augusti måste din anmälan vara inne, MEN jäklas inte med arrangören utan skicka in den redan NU.

Länk till både inbjudan och anmälan hittar du på första sidan på www.eskilstunamk.com

Efter den supervarma sommarens inställda "skogs-brands-risk-tävlingar" så är det väl många fler än jag som har rallyabstinens, och kom också ihåg dom fantastiska vägarna som Eskilstuna MK bjöd på i fjol ... och som man har lovat att TOPPA i år. Mums!

Välkomna!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger med organisation & Eskilstuna MK

(1167) Andreas Nilsson
Fri, 10 August 2018 19:41:00
email

Hej alla Voc-åkare.

Ett tips för er som har Facebook.

Vi har en evenemangs sida på Facebook som heter "EMK-kannan 2018"

Där publicerar vi lite bilder från ss och lite annat inför tävling.

Välkomna till lite drygt 59km SS på benhård väg.

Mvh. Organisationskommittén

(1166) Roger Fransson
Tue, 7 August 2018 15:30:38
email

Inga PowerStage poäng i Edane...

Fick en mycket befogad fråga om det utgår PowerStage-poäng i Edane nu när den går efter sommaruppehållet, så jag väljer att svara på den även här.

Svaret är: Nej, det utgår inga PowerStage poäng i Edane.

Eftersom att det är en flyttad tävling så ”tar den med sig” samma förutsättningar som den hade innan den flyttades.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1165) Roger Fransson
Tue, 7 August 2018 10:43:34
email

Efter moget övervägande väljer vi ändå att avstå Kils flyttade tävling, dvs vi stryker den i våra kalendrar...

Jag har lyssnat runt med flera i klassen angående vad som är klokast gällande Kil MK´s flyttade tävling Killingen.

Båda åsikterna finns definitivt representerade, flytta med eller stryka, såvitt jag kan bedöma i ungefär lika läger ... även om ingen jag pratat med har varit alls tvärsäker i sin åsikt.

I slutändan står jag därför ensam i beslutet så snäll skyll inte på någon annan än mig om ni tycker det blir fel. Ansvaret för beslutet är bara mitt.

En tanke som verkar vara spridd är att om vi hade valt att köra både Edane (som redan beslutats) och Kil så kunde man som förare välja, det blir inte bra. Det skulle i praktiken ha inneburit ett svagt startfält i båda tävlingarna, förmodligen allra främst i Kil som ligger senare och dessutom bara en enda vecka före finalen i Örebro.

Rent sportsligt hade det inte heller blivit helt lyckat då utdelade poäng i någon mån skulle bli olika "värda" om ni förstår vad jag menar ... lättare att ta höga poäng i en tävling med få startande.

Det skulle inte heller var schysst mot Edane som vi redan lovat att följa till deras nya datum långt innan vi hade en möjlighet att veta att det också skulle bli problem också för Kil, ingen hade väl kunnat ana att sommaren 2018 skulle bli den torraste och varmaste sedan vi började mäta väder på 1700-talet!

Därför känner jag att jag inte kan ta ett annat beslut än att bara ställa in Kil i våra kalendrar i år och i stället satsa på Kil 2019. Med en liten tår i ögonvrån förstod och accepterade också Kil MK´s tävlingsledning mitt beslut. Heder åt dem som skött dialogen med oss på ett alldeles utmärkt sätt.

Nästa nationella tävling för oss blir alltså Eskilstuna 1 september (SommarSerien/obligatoriskt räknad). Sedan avslutar vi säsongen med Edane 22 september (Sommar- och SverigeSerie). Och final som traditionen bjuder i Örebro 6 oktober (SverigeSerie/obligatoriskt räknad).

Hoppas ni har förståelse för mitt beslut och för mina dilemman.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1164) Gustav Johansson
Mon, 6 August 2018 10:42:02
email

Hej!

Det är synd att tävlingarna blir inställda en efter en. Men det är såna smällar vi får ta!

Är lite inne på Magnus spår där om att välja tävling.

Dock så skulle jag tycka att med dem inställda tävlingarna så får man lägga undan dem pengarna man tänkt använda till senare. eftersom flera blir flyttade så skulle ju ändå dem pengar gått till tävling :)

(1163) Magnus Westman
Mon, 6 August 2018 00:40:35
email

Hej, stryka Kil... som vi alla vet 2 tävlingar framskjutna. Budget inte använd således.. dvs pengar kvar på kontot,,..eller!? Mkt medveten om att det blir hektiskt...

Men om vi tänker längre, så ger det fler en chans att kunna VÄLJA tävling, pga av nya datum!

Har fullförståelse att det blir mkt för oss alla, framförallt organisationen.

En till sak, i anmälan Kil står det 30/9..
Lördag eller Söndag?

Mvh
Magnus

(1162) Roger Fransson
Sat, 4 August 2018 00:31:43
email

Tyvärr inställt i Kil nästa helg...

Ber om ursäkt för sen information här i Gästboken men jag och Lotta har varit på bröllop idag så vi har inte kommit loss för att kunna sköta Gästboken förrän nu.

Som de flesta av er redan noterat så har Kil MK tvingats ta beslutet att ställa in det planerade genomförandet av Rally Killingen nästa helg 11 augusti och istället flytta tävlingen till 29 september.

Kils MK har hela vägen fört mycket professionell dialog med oss, kommun, boende och räddningstjänst hela vägen kring detta beslutet och vi menar alla gemensamt att i det rådande läget med extrem stor risk för skogsbrand i området är det enda kloka beslutet att ställa in tävlingen.

Vi är medvetna om att andra arrangörer gjort andra bedömningar och vi håller alla tummar för att de ska kunna genomföra sina tävlingar utan problem trots de risker de väljer att ta.

Det nya datumet för Killingen, 29 september, passar tyvärr oss i VOC väldigt illa då vi redan har den sedan tidigare flyttade tävlingen i Edane helgen före (22 september) att ta hänsyn till.

Att tävla även den 29 september skulle innebära nationell serietävling tre helger i rad som säsongsavslutning ... det har jag svårt att se att någon tävlingsbudget skulle klara av.

Vi kommer därför förmodligen ta beslutet att stryka Kil ur årets kalender och istället inrikta oss på att komma tillbaka till Kil nästa år.

Definitivt besked i frågan kommer inom de närmsta dagarna när jag hunnit rådgöra med min organisation.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1161) Roger Fransson
Mon, 30 July 2018 13:04:12
email

Glöm inte anmälan till Killingen, nästa deltävling i våra nationella serier...

Jag och Lotta hemma från semester i England. Har fört dialog med Kil angående Killingen under semestern och det är fin-fina förutsättningar för att tävlingen i Kil ska gå att köra.

Så kom igen med era anmälningar till ett jättefint rally! Inbjudan och anmälan hittar du på raceconsulting.se

OBS! Tänk på att andra tävlingar kan bli inställda pga vår oroligt heta sommar, då kan det fort rasa in anmälningar till Killingen och lika fort kan arrangören tvingas gallra.

Så tveka inte, anmäl er nu direkt!

Välkomna!

/ VOC Mekonomen Rally - Roger med organisation och Kils MK


 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha