Gästbok

Du är välkommen att skriva något i gästboken, det kan vara en fråga en kommentar eller vad du känner för. Tänk bara på att hålla tonen balanserad, det finns en människa bakom inläggen. Håller du inte med, skriv det! Det är bara onödigt att idiotförklara.

Angående VOC Mekonomen Rally-ledningens deltagande här i gästboken: Ni som vill framföra kritik eller utvecklingsförslag och vill att jag/vi ska lyssna till vad ni säger måste sätta ut hela ert namn och er verkliga mailadress.

Som klokt konstaterats av flera debattörer såväl här i gästboken, som till oss personligen, vid många tillfällen så är åsikter som man inte är beredd att stå för med sitt namn inte heller värda att ta i beaktande. Personliga påhopp, liksom ni som väljer att älta sådant som redan är behandlat och besvarat, kommer inte heller att bemötas – det för inte klassen framåt.

Vill ni att vi ska lyssna men samtidigt vill ni inte publicera vem ni är och lämna ut er mailadress offentligt i gästboken, skicka oss ett mail (du hittar oss under kontakter här på sidan). Vi läser allt och svarar på det mesta! Är frågan intressant för en bredare publik så publicerar vi antingen i gästboken eller i bloggen, beroende på frågans art.

Den gamla gästboken finns kvar så att man kan läsa alla tidigare meddelanden, men det går inte att skriva något nytt i den. För att läsa den gamla gästbboken följ denna länk >>

/ VOC Mekonomen Rally – Roger & Lotta

-
(1336)
>
(1336) Janne Carlson
Mon, 13 July 2020 11:41:44
email

Inbjudan till Vännäs MKs RAS tävlingar 23/8 och 13/9 finns nu publicerade på VMKs och ÖNBFs hemsidor! Max antal startande är satt till 30st så de som vill köra bör anmäla sig snarast! Brukar vara ett stort intresse från de som kör RC och DG

Önskar alla hjärtligt välkomna.

/VOC Mekonomen Rally - Janne tekniker

(1335) Roger Fransson
Sun, 5 July 2020 22:47:44
email

Tack Arild ...

Vi försöker vårt bästa för att hålla sidan enkel, informativ, ren och hyfsat snygg. Allt om klassen samlat på ett enda ställe, vår enda officiella kanal, den här hemsidan.

Skickar också än en gång ett tack och en tanke till de fotografer vi samarbetar med, era bidrag är viktiga för att hålla sidan snygg.

Och ett stort tack till alla ni i organisationen som ger ert ovärderliga stöd till mig och stora ideella arbetsinsatser med att driva den här härliga klassen.

Av mångas frågor och kommentarer så förstår jag att det är en vanlig uppfattning att man tror att någon har som sitt jobb att driva klassen. Det är ett fantastiskt betyg till ett gäng engagerade själar som gör detta på "övrig tid", dvs kvällar och helger.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger, stolt klassansvarig

(1334) Arild
Sun, 5 July 2020 12:37:33
url  email

Snygg hemsida

(1333) Janne Carlson
Sat, 4 July 2020 06:30:47
email

Så här i dessa dystra tider så vill jag informera alla körsugna VOCare om att vi i VännäsMK preliminärt planerar att köra en RAS cup tillsammans med UAK som ingår i ÖNBFs FM serie. Första tävlingen körs på industriområdet i Vindeln den 23:e augusti. Den liknar mer en RY sträcka och som både innehåller asfalt och grus. Den tävlingen var mycket uppskattad förra gången vi körde den. Inbjudna klasser är RY, RC, DG och RA.
Följande datum:
12 september Bussjö
13 september Pengfors
Inbjudan kommer inom kort att komma upp på ÖNBFs hemsida.
Önskar er alla varmt välkomna.

/VOC Mekonomen Rally-Janne Carlson tekniker

(1332) Roger Fransson
Fri, 3 July 2020 13:16:32
email

Slutrapport kring SverigeSerien 2020 ...

Precis som de flesta andra cuper och serier har jag tagit det jobbiga beslutet att ställa in även 2020-års SverigeSerie.

Alltför stora osäkerheter och risker kopplade till Coronans framtida påverkan gör beslutet till det enda rätta.

Fullt fokus istället på återuppstart 2021.

På nyhetsplats (välkomstsidan) här på sajten så utvecklar jag mitt resonemang kring varför jag tagit det här beslutet.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1331) Roger Fransson
Mon, 15 June 2020 14:35:14
email

Lägesrapport 2 ... SverigeSerien 2020, blir det något tävlande?

Jag har nu pratat med alla kvarvarande arrangörer för året. Det enkla svaret på frågan är att "vi vet inte ännu".

De delvis upplättade reglerna ställer fortfarande stora krav på arrangörerna och såväl olika Länsstyrelser som olika polisdistrikt tolkar reglerna olika. Utanpå detta så är den vägledningen som våra arrangörer får från förbundet begränsad.

Dialoger pågår. Vi hoppas förstås alla att det hittas lösningar som är acceptabla för myndigheterna och som gör att vi kan köra rally igen utan att utsätta någon för orimliga risker.

Återkommer igen så snart jag vet något mer i frågan.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1330) Roger Fransson
Sun, 14 June 2020 16:06:41
email

Angående tävlingar två veckor i rad ...
Jag borde har skrivit ”bör inte” istället för ”får inte”, slarvigt av mig!
Ett år som detta får vi nog alla lätta på kraven lite om vi ska få till något tävlande ... jag också!
/VOC Mekonomen Rally - Roger

(1329) Johan
Sun, 14 June 2020 06:13:54
email

Hej Roger
I ditt senaste meddelande så skrev du att vi inte kan köra 2 veckor efter varandra av ekonomiska skäl. Hur blir det då med Rally Edane och Rikspokalen som Ligger helgerna efter varandra?

Mvh Johan

(1328) Roger Fransson
Fri, 12 June 2020 10:40:22
email

Lägesrapport ... SverigeSerien i år, blir det något tävlande?

Har som meddelats tidigare pågående dialog med alla kvarvarande tävlingar.

Fick i går afton tyvärr beskedet att Kil är tvungna att ställa in. Tre av de kvarvarande har däremot meddelat att de tänker köra, finns vissa reservationer även i detta för allt är ännu inte klart. Saknar också ännu besked från en tävling.

Kort sagt: Besvärligt läge!

Vi måste ju få till en SverigeSerie som blir värdig och som är möjlig att köra. Det får till exempel inte bli tävlingar två veckor i rad - det tror jag ingen av oss skulle ha råd med.

Men, det måste samtidigt också blir tillräckligt med tävlingar för att en vinnare också ska vara en värdig vinnare som kan känna den stolthet det är att ha vunnit SverigeSerien, en av landets svåraste serier (kanske DEN svåraste?) att vinna. Det får inte koras en "Coronavinnare" om ni förstår vad jag menar.

Ville bara ge alla en aktuell lägesbild. Återkommer så snart jag har mer att berätta i frågan.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

(1327) Roger Fransson
Sat, 6 June 2020 23:02:57
email

Om det blir några tävlingar, Tobias och alla andra ...

Det har som alla säkert vet kommit lättnader i reglerna kring Corona men det är inte riktigt så okomplicerat som man kan få bilden av när man läser nyheten på sbf.se

Bland annat återstår kravet på att det inte ska vara publik och att inga folksamlingar får vara större än 50 personer. Det kommer att krävas väldigt många funktionärer för att hålla koll på det.

Problematiskt också hur man ska uppfylla kravet på att kunna visa att inga smittade deltar ... i vår sport har vi ju inga lagläkare.

Jag rekommenderar alla att läsa åtminstone slutet på Tommy Svenssons inlägg i motorbloggen från i torsdags (länk kommer här):
http://motor.blogg.kristianstadsbladet.se/blogg/ssr-stalls-in-sa-aven-wrc-pa-nya-zeeland-oklart-om-resten-for-j-wrc-akarna-jc-raceteknik-stora-pa-holjes-och-fhm-staller-stora-krav/

Förutom dessa krav så har vi många som är över 70 år gamla i flera tävlingsorganisationer och för dem gäller fortfarande fulla restriktioner. Det gör det extra komplicerat för oss i rally.

Jag kommer att ha kontakt under veckan med alla våra återstående tävlingar under säsongen för att få klart för mig om de kommer att kunna genomföra tävlingarna på ett säkert sätt med alla krav som kvarstår.

De måste också föra dialog med sina respektive polisdistrikt.

Jag vill förstås av hela mitt hjärta att vi ska kunna köra igen men samtidigt måste förstås smitthanteringen stå i första rummet. Vi vill ju inte orsaka någons sjukdom och kanske till och med död.

Återkommer så snart jag fått besked.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger

>

 Namn *
 E-post *
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
captcha